Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

luni, 30 noiembrie 2009

Branca ursului ( Heracleum sphondylium )




 
















Branca ursului (heracleum sphondylium)



Planta medicinala intalnita mai ales in paduri, dar si in zone deluroase in zone umede. Poate creste chiar si pana la doi metri inaltime. Forma frunzelor este asemanatoare cu laba ursului, de unde si denumirea plantei, florile sunt albe si au seminte late. Mirosul este patrunzator.


In scop fitoterapeutic se utilizeaza intreaga planta. Radacinile se recolteaza primavara, iar florile si seminele in luna august. Planta este cunoscuta mai ales pentru� proprietatile ei tonice si revigorante.


Este cunoscuta ca unul din cele mai puternice afrodisiace. Are actiune vasodilatatoare genitala, antispastica uterina si stimuleaza activitatea ovarelor. Datorita acestor proprietati este recomandata in caz de infertilitate sau frigiditate. Dupa utilizarea externa a plantei, nu se recomanda expunerea la soare intrucat planta are proprietati fotosensibilizante


Heracleum gen din familia Umbelliferae
include mai mult de 70 de specii din întreaga lume
(Evans, 1996), şi este reprezentată în Turcia cu 14
specii. H. sphondylium, care este cunoscut sub numele de "vacă
păstârnac "în Europa este folosit împotriva diareei. El / ea este
cunoscută sub numele de tavs ancılotu ¸ şi utilizate împotriva dizenterie
din Turcia (Evans, 1996; Baytop, 1999). Utilizare a
această specie pentru un preparat de lichiorul în Franţa şi
ca alimente sau aditivi alimentari, în unele ţări asiatice
au fost raportate (franceză, 1971). Deşi unele
investigaţii cu privire la activitatea biologică a acestei specii
au fost raportate anterior (Abel et al.,
1985; Ug ˘ ur et al., 1998; Weimark et al., 1980;
Amoros et al., 1977), activitate antimicrobiană şi de
de identificare a compusi bioactivi din
Uleiul esenţial nu au fost investigate. Heracleum
sphondylium L. subsp. ternatum (Velen.) Die Pflanzenfamilie der
creşte în nord-vestul Turcia (Davis, 1972).
Ca continuarea activităţii noastre în curs privind bioactive
Umbelliferae uleiuri esentiale (Bas ¸ er, 2000;
Demirci et al., 2000; am ˙ s ¸ poate, 2002), uleiul esenţial
de H. sphondylium subsp. ternatum a fost obţinută
de hydrodistillation. Mai târziu a fost evaluată împotriva
diferitelor boli umane şi a plantelor bacteriilor patogene,


Vrei să ştii  câte ceva despre semnele corpului tău care ţi le transmite :  http://elisav-54-sibiu.blogspot.com/2009/11/ce-inseamna-semnele-de-care-putem-sa.html




APOPLEXIA , ARTROZA , ARTRITA , COXATROZA

APOPLEXIA ( metode profilactice )





Semne vizibile ale acestei boli sunt neliniştea , ameţeala , teama , faţa desfigurată şi halucinaţiile auditive . În acest caz medicul trbuie chemat urgent . Se recomandă mai cu seamă ponderare în mâncare şi plimbări încete în aer liber . Alcoolul de ori ce fel strict interzis ( excepţie bitterul suedez ) , fumatul şi cafea naturală deasemenea interzise.

Se recomandă vâscul preparat ca extract (macerat rece ) - dimineaţa şi seara câte o ceaşcă şi infuzie de salvie – 2 ceşti în timpul zilei , ca şi compresele cu ierburi suedeze pe regiunea renală , şi comprese reci şi umede pe inimă .

Este indicat şi următorul amestec de ceaiuri rădăcină de anghelică , coada – racului ( iarba gâştei ) , rădăcini de odolean , cinci degete , flori de levănţică , maghiran , ştevie de munte , mărţişor ( cerenţel ) , rozmarin , salvie , viorea cu miros plăcut , şi isop ; plantele se amestecă în părţi egale : 1 linguriţă cu vârf din amestecul de plante se opăreşte cu ¼ litru de cidru clocotit şi se lasă să stea 3 numute . Această doză , proaspăt pregătită de mai multe ori pe zi şi băută , poate împiedica un atac de apoplexie care a fost intuit după simtomele susmenţionate .



ARTROZA , ARTRITA , COXATROZA






Indrumările următoare sunt valabile şi pentru inflamaţiile articulare , deformări articulare şi fenomenele de uzură . Acestea sunt vindecabile , durerile dispar încetul cu încetul , chiar şi deformările se retrag treptat într-o perioadă de unul până la doi ani . Bolnavii care merg în baston sau în cârje le lasă iarăşi deoparte după un timp relativ scurt . Se bea dimineaţa cu ½ oră înainte de micul dejun şi seara cu ½ oră inainte de cină , 1 ceaşcă cu ceai de coada – calului ( coada -calului este opărită şi lăsată ½ minut în repaus ) , iar în timpul zilei se consumă 4 ceşti cu ceai de urzici ( şi urzicile se opăresc şi se lasă intr-un scurt repaus ½ minut ) Din aceste 4 ceşti se scoate de 3 ori câte ½ ceaşcă şi se toarnă de fiecare dată 1 lingură de bitter suedez înăuntru . Cantitatea se bea, repartizată în porţii înainte şi după masă .

In ori ce regiuni ar apărea dureri , la genunchi sau alte închieturi , se pun comprese cu biter suedez şi se lasă timp de 4 ore . A nu se uita pielea trebuie unsă în prealabil cu untură de porc sau alifie de filimică ( gălbenele ) , iar de fiecare dată după tratament se pudrează ca să nu apară mâncărimii . Se calcă cu fierul de călcat varză creaţă ( varză nemţească ) sau de varză albă , se aplică pe încheieturile dureroase şi se leagă cu o bucată de pânză pentru a se păstra calde , aduce alinare .

Şi fricţionările încheieturilor cu esenţă de tătăneasă ajută ca să devină durerile mai supotabile . In caz de inflamaţii articulare sunt indicate compresele de aburi cu coada-calului .


Pe lângă frunzele de varză se recomandă cu căldură mai ales compresiile cu frunze de brânca ursului ( harecleum spondylium ) , numită popular şi crucea pământului , talpa ursului , sau urechea porcului .

Aceasta planta se gaseste pretutindeni pe povirnisuri, pante, cimpii, ca si in padurile rare, umede, de foioase sau de foioase amestecate cu conifere sau inzavoaie, crescnd ca buruiana. Planta are umbele mari, plate, acoperite intr-o nuanta verzulie sau rozpal si sare in ochi pe cimpii si pante datorita marimii ei deosebite.

Bunica noastra in virsta de 93 de ani a capatat brusc la genunchiul sting o umflatura spre dreapta cu dureri puternice. Cea care pina atunci se misca foarte usor a trebuit sa recurga la ajutorul bastonului si de-abia putea sa mearga chiar si cu el. Timp de 2 saptamini i-am pus ziua comprese cu ierburi suedeze (4 ore) si noaptea frunze fierbinti de varza calcata. Ce-i drept, durerile au cedat putin, dar stingherirea in mers a ramas. Atunci am luat frunze de talpa-ursului si am avut succes cu ele chiar din prirria zi. Am spalat frunzele, le-am zdrobit pe un fund de lemn si le-am aplicat peste noapte direct pe genunchiul bolnav. In ziua urmatoare, greutatea in mers a disparut ca suflata de vint. Numai umflatura se mai vedea. Deci, in seara urmatoare am repetat aplicarea compresetor si astfel, spre bucuria noastra, a disparut si umflatura. Bunica noastra, care intre timp a implinit 94 de ani, merge in continuare fara baston. Au incetat toate durerile si neplacerile de la genunchi.

Foarte recomandabila ar fi o data pe luna o bale de sezut cu coada-calului, din 100 grame de plante care se lasa in apa rece sa se moaie peste noapte; a doua zi, totul se incalzeste; durata baii - 20 minute. Apa de baie mai poate fi turnata de 2 ori inapoi peste plante, reincalzita si folosita pentru alte doua bai de sezut.

O calugarita scrie: ,,ln aprilie v-am cerut sfatul. Nu mai puteam dormi de durere nici o noapte. La indicatia dumneavoastra, am baut atunci zilnic cite 4 cesti cu ceai.de urzici proaspete, in care am diluat 3 lingurite plus 1 lingura de bitter suedez. Trebuie sa va comunic cu bucurie ca acum, dupa o jumatate de an, nu mai am nici o durere in sold si operatia nu mai este necesara. Lucrez intr-un camin de batrini si am putut ajuta multi bameni virstnici cu aceste plante".

APOPLEXIA ( după un atac de apoplexie cu fenomene de paralizie )

Trebuie începută mai întâi cu o cură de vâsc . Se bea zilnic timp de 6 săptămâni câte 3 ceşti , timp de 3 săptămâni câte 2 ceşti şi timp de 2 săptămâni câte 1 ceaşcă cu ceai de vâsc . 1 linguriţă ( cu vârf ) de vâsc se lasă peste noapte la macerat în ¼ litru de apă rece , dimineaţa se încălzeşte uşor şi se strecoară . Pentru a evita ca acest ceai să tot fie reîncălzit pe parcursul zilei , se toarnă într-un termos clătit cu apă fierbinte sau se încălzeşte în bain – marie .


Sunătoare , ventrilică , levenţică , roiniţă , ( mătăcină ) , rozmarin şi salvie se amestecă în părţi egale , se opăreşte 1 linguriţă cu vârf cu ¼ litru de apă fierbinte şi se lasă să stea puţin . Din acest ceai se bea în timpul dimineţii şi al după amezi câte o ceaşcă .

Comprese cu bitter suedez pe regiunea occipitală au grijă de irigare şi înviorarea celulelor derebrale . Partea suferindă a organismului este fricţionată cu esenţe revigorante de coada -calului , sunătoare , traista ciobanului sau cimbru Şi frecţii cu ulei de cimbru şi sunătoare făcute pe zonele paralizate se pot recomanda calduros . Se umple o sticlă până la gât cu plante şi se toarnă deasupra pentru esenţe un rachiu natural de fructe sau secară de 38-40% , iar pentru uleiurile de plante un ulei de măsline presat la rece . Ambele trebuie să stea peste plante tinp de 10 zile în soare sau în apropierea unei surse de căldură .

În plus , se fac băi de şezut cu coada –şoricelului şi coada -calului cu 100 grame de plante şi băi de cimbru cu 200 grame de plante la 1 baie . Pentru baie se lasă plantele în apă peste noapte , se încălzeşte apoi totul a doua zi şi se toarnă în apa de baie . Durata băii -20 minute ; la baia completă inima trebuie să stea în afara apei . Apa întrebuinţată mai poate fi turnată de 2 ori peste plante şi încălzită pentru alte băi . Să se folosească săptamânal numai o singură specie de plante pentru băi .

Porţiunea paralizată se învigorează cu comprese de frunze calde de tătăneasă .

Frunzele sunt opărite , învelite căt sunt calde într-o pânză şi aplicate local . Noaptea ,bolnavul poate sta întins şi având sub cap o pernă umplută cu frunze de ferigă uscate fără tulpini . O să-i simtă efectul binefăcător .

duminică, 29 noiembrie 2009

Proverbul zilei!

"Cata vreme seful meu pretinde ca salariul meu este mare,



Pretind si eu ca am multe de facut".

DIN GÂNDIREA CHINEZĂ

“Cel care, toata ziua e activ ca o albina, e puternic ca un taur, munceste precum un cal si seara se-ntoarce acasa rupt de oboseala precum un caine, ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou !”

ARCA LUI NOE

CIOCANITOAREA AR TREBUI SA PLECE!


Tot ce trebuie sǎ ştiu despre viaţǎ am învǎţat de la Arca lui Noe

Unu : Nu pierde barca.

Doi : Aminteşte-ţi cǎ toţi suntem în aceeaşi barcǎ.

Trei : Fǎ-ţi planuri în avans. Nu ploua când Noe şi-a construit arca.

Patru : Fii pregǎtit. Când vei avea 600 de ani , e posibil ca cineva sǎ-ţi cearǎ sǎ faci ceva cu adevǎrat important.

Cinci : Nu asculta criticile ; mergi înainte cu treaba care trebuie fǎcutǎ.

Sase : Construieşte-ţi viitorul pe premise înalte.

Sapte : De dragul siguranţei , cǎlǎtoreşte în pereche.

Opt : Viteza nu e totdeauna un avantaj. Şerpii erau pe arcǎ împreunǎ cu gheparzii.

Nouǎ : Când eşti stresat , pluteşte pe apǎ o perioadǎ.

Zece : Aminteşte-ţi , Arca a fost construitǎ de amatori ; Titanicul de profesionişti.

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

TRANSFORMAREA UNEI PREZENTARI POWER POINT IN FILM




O prezentare power –point poate fi transformată în filmuleţ foarte uşor dacă ai tot ce-ţi trbuie . Mai precis o cameră web de bună calitate sau o cameră de filmat  dar  merge si cu un program de captura desktop




Fie înregistrezi prezentarea cu ajutorul programului Windows Movie-Maker , opţiunea Captură de la dispozitiv video (Catch the video device ) sau cu un program captura desktop ( Extra Screen Capture Free)  apoi urmează paşi pe care ţi-ii indică programul până ajungi la faza Pornire captura ( Start Capture ) . Aici trebuie să amintesc : camera Web trebuie sa fie montată pe un suport fix şi astfel reglată încât să cuprindă tot ecranul destopului , se dă start la Movie -maker , apoi se porneşte prezentarea power –point , iar la final se opreşte pe rând fiecare . Oprire captură (Stop capture ) şi Terminare ( Finis ) . Dacă filmarea se face cu cameră de filmat se descarcă filmul în calculator şi se importă în Windous Movie -Maker cu import video . Acum se va prelucra filmul glisândul în jos pe porţiunea de video se aranjează lunginea expunerii fiecărei imagini (glisarea se poate face imagime cu imagine sau toate o dată )Tot acum se poate da un titlu filnului , se poate formata filmul şi pe fiecare imagine scriind ceva , se adaugă finalul filmului toate cu ajutorul Realizare titluri sau generice ( Achievement titles or generic) , fixează forma scririi , animaţia titlului şi a finalului , de fiecare dată se dă click pe gata , adăugaţi … ( ready, add ) şi totul se duce unde trebuiie , început , imagine , final etc. Acum este momentul să adăugăm şi coloana sonoră dacă nu a fost dejă pe filmare sau putem să adăugă voacea personală comentând imaginile . Dacă totul este gata urmează să-l salvăm cu salvare fisier film ( save the movie ) şi putem acum să stabilim unde să fie salvat , sub ce nume şi forma filmului . La forma filmului avem în vedere ce vrem să facem cu el dacă vrem să-l adăugăm pe You Toube atunci va trebui să-l salvăm în format mic Calitate înaltă video ( mic ) ( High quality video (small) ) sau pentru prezentare pe video record calitate video inaltă ( PAL ) (High quality video (PAL) ) etc . Toate aceste reglării se găsesc la alte setării ( Other settings ) . O dată stabilite toate nu mai rămâne decât să aşteptăm ca filmul să se încarce şi avem transformarea gata .






















Dacă la prima vedere pare complicat este atât de uşor să transformi o prezentare power point într-un filmuleţ plăcut la care adaugi alte noi şi frumoase animaţii la scris sau chiar la expunerea imaginilor dar ai şi posibilitatea de a aplica un nume şi alte elemente filmuleţului tău ,poţi introduce o muzică de fundal dar şi un comentariu personal cu ajutorul unui microfon .



Poţi să urmăreşti de asemenea şi o prezentare de creare a unui film din poze : http://www.youtube.com/watch?v=bINEiTX6LsY care te poate ajuta foarte mult .




vineri, 27 noiembrie 2009

SUROGATUL CAPITALISMULUI SALBATIC

Sigur o să fie destui cei care vor susţine că nu am dreptate , de la revoluţie am fost cu toţi martori , dar şi beneficiari surogatelor nu tocmai iefine în toate ramurile vieţii noastre de zi cu zi .


Am să încep cu cele alimentare care ne otrăvesc corpul sistematic : smântâna nu mai este ce a fost , laptele nu mai este bun , carnea şi preparatele din carne ( toate salamurile ) sunt surogate periculoase pentru om , dulciurile fără menajamente . S-a ajuns de nici pâinea cea de toate zilele să nu mai fie naturală . Trecem la îmbrăcăminte : toată gama de îmbrăcăminte este de proastă calitate , materiale slabe , etc. Un singur lucru au toate zicem noi bun , aspect comercial , ambalaje frumoase viu colorate ca şi când numai ambal;ajul contează . Se cheltuie o avere pe reclamă bani care se regăsesc cu prisosinţă în preţul final al fiecărui produs .

Toate poate ar fi fost dune şi frumoase dacă acest surogarism nu ar fi atacat toată societatea şi nu s-ar fi extins până şi la locuinţel noastre de zi cu zi . S-au mai bine zis locuinţele pentru care dăm o grămadă de bani ca să intrăm în posesia ei şi constatăm numai după câteva luni că am luat cea mai mare plasă a veţi noastre fiecare până la cele mai înalte nivele .

Fiecare încearcă să-l păcălească pe cel-cei de lângă el lăudând produse care de fapt sunt de cea mai proastă calitate numai pentrui un câştig rapid care aşă ca şi produsul pe care l-a vândut şi nu are viaţă lungă şi bani obţinuţî se devalorizează poate mai repede decât însăşi marfa . Trăim într-o lume surogat cu viaţă surogat de cea mai proastă calitate fără a încerca să facem ninic.

CELE MAI MARI SATISFACŢII

Încep cu un citat din Ion Creangă „ Nu ştiu alţi cum sânt ….” , pentru a-mi exprima mulţumirea şi în acelaşi timp bucuria că am reuşit să postez pu You Tube , lucru pe care alţi o fac de anii buni , iar alţi nici nu au auzit de aşa ceva .



Acuma că este bine sau este rău ce mai contează . Zilele trcute î-mi făcusem un cont la You Tube Google dar nu reuşeam nici cum să postez . Nu pentru că eram eu afon complet dar nici nu stăpânesc limba asta neaoşă de engleză pe care parcă ca un blestem o regăşeşti în toate paginile de pe internet ( aproape în toate ) .


Noroc tot cu google vorba lui Băsescu ( numai că el este şi mai cu pronunţia ) că m-a rezolvat în multe situaţii . Nu , nu dând search ( caută ) ci prin intermediul opţiuni de traducere unde poţi să traduci foarte multe în ori limbă doreşti , este adevărat cam incomplet dar măcar pricepi despre ce este vorba în situaţie .


Bine şi asta este o problemă să găseşti cum să traduci dar am trecut demult peste aceste lucruri şi iată-mă mare expert .


Acum bucuria mea este că , da merge să postez pe You Tube Google şi să sperăm că mă va vedea cineva peste o mie de ani dar ce mai contează . Eu sunt fericit şi asta este important acum .


Pentru cei care nu au reuşit încă acest lucru eu sunt înainte măcar cu o zi . Iar pentru cei care nu vor învăţă nici o dată din cauze care nu ţin de ei Dumnezeu m-a fericit .


Bine până aici am învăţat multe în privinţa cum să faci un film , cum să-l converteşti ca să poţi să-l foloseşti în diferite situaţii ( ex. DVD ) şi multe altele .

joi, 26 noiembrie 2009

COADA CALULUI


Denumiri populare : barba -ursului , bota-calului , brădişor , coada –


Iepei , coada mânzului , nodăţică , opinci , părul porcului , siruşliţă .

Primăvara timpurie , din rizomul care creşte adânc ies mai întâi tilpinile fructului , colorate maroniu , roditoare şi purtătoare de spori . Abia mai târziu apar frunzele verzi şi înalte de până la 40 de centimetri , care se aseamănă cu nişte brăduţi cu formă regulată . Coada calului se găseşte pe câmpuri , terasamente de cale ferată şi povârnişuri .Acea varietate care creşte pe pământ argilos este cea mai tămăduitoare . Conţine în funcţie de locul de amplasare 3-16%acid silicic care produce un efect curativ foarte bun .

Bine înţeles că se va evita planta de pe ogoarele îngrăşte chimic . Coada calului cu rămurele foarte fine creşte cu precădere în păduri şi liziere . Şi această varietate are putere de leac .

În medicina populară , această plantă medicinală a fost apreciată încă din timpuri îndepărtate , în special datorită forţei sale hemostatice ( care are proprietatea de a opri hemoragia ) şi a reuşitelor în cazul bolilor renale şi vezicale grave . Totuşi ia a fost dată uitării în decursul vremurilor .Chiar preotul Knneip , marele nostru medic naturist popular , a fost acela care a readus coada –calului la importanţa sa anterioară . El o declară drept „ unică , de neînlocuit şi inapreciabilă ” în cazul hemoragiilor , al vărsăturilor cu sânge , al afecţiunilor vezicale şi renale , al pietrei şi nisipului . „ În o mie de afecţiuni scrie el ” „ în răni necrozate ” , chiar în abcese canceroase sau osteoporoză , coada – calului obţine performanţe ieşite din comun .Ea spală curăţă , dizolvă , arde , îndepărtează tot ce este stricat , Adesea planta umedă , caldă este învelită în cârpe ude şi pusă pe locul care trebuie să se vindece .

Preotul elveţian Künzle afirmă că toţi oameni începând de la o oarecare vârstă ar trebui să ia zilnic ca băutură permanentă o ceaşcă de ceai cu coada-calului . Atunci toate durerile reumatice , artrice şi nevralgice ar dispărea , fiecare om ar avea un apus de viaţă sănătos .Povesteşte că un bărbat de 86 de ani a fost eliberat datorită unor băi cu aburi de coada calului de o durere îngrozitoare provocată de formare de calcul şi că a mai trăit încă mulţi ani . Preotul elveţian spune : „ Cele mai puternice hemoragii şi vărsături cu sânge le va vindeca planta , luată intern sub formă de ceai , în timp scurt , ba chiar aproape pe loc .”

În cazul răcelilor vezicale şi al durerilor spastice nu există un remediu mai bun decât o infuzie de coada – calului ai cărei vapri sânt lăsaţi să acţioneze asupra vezicii , învelindu-se bolnavul într-un halat de baie . Repetând această procedură de câteva ori , se produce dispariţia treptată a răului . Bătrâni care deodată nu mai pot şi se zvârcolesc de durere , întrucât urina nu iese deloc sau doar picătură cu picătură , sunt eliberaţi de chin graţie acestor aburii fierbinţi de coada - calului fără ca medicul să-I sondeze .

În cazul nisipului la rinichi şi al calcului renal şi vezical ( pietrei la rinichi şi la vezică ) se fac băi de şezut fierbinţi cu coada-calului , bându-se în acelaşi timp ceai cald de coada – calului în înghiţituri mici şi ţinându-se urina , pentru a goliîn cele din urmă cu presiune . În acest fel , piatra se elimină de cele mai multe ori . În legătură cu aceste în drumări am primit scrisori care nu fac decât să confirme cele spuse mai sus . Metoda a dus la eliminarea calculului renal , respectivi oameni se simt mai bine şi nu-I mai jenează nimic .

În situaţii în care alte mijloace diuretice nu au avut efect , coada –calului a ajutat ca de exemplu în retenţii de apă în pericard , în pleură sau în tulburări renale de după sarcină şi alte boli infecţioase grele cu dereglări în eliminarea apei . După ce bolnavul a suferit de una din aceste boli , un tratament cu coada-calului este un mijloc excelent atât intern cât şi extern pentru a ajuta funcţionarea normală a rinichilor şi vezici urinare .

O singură baie de şezut cu coada - calului face minuni în inflamaţiile bazinetului ernal şi în pionefrită . Pentru aceasta se foloseşte -deci numai ca uz extern –coada –calului cea înaltă , care are nişte tupini de grosimea degetului şi creşte în câmpiile mlăştinoase şi păşunile alpine şi care aduce o uşurare în cazul maladii. O bună cunoştinţă a zăcut săptămâni şi luni întregi în spital la Innsbruck cu o gravă inflamaţie a bazinetului renal . Neântrezărind nici un sfârşit al suferinţei , mi-a trimis deacolo un semnal de alarmă . Am sfătuit-o să facă o baie de şezut cu coada-calului . „ Mi-ai salvat viaţa sunt acasă Baia de şezut cu coada – calului mi-a luat tot răul , dându-mi forţe noi ” Coada -calului cea înaltă cu tulpini groase cât degetul , culeasă de pe câmpii mlăştinoase şi păşuni alpine are voie să fie folosită pentru băi de şezut . Pentru uz intern , deci prepararea ceaiului se ia numai planta culeasă de pe ogoare , drumuri de ţară şi liziere .

După o naştere grea se poate întâmpla ca la tinerele mame să apară tulburări de vedere , cauza constând bineânţeles în faptul că la naşterea unui copil rinichii femeii au avut de suferit şi ei . Băile de şezut cu coada-calului acţionează din exterior în sensul provocării unei irigări sangvine a rinichilor , care trage prresiunea rinichilor din ochi în aşa fel încât tulburările de vedere dispar treptat .

Marele medic german dr. Bonh , adept al lui Kneipp , laudă coada calului şi puterile sale : „ Pe de o parte , coada-calului este un mijloc împotriva hemoragiilor , pe de altă parte şi aceasta în măsura cea mai mare - un leac pentru rinichii . După consumul infuziei de coada-calului se elimină cu uşurinţă şi din abundenţă o urină închisă la culoare . În caz de hidropizie este un remediu rapid şi eficace .” Când nici un alt remediu diuretic nu-şi mai face efectul , se dau deoparte toate celelalte ceaiuri de plante şi se bea 4-5 zile ( în cazuri rebele până la 6 zile ) în şir de câte 5-6 ceşti cu coada calului , dar numai în înghiţituri mici , repartizate pe parcursul întregi zilei . Practica arată că în cele mai multe cazuri urina se va elimina .

În cazul unor erupţii cutanate (de piele ) însoţite de mâncărimi , chiar dacă sunt cu cruste si cu puroi , ajută spălăturile şi compresele cu infuzie de coada –calului .

Spălăturile cu coada-calului sânt de folos şi în cazul înflamaţiilor purulente ale patului unghiilor , în cel al picioarelor cu ulcer varicos , al osteoporozei , al rănilor vechi şi care nu se vindecă , al ulceraţiilor canceroase şi al stratului cornos de la călcâi al fistulelor şi al pecinginilor şi al altor exeme precum şi al lupusului . Se poate aplica şi planta opărită , învelită caldă în cârpe . ( aici dau exemplu meu personal Elisav că am scăpat de pinteni de la călâie cu ceastă plantă ) Pentru a combate hemoroizii dureroşi şi moduli hemoroidali se aplică un terci de plante proaspete , care se face astfel : Se spală coada-calului proaspătă şi se fărâmiţează bine pe un fund de lemn până se formează un terci .

În hemoragii nazale continue se pune o compresă cu infuzie răcită de coada-calului .

Ca mijloc hemostatic ea ajută în hrmoragiile pulmonare în metroragii ( hemoragii uterine neregulate ) , în hemoragiile stomacale şi ale hemoroizilor .

Aici este nevoie fireşte , de ceai mai concentrat , în mod normal se calculează pentru o ceaşcă (¼ litru) o linguriţă cu vârf de plante , în cazul hemoroizilor se pun 2-3 linguriţe cu vârf la 1 ceaşcă . Coada –calului ajută , combinată cu ventrilica , în combaterea arteriosclerozei şi a amneziei prin efectul ei depurativ . Poate fi caracterizată drept mijlocul cel mai bun de prevenire a cancerului

Tinctura de coada –calului este şi un remediu deosebit de bun contra picioarelor care transpiră ( a se vedea „Moduri de folosire” ) Picioarele spălate şi uscate bine sunt fricţionate cu această tinctură . În plus trebuie să se bea zilnic , dimineaţa pe stomacul gol ½ oră înainte de nicul dejun , 1 ceaşcă cu ceai de coada-calului .

La fel de bine ajută contra transpiraţiei picioarelor şi băile de picioare cu coada-calului

( a se vedea „ Moduri de folosire ” ) . Pentru a combate mătreaţa părul se spală zilnic cu infuzie de coada – calului , după care se masează cu ulei de măsline de calitate . Mătreaţa va dispărea foarte curând .

Coada – calului amestecată cu sunătoare , opărită şi consumată 1-2 ceşti pe parcursul zilei , în timp ce seara se mănâncă hrană solidă ajut împotriva încontinenţei urinare . Se recomandă ca apă de gargară în amigdalite , inflamaţii ale mucoase bucale , stomatite ulceroase , sângerări ale gingiei şi gingivite , fistule şi polipi în cerul gurii şi gât .Femeile care au scurgeri ar trebui să facă băi de şezut cu coada-calului .

Nu trebuie uitat că această plantă medicinală este unul din leacurile pulmonare cele mai bune , atât în caz de bronşită cronică , cât şi de tubercul;oză pulmonară . Prin consumul regulat de ceai se obţine o însănatoşire a plămânului tuberculos prin aportul de acid silic , dar şi înlăturarea slăbiciunii generale existente în decursul boli pulmonare .

Noile rezultate ale cercetătorilor îndreptăţesc , comform botanistului austriac Richard Willfort , să se presupună că prin utilizarea mai îndelungată a ceaiului de coada-calului , tumorile maligne sunt stopate în creşterea lor şi în cele din urmă făcute să dispară .

Chiar polipii organelor pelviene sau cei rectali sau inflamaţiile bursei sinoviale se combat în acest chip . În plus se folosesc în anumite cazuri comprese cu aburi de coada-calului şi băi de şezut cu coada-calului . Aceste comprese cu aburi ajută şi în durerile stomacale spastice , în crizele hepatice ( de ficat ) şi biliare ( ale veziculei biliare ) şi în blocajele dureroase care dăunează activităţi cardiace prin presiunea lor aşcendentă .



MODURI DE FOLOSIRE

Infuzie : 1 linguriţă ( cu vârf ) de coada -calului la 1 litru de apă – se opăreşte , se lasă să stea puţin .

Compresă cu aburii : 2 mâinii pline de coada-calului se pun într-o sită şi se agaţă peste un recipient cu apă clocotită . Când plantele sunt fierbinţi şi moi se învelesc într-o pânză de in şi se aplică pe locul suferind . A se împacheta neaparat cald ! A se lăsa să acţioneze mai multe ore sau peste noapte .

Tinctură : 10 gramede coada-calului se las la macerat cu 50 grame de rachiu natural de secară . Se lasă să stea 14 zile la soare sau altă sursă de căldură . Se agită zilnic .

Băi de şezut : 100 de grame de coada-calului se lasă peste noapte în apă rece , în ziua următoare a maceratului se îmferbântă până dă în clocot şi se adaugă la apa de baie . Durata băi -20 minute .A nu se şterge după baie , ci a se intra umed în halatul de baie , a transpira o oră în pat . Apa băi trebuie să acopere rinichii .

Compresă cu terci : Coada –calului proaspătă este spălată bine şi fărâmiţată pe un fun de lemn până se formează un terci .

42 de sfaturi pentru 100 de ani

Sa traiesti cat mai mult, in stare de sanatate si multumire, nu este prea complicat.


E suficient sa aplici consecvent cateva retete simple. Si longevitatea se invata, ca orice lucru de pe pamant...

SANATATE
1. Mizati pe verde
Ceaiul verde este o bautura traditionala in China , tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani.

Cercetatorii de la "Medical College of Ohio" au descoperit, in 1997, ca pe langa antioxidantii pe care-i contine,

ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Adoptati o pisica

Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca "pisica joaca rolul de

tampon asupra efectelor patogene ale stresului".

O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale si - ca urmare - si a riscurilor unei boli cardiace...

3. Descoperiti algele tineretii vesnice

Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati

in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate. ..

Rezultatul: o cura cu spirulina (capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.

4. Luati aspirina !

Aspirina nu mai este doar o arma impotriva febrei si a durerilor de cap. C

onform studiilor efectuate de dr. Mary Beth Terry de la Universitatea Columbia din New York,

folosirea regulata a acestui medicament in doze minime (exista in farmacii aspirina ASPENTER

de 75 mg) scade simtitor pericolul imbolnavirii de cancer mamar.

5. Imitati albinele

Si convertiti-va la... miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a

demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor.

Este de retinut faptul ca speranta de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.

6. Crutati-va partenerul (partenera) de viata

5% din cazurile de cancer pulmonar nu se datoreaza fumatului activ, ci celui pasiv, cand fumator

este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii

coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.

7. Tineti sub control tensiunea arteriala

Odata cu trecerea anilor, tensiunea arteriala afecteaza tot mai grav speranta de viata.

Prevenirea ei se bazeaza pe punerea in practica a unor reguli de viata bine cunoscute:

exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu masura si - daca e necesar - reducerea excesului de greutate.



8. Beti apa cu paharul mare

Cercetatorii americani au demonstrat ca peste

5 pahare cu apa baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.

9. Atentie la insulina !

Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare - insulina accelereaza p

rocesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare.

Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!

10. Supravegheati- va ereditatea

Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape,

pentru ca - adeseori - prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca si parintii sau bunicii nostri.

11. Spalati-va pe maini

O igiena ireprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine

guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini

o singura data pe zi.

12. Faceti siesta

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul

zilei poate face sa dispara semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de

memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele

care pot sa doarma in orele de pranz...

13. Evitati medicamentele combinate

Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca

cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie - arata un studiu efectuat recent in Scotia

pe 7000 de subiecti.

14. Inveliti-va

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille , scaderea brusca de temperatura sporeste cu

aproape 13% riscul unei crize cardiace.

15. Curatati tastatura calculatorului

Bacteriologii de la Universitatea Arizona au constatat ca aceasta contine - in medie - 25.000

de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o institutie publica.

16. Testati unul dintre secretele sanatatii detinute de Kneipp: mergeti cu picioarele goale

prin iarba udata de roua (atentie la viespi!). Acest pastor din secolul 19, precursor al terapiilor alternative,

o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice...

17. Incercati Homeopatia

Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome,

mai ales cele ale fibromyalgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul populatiei

de pe glob.

ALIMENTATIE



18. Ciocniti paharele

Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts , consumul zilnic de

vin (maximum 3 pahare) prelungeste speranta de viata cu aproape 30%.

19. Limitati consumul de carne

De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult

de 120 g de carne de vita pe saptamana.

20. Votati cu otetul de mere

Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont ,

dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput

sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.

21. Mancati ciocolata

Prestigiosul "British Medical Journal" a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti,

demonstrand ca la cei care consumau o cantitate modesta de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna),

riscul mortalitatii era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.

22. Nu neglijati usturoiul !

Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in c

ultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.

23. Nuci, tofu si fasole

Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au introdus - timp de o luna -, in alimentatia lor obisnuita, nuci, tofu si fasole, nivelul colesterolului a scazut cu 30%.

24. Nu sariti peste micul dejun !

La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine

decat la cele care se abtin.

25. Banane in fiecare zi

O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac!

26. Nu uitati merele

La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.

27. Salata la ordinea zilei

Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, niste antioxidanti puternici. Luteina pare - astfel - sa joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.

28. Savurati desertul "anti-varsta"

Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul - dupa gust - cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne imbatraneste celulele.



PSIHOLOGIE



29. Plangeti !

Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand...

30. Vorbiti cu copacii

Conform invataturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative

in energii pozitive. Strangand in brate un copac, va reincarcati de energie vitala.

31. Iesiti din cochilie

Activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata: persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.

32. Priviti partea buna a lucrurilor

Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor.

33. Traiti momente de adrenalina

Cercetatorii israelieni afirma ca tot ceea ce este susceptibil sa ne faca inima sa bata mai tare, deci sa-i relanseze din cand in cand activitatea, este in favoarea longevitatii. Amatori de filme de actiune, la treaba!

34. Recitati poezii

Cercetatorii elvetieni au demonstrat ca persoanele care recita poezii, cate o jumatate de ora in fiecare zi, isi reduc considerabil nivelul de stres si deci si riscurile unor maladii cardiace.

35. Studiati

Cercetatorii californieni au descoperit faptul ca femeile care au luat un bacalaureat sau o diploma de studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de inima decat tovarasele lor mai putin instruite.

36. Bizuiti-va pe inteligenta

De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au cele mai mari sanse sa moara ultimii...

37. Oferiti-va o planta verde

Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.

38. Raporturile cu mama

Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele aflate in relatii "reci" cu mamele lor sunt expuse unor riscuri mult mai mari (cu 91%) de a contracta o boala grava, in perioada vietii adulte.

39. Fiti credinciosi

Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata, conchide "Jurnalul international de psihiatrie si medicina". Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacasurilor de cult protejeaza, de asemenea, digestia si respiratia.

40. Asterneti-va sentimentele pe hartie

Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: "Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres". Dovada? Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.

41. Mergeti la cinema

Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult - acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar!

42. Visati

Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele permit exprimarea unor aspecte neglijate ale personalitatii noastre. In ambele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.

miercuri, 25 noiembrie 2009

EXACT DE CE AVEA NEVOIE ŢARA

Este exact de ce avea nevoie mai imperios ţara noastră România în această perioadă şi mai ales în cea care va urma după alegerea preşedintelui


SĂ LUCREZE ŞI PENSIONARII CARE VOR ŞI MAI POT !!!!

Am rezolvat problema cea mai mare aceea a locurilor de munca pentru cei activi şi am constatat ca mai avem nevoie de forţă de munca şi de ce să apelăm la emigranţi care şi aşa vin îi angajăm pe pensionarii care mai vor să muncească .

Aşa a spus ieri coaliţia care s-a format în jurul d-l Johanis de Sibiu , coaliţie care mai până ieri a fost deacord că trebuie reduse posturile la bugetari , coaliţie care ne-a spus ca trebuie sa reducem costurile de salarii . Păi atunci unde şi cum va munci pensionarii ? Sau poate se referea numai la pensionarii sus pusi care au pensii nesimţite şi cărora nu le ajunge amărâta aia de pensie de 2-3 mii de euro . Restul ? Restul să mai aştepte 5 ani şi se rezolvă că noi aşă ne-am învăţat tot din 5 în 5 ani dăm un vot ca să scăpăm de rău şi alegem tot un rău .

Dar ce contează acolo 20 de ani care au trecut pentru noi cei amătâţi , mai aşteptăm înca 20 de ani şi mergem noi frumos la ceruri că acolo ni se va face şi nouă dreptate , dacă se va face şi acolo dacă nu ghinion găsim la poartă ori pe Băsescu ori pe duşmani lui care o ia de la cap .

Noi trebuie să avem speranţă ca altfel ce ne-am face .
 Ei cu bogăţia noi cu saracia , fiecare cu ce s-a obişnuit .

Mai rău va fi de ai lui Băsescu că sau obişnuit cu bogăţia şi taman acum au venit alegerile mâncale-ar gaia .

marți, 24 noiembrie 2009

ROSTOPASCA





Pentru cei care nu au cunoscut binefacerile acestei plante am publicat aceste rănduri spre a le fi mare ajutor .



































Cine a furat la alegerile din turul I cu turismul electoral ?


 

În ziua de 22 noiembrie am tot auzit şi chiar văzut la televizor grupuri compacte de cetăţeni care doreau să voteze la secţiile speciale atât în ţară cât şi în străinătate , grupuri pe care le-a apucat aşa dintr-o dată dorul de plimbare tocmai în ziua alegerilor şi ce este şi mai curios cam toţi erau de pe sate cam neîntreţinuţi dar cu dare de mână să se distreze omul . Acum sigur că vor fi foarte mulţi care vor spune da ce bă nu are voie ţăranul să se plimbe ? Eu îi răspund ba da dar de ce se plimbă culmea numai de alegerii .



Mai am o nelămurire care poate mi-o spulberă autorităţile vaşnice care asisistă la buna funţionare a alegerilor . Cum de nu a aflat nimeni din partea cărui partid erau , plimbăreţii electorali . Să fi fost de la P.D.L ? Nu se poate că d-l preşedinte în funcţie a spus ca nu vor fi fraude prin turism electoral ba mai mult atunci când d-l Dan Nica a atras atenţia că s-au închiriat toate mijloacele de transport a fost demis pentru inducere în eroare şi instigare a poporului . Să fi fost P.S.D.-ul ? Nu nici vorbă că am spus mai înainte că d-l Nica Dan a avertizat că nu mai sunt autocare de închiriat pentru 22 noiembrie , deci ei nu aveau de unde să închirieze aşa ceva .


A mai rămas P.N.L –ul , dar mi se pare că nu pate fi reală acuzarea deoarece au ieşit pe locul III deci nu cred . Sigur U.D.M.R.-ul au plimbat oameni . Nu cade şi asta că toţi vorbeau perfect româneşte şi noi ştim că ungurii nu vorbesc clar limba română .


E clar pentru mine că a făcut-o P.R.M.-ul că ăştia tot timpul au vorbit de fraude şi d-l Vadim a spus la OTV că el avea în sondaje 30% şi a ieşit cu doar 6% , e clar ca bună ziua că el a fost . Dar de ce nu a spus poliţia nimic până acum , le este frică de Vadim ? S-au nu este nici P.R.M.-ul ? Atunci rămâne varianta unică posibilă şi de necontestat au furat toţi . Acuma prin toţi iar avem o problemă , toţi , toţi sau numai primi 3 , sau numai primi 2 sau ……….. ştiu eu ce să mai zic ! Vorba lui Caragiale „ trădare să fie dar să ştim şi noi ” , nu noi ei .


Că noi nu vom afla în veci vecilor AMIN .

luni, 23 noiembrie 2009

CUM ŞTERG CONTUL DE EMAIL DE LA YAHOO ?

Ştergerea contului de email este o operaţie destul de simplă ,poate mult mai simplă decât crearea unui cont . Trebuie mai întâi să intri pe adresa : https://edit.yahoo.com/config/delete_user , după cum vezi în componenţa adresei există cuvântul „delete ”(ştergere) şi odată intrat în această pagină comletezi datele de autentificare ca mai apoi să urmezi procedura de ştergere a ID-ului /contului ataşat acestuia .


Adresa linc de logare pentru email este diferită tocmai pentru a nu se confunda : https://login.yahoo.com/config/login_verify2?.refer=slv&.intl=us&.src=ym
Înainte de a face acest pas trebuie să ştii că ştergerea contului la Yahoo va şterge tot ce ţine de acel ID cum ar fi 360 blog , Address Book , Yahoo Mail , Yahoo Messenger ID , MY Yahoo , Bookmarks şi încă mule altele ce ţine de acest cont .Dacă foloseşti un serviciu de plăţi şi ai bani transferaţi în cont Yahoo , odată cu ştergerea contului se şterge şi contul personal ,sumele existente în cont fiind pierdute .
Trebuie să mai ştii că aceste date o dată şterse procesul este ireversibil Yahoo menţine o perioadă de timp datele tale sub urmărire însă recuperarea lor de către tine nu vor mai fi posibile decât probabil cu sume mari de bani sau deloc .

Ce mai mananca unii

Unii de foame ,in timp ce construiesc i-si mananca bucataria in loc sa manance in bucatarie , dar atunci cand este un desert merita sa o mananci cu placere . La final merita un coniac bun , bun .






































































































































































































































duminică, 22 noiembrie 2009

SEMNELE CORPULUI NOSTRU DE CARE PUTEM SĂ ŢINEM CONT






Nu o dată poate aţi simţit anumite semne (vibraţii , tremurături ale muşchilor anumitor părţi ale corpului şi v-aţi întrebat ce reprezintă aceste semne în viaţa voastră . Corpul uman are capacitatea de a atenţiona atunci când urmează să se întâmple anumite lucruri plăcute sau neplăcute cu persoana în cauză . Iată câteva din aceste semne pe care perşii le-au studiat de-a lungul anilor .
- Chica de se va clătina – La oaste vei merge şi te vei reîntoarce în pace
- Tâmpla capului de-a dreapta de se va bate – Judecător vei ieşi
- Tâmpla stângă de se va clatina – Veselie vei avea
- Grumazul dinapoi de se va clăti – Mulţi ţi se va închin ţie
- Fruntea de se va bate –De o stire neplăcută te vei întrista
- Fruntea între ochi de se va bate –Într-o cale vei merge şi neplăceri vei avea
- Tâmpla deasupra ochiului drept de se va bate – O faptă bună vei face
- Tâmpla deasupra ochiului stâng de se va bate – Un lucru vei duce la îndeplinire
- Urechea dreaptă de se va bate – O năutate plăcută ai să auzi
- Urechea stângă de se va bate – Vorge vrele vei auzi
- Urechea dreaptă de se va bate dinăuntru –De o ştire rea te vei întrista
- Urechea stângă de se va bate dinăuntru –Saţiu de bucate bune spune
- Ochiul drept de se va bate –Planul tău îl vei duce la îndeplinire
- Ochiul stâng şi sprânceana stângă de se va bate amândouă deodată –O mânie repede arată ce va trece în curând
- Coada ochiului drept de se va bate – dobândă vei avea
- Coada ochiului stâng de se va bate Voie rea , ceartă o să ai
- Geana stângă deasupra ochiului de se va bate –Neînţelegere însemnează
- Părul genii deasupra la ochiul drept de se va bate – Veselie vei avea
- Părul genii de se va bate – Un oaspete îţi va veni
- Părul genii la ochiul stâng de dedesupt de se va bate – De un om însemnat vei fi lăudat
- Grumazul de ambele părţi de se va bate –Dobândă vei avea de un lucru
- Umărul drept de se va bate – Însemnează sănătate şi îndemn spre lucru bun
- Umărul stâng de se va bate – Mare supărare de la unul din cei mai buni amici ai tăi
- Cotul drept de se va bate –Pe un răuvoitor vei învinge
- Cotul stâng de se va bate – În o afacere vei ieşi mai mare decât alţii
- Lumina ochiului drept de se va bate –Saţiu de pâine însemnează
- Împrejurul ochiului stâng de se va bate –Veselie arată
- Lumina ochiului stâng de se va bate –Vei auzi cuvinte rele
- Nasul peste tot de se va bate – Înaintare arată
- Umărul obrazului drept de se va bate –Vorbe de mare întristare ai să auzi
- Umărul obrazului stâng de se va bate –Vei fi asuprit de oameni răi
- Mâna dreaptă deasupra de se va bate –Dobândă vei avea
- Mâna stângă de se va bate –De mulţi vei fi lăudat
- Degetul cel mare de la mâna dreaptă de se va bate - Ce vei cere de la Dumnezeu îţi va da
- Degetul al doilea de se va bate –Vorbe rele ai să auzi
- Degetul al treilea de se va bate –Te vei bucura de un lucru bun
- Degetul al patrulea de se va bate –O ştire rea ai să primeşti
- Degetul cel mic de se va bate – O veste rea vei auzi şi va dovedi a fi o minciună
- Buza deasupra de se va bate –Oaspeţi străini îţi va veni
- Buza de jos de se va bate –Cunoscuţi de-ai tăi au să-ţi facă o bucurie
- Buzele amândouă de se va bate –Cu nişte prieteni te vei întâlni
- Barba de se va bate –Te vei întâlni cu mulţi oameni şi aceştia te vor vorbi de bine
- Palma dreaptă de se va bate – Vei face un dar bine primit
- Degetul cel mare de la mâna stângă de se va bate –Vei avea deaface cu un răuvoitor şi-l vei învinge
- Degetul al doilea de se va bate –Te vei certa şi iarăşi te vei împăca cu cineva
- Degetul al treilea de se va bate – O călătorie vei face
- Degetul al patrulea de se va bate –O ştire plcută vei auzi
- Degetul cel mic de se va bate – Bani vei dobândi şi-i vei cheltui încurând
- Subsuoara dreaptă de se va bate –Vorbe bune vei auzi şi te vei bucura de ele
- Subsuara stângă de se va bate –Vorbe rele vei auzi dar încurând te vei scăpa de eleÎntre spate de se va bate – Grijă multă o să ai
- Spata dreaptă de se va bate –Vei scăpa de vorbele rele ale răuvoitorilor
- Capul coastelor de se va bate – Vei avea o daună
- Capul pieptului de jos de se va bate –Vei face u dar pentru sufletul tău
- Capul pieptului sus de se va bate –Cu o femeie te vei săruta
- Pieptul de se va bate – Un lucru bun vei dobândi
- Inima de se va misca – Întristare însemnează
- Ţâţa dreaptă de se va bate – Vei şedea mult la un loc
- Ţâţa stângă de se va bate –Vei primi un dar de la cineva
- Pântecele de-a stânga de se va bate –Mare lucru vei apuca
- Pântecele de se va bate –Vei avea nişte bube ,de care ai să scapi curând
- Buricul de se va bate –Onor vei dobândi şi acela are să-ţi fie folositor
- Vintricelul de se va bate –Dobândă vei avea de la un domn
- Coasta dreaptă de se va bate –Îţi vei căpăta u amic
- Genunchiul drept de se va bate –n rău va da peste catul tău
- Încheietura genunchiului drept de se va bate -Cuvinte rele vei auzi şi te vei întrista
- Încheietura genunchiului stâng de se va bate – te va vorbi cineva de bine
- Vâna piciorului drept de se va bate –Te vei despărţi de un amic bun
- Vâna piciorului stâng de se va bate –Un rău te va întâmpina
- Glezna dreaptă de se va bate –Un bine vei avea
- Glezna stângă de se va bate – Călătorie, grăire de bine
- Sânge a -ţi curge din nara dreaptă –E bine
- Sânge a-ţi curge din nara stângă – Întristare, boală, durere.
APĂRUTĂ ÎN 1942 DUPĂ O CĂRTICICĂ A INŢELEPŢILOR DIN PERSIA , CHALDEIA , EGIPT ŞI INDIA