Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Apa cea de toate zilele



Tot mai mult se vorbeşte de apă . Apă plată , apa cu conţinut slab de deuteriu , apa minerală , apa de izvor , apa de fântână , etc . Toată lumea vine cu sfaturi , despre apă . Cum , câtă , când să o bem ca această binefăcătoare a omului să ne facă bine , să ne vindece de bolile de care ne-au îmbolnăvit tot omul cu murdăria lui , mizeria pe care zilnic o face şi chimicalele pe care el măria sa omul le inventează şi apoi le aruncă la întâmplare în natură ajungând în final în apa cea de toate zilele .
Am pornit de la ideea că da apa este infectată cu tot felul de microbi şi tot felul de chimicale , aflate în natura pe care noi cu bună ştiinţă o poluăm .
Ce să facem ? Să bem apă plată de toate mărcile care se găsesc din abundenţă în magazinele noastre . Dar cât este această apă plată de curată , de pură şi de bună pentru organismul omului ? Studiile specialiştilor spun că această apă este purificată că se extrage din adâncuri . Păi toată apa vine din adâncuri şi dacă am învăţat un pic la şcoală circuitul apei în natură ,ştim că apa este într-o continuă mişcare în natură . Ba mai mult la un moment dat ajunge chiar în nouri şi apoi cade înapoi pe pământ unde o parte ajunge iarăşi în pânza freatică a solului . De aici a venit şi gândul meu că apa cea din adâncuri este gata infectată prin ciclul la care este supusă . Vor spune specialiştii că totuşi ea se filtrează în sol sau prin alte metode pe care noi le cunoaştem sau nu .
Dar omul nu consumă numai apă plată , mâncarea nu se prepară cu apă plată , băuturile ( berea ,sucurile etc ) nu se prepară cu apă plată , toate salamurile şi preparatele din magazine pe care noi le cunpăram pentru a ne hrănii sunt preparate cu apă de la robinet nu cu apă plată . În concluzie ceace facem noi este de fapt o auto păcălire a noastră că nu folosim decât apa plată pentru consumul de zi cu zi . Total greşit , de fapt este o mare afacere acelor care ne vând apa pe care a lăsat-o Dumnezeu la discreţie gratis , pe care el Dumnezeo are grijă să o purifice prin ciclul apei în natură , ei ne-o vând la preţuri din ce în ce mai mari deoarece ne-au convins
( prostit ) că apa lor este curată şi pură . Dacă am fierbe acasă apa şi apoi am răci-o brusc am avea cea mai pură şi cea mai bună apă plată . Şi mai este ceva ce noi am uitat , organismul nostru este dotat cu cel mai performant filtru al apei care nu poate fi înlocuit cu absolut nici un filtru mecanic . Pe front oameni au băut apă din urma lăsată de copita calului şi nu au păţit nimic . În lagăre nu le filtra apa nimenea şi nu s-a întâmplat nenorociri din cauza apei , Rămâne să stabilească fiecare ce are de făcut cu apa şi cât este dispus să plătească pentru ea .

joi, 28 ianuarie 2010

Pamantul cum nu l-aţi mai văzut

Poze din cele mai incredibile care le-aţi văzut vreodată - Pamantul ca arta. USGS Centrul National pentru EROS utilizate în diverse combinaţii de imagini din satelitul de la Landsat 7 şi Sateliţi Terra pentru a crea materiale compozite vii, RGB văzut aici. Sateliţi au trimis imaginile în alb şi negru, şi apoi le-au atribuie o culoare diferită "false" la fiecare radiaţii lungime de undă, sau benzi spectrale, dintre care majoritatea sunt invizibile cu ochiul liber. Pentru a afla mai
multehttp://eros.usgs.gov/imagegallery/Văzut de sus, râul Lena este unul dintre cele mai lungi râuri din lume - în jur de 2800 mile lungime - şi a fluxurilor de prin Siberia, ce se varsă în Oceanul Arctic. Lena Delta Reserve este cea mai extinsă arie protejată pustie în Rusia, şi oferă un refugiu vital şi motive de reproducere a speciilor sălbatice din Siberia.

marți, 26 ianuarie 2010

Un britanic este acuzat de vânzare de detectoare de bombe fals


Swursa : http://www.cnn.com/2010/WORLD/meast/01/23/fake.bomb.detector/index.html#cnnSTCText

Londra, Anglia (CNN) - Un barbat britanic care se presupune că a vândut detectoare de bombe false în Irak şi Afganistan a fost arestat sub suspiciunea de fraudă, a spus poliţia.
Guvernul britanic a impus, de asemenea, o interdicţie de export pe dispozitiv, cunoscut sub numele de ADE651, luni eficiente. Dispozitiv portabil este folosit de obicei, la punctele de control din Irak şi Afganistan pentru a detecta explozivi.
53-year-old suspectul neidentificat, care a fost arestat vineri, este acuzat de vânzare cu bună ştiinţă un produs care nu au de lucru, a spus poliţia.
Testele arată că ADE651, şi dispozitive similare, nu erau potrivite pentru detectarea bombă, un purtător de cuvânt al Departamentului britanic de afaceri, de inovare şi aptitudini a spus într-o declaraţie.
"Deoarece nu este tehnologie militară, el nu are nevoie de o licenţă de export, iar noi nu ar trebui în mod normal, pentru a monitoriza vânzarea şi utilizarea în străinătate. Cu toate acestea, este în mod clar de îngrijorare că acesta este utilizat ca echipament de detectare bombă", a spus purtătorul de cuvânt al .
Purtătorul de cuvânt a declarat că interdicţia de export aplică numai în Irak şi Afganistan, deoarece competenţele sale legale de a controla vânzarea produsului au fost "bazat pe riscul ca [dispozitiv] ar putea dăuna Marea Britanie şi alte forţe prietenoase ."

La Bagdad o bombă ucide 18oameni şi răneştealte 80 zeci .




Sursa : http://www.cnn.com/2010/WORLD/meast/01/26/iraq.baghdad.blast/

Bagdad, Irak (CNN) - Optsprezece persoane au fost ucise şi 80 au fost rănite marţi , atunci când o bombă montată pe o maşină a explodat în centrul Bagdadului, au declarat autorităţile.
Explozia a avut loc în apropierea unui birou guvernamental medico-legal şi a deteriorat mai multe construcţii, a informat ministerul Irakului .
Atacul vine la o zi după ce alte trei atacuri cu bombă pe vehicule au avut loc în centrul Bagdadului unde a ucis cel puţin 36 de persoane şi a rănit alte 71.
Ambasada Statelor Unite la Bagdad, marţi, a condamnat atacurile la hoteluri.
"Teroriştii care au comis aceste crime fără sens scopul de a semăna teamă în rândul poporul irakian. Suntem încrezători, totuşi, că poporul irakian va colabora împreună pentru a construi viitorul lor comun în pace şi securitate", a declarat abbasadorul .

A incetat viata sotului Gabriela Vranceanu Firea


DACĂ POŢI SĂ FACI BINE , DACĂ NU POŢI ATUNCI NU FACE NICI RĂU




Sursa :
http://stiri.rol.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=548166&Itemid=2
A încetat din viaţă soţul doamnei Gabriela Vrânceanu Firea , Dumnezeu să-l odihnească în pace .Nu sunt un fan al Gabrielei Vrânceanu Firea , dar urmaresc cu placere atunci când am posibilitatea emisiunile ei . De aici şi până a scrie pe saitul unui ziar la comentarii că merita ceace a suferit în ultima perioadă prin trecerea la ceruri a două persoane apropiate mi se pare cam multă răutate din partea celor care scriu . Cine ne dă nouă dreptul să judecăm semeni noştri , dar mai ales cine ne dă nouă dreptul să-i lovim atunci când sunt căzuţi . Mi se pare mai odios acest din urmă gest decât toate păcatele celei acuzate pe drept sau pe nedrept . Apoi am învăţat de la Antena 3 , colectiv din care face şi ea parte că tocmai atunci când omul este căzut să nu-l mai loveşti şi tu omule de lângă el . Şi în război cei căzuţi nu mai sunt atacaţi dar pe timp de pace . Toată compasiunea pentru familia Firea , toată cinstea că este întradevăr un moderator desăvârşit , şi probabil are mai multe calităţi decât defecte , care pe cei fără aceste calităţi sigur că-i deranjează în mediocritatea lor . Repet eu nu sunt în măsură să judec pe nimeni , dar nu este corect din partea duşmanilor să lovească atunci când omul are necazuri . Să aştepte pănă îşi revine şi să aibă curajul să-i spună în faţă ce are de spus .

luni, 25 ianuarie 2010

O pictură de Picasso s-a deteriorat la Muzeul din New Yorg


Sursa : http://edition.cnn.com/2010/US/01/24/picasso.painting.damaged/index.html
New York (CNN) – O pictură de Pablo Picasso "Actorul", va fi supusă unor lucrări de reparaţii, după ce o femeie ce era în vizită în Metropolitan Museum of Art a căzut pe pictură si a rupt panza, expusă de muzeu.
Muzeul a declarat că lucrarea Picasso a fost deteriorată vineri atunci când un vizitator şi-a pierdut echilibrul şi a căzut pelucrare.
Cele şase-inch rupte sunt în dreapta jos în colţ din pictură a declarat într-un comunicat de presă de duminică oficialii muzeului .
Muzeul nu a oferit detalii cu privire la incident dincolo de a spune vizitatorul a căzut pe pictura. Lucrările de reparaţii ar trebui să fie "discrete", a spus reprezentantul muzeului.
Pictura ar trebui să fie gata la timp pentru expoziţia cu întârziere din aprilie alături de 250 de lucrări ale lui Picasso, a mai spus reprezentanţii muzeului .

UN AVION ETIOPIAN CU 90 DE PASAGERI LA BORD S-A PRABUŞIT


Sursa : http://edition.cnn.com/2010/WORLD/africa/01/25/ethiopian.airliner.crash/
Beirut, Liban (CNN) - Un avion etiopian cu 90 de persoane la bord sa prăbuşit în Marea Mediterană la câteva minute după decolarea din Liban luni, au declarat autorităţile.
Echipele de salvare nu au găsit epava, a spus El Ghazi Aridi, ministrul Libanului pentru lucrări publice şi de transport.
Zborul avionului etiopian Airlines Rafik Hariri Aeroportul International din Beirut la 227: a fost condus la capitalul etiopian, Addis Abeba.
Acesta a dispărut din radar cu câteva minute după decolare, a spus El Aridi .
Boeing 737-800 a avut 83 de pasageri: 54 cetăţeni libanezi, 22 etiopienii, doi britanici-libanezi, un irakian, un sirian, un libanez-canadian, un rus-libanez şi o persoană din Franţa, a spus ministrul.
Printre ei a fost soţia ambasadorul francez la Liban, Anne Charlotte a ambasadei franceze.
Avionul, de asemenea, a avut şapte membri ai echipajului.
Autoritatile nu au ştiut imediat cauza accidentului.
Avionul sa prabusit aproximativ la 3,5 km (2.1 mile) vest de orasul Na'ameh. Naa'meh este la 15 km (9 mile) la sud de Beirut.

Ce să aşteptăm de la Tablet Apple

















Sursa :
http://www.wired.com/gadgetlab/2010/01/apple-january-event/#ixzz0dbOFXg59Apple are o multime de evenimente planificate pentru presă miercuri.


Dar asta nu e singurul lucru pe care compania este probabil să-l anunţe. Actualizări la linia de MacBook şi iPhone OS sunt, de asemenea, susceptibile de a fi pe anunţ .

Iată ghidul nostru la ceea ce vă puteţi aştepta în mod realist.


Tablet Apple

Multiplele rapoarte independente au descris despre apariţia tabletei ca un procent de 10 - 11-inch iPhone sau iPod Touch. (AppleInsider's surse de comprimat descrie drept o prima generaţie iPhone care este întâlnit comprimat, mulţi au raportat, că va servi ca un produs substitut pentru reviste, ziare şi cărţi, oferind în acelaşi timp, de asemenea, de uz general - funcţiile de văzut în iPhone, cum ar fi jocuri, vizualizarea fotografiilor, navigarea pe web şi folosirea Apps.
Un raport recent de la The Wall Street Journal adaugă faptul că Apple va apărea pe piaţă ca un produs care pote fi partajat între mai multe persoane la domiciliu sau în săli de clasă, datorită ecranului său mai mare.
Un raportat al Sport A au susţinut comprimatul 10-inch OLED touchscreen, Care ar fi foarte bun pentru citit cărţi. Dar mai există, multe altele afişeate pe piaţă, şi ei, de asemenea, Apple ar costa aproximativ 400 dolari bucata. A 10-inch ecran tactil LCD, pe de altă parte, Apple ar costa 60 dolari - mult mai mult în conformitate cu tag-ul aşteaptă ca preţul de 1.000 dolari.
Un mister adevărat despre comprimat privind cât constă software-ul său şi interfaţa pentru utilizator. Pur şi simplu extinderea iPhone OS i se potriveşte un ecran mai mare, nu poate fi povestea întreagă .
Ne aşteptăm ca o interfaţă comprimat care se străduieşte să apeleze la toată lumea, la fel ca iPhone OS nu cu 3.5 sa-inch ecran, rampă de lansare pentru interfaţa de utilizator şi vârful degetului-sized icoane.
Ergonomia de intrare text va fi o provocare mai ales pe un dispozitiv care dimensiune. Oamenii informat asupra produsului spun că va include o tastatură virtuală. Dar dacă comprimat va fi servi ca o alternativă la un notebook sau netbook, un QWERTY ordinară virtuale nu se va tai.
Şi pentru a adăuga o vagă presupunere, credem ca Apple va extinde pe voce-caracteristica de recunoaştere văzut în 3GS iPhone, pentru a spori de intrare text.
Cu toate acestea, nimeni din afara echipei comprimat de la Apple nu are o idee solidă a ceea ce este interfaţă comprimat sau dacă va fi asa. Indicii doar minuscule este un citat dintr-un recent raport Apple angajat care a spus New York Times " Nick Bilton, "Veţi fi foarte surprins de modul în care interacţionează noul comprimat."
Dar aşteptaţi ca sistemul de comprimat de operare pentru a partaja o parte din acelasi ADN ca iPhone OS. Într-adevăr, iPhone relatărilor conţine unele elemente mai vechi, proiect de raft comprimat Apple.
Ce ar putea fi numit? Sleuthers de internet la MacRumors.com au fost găsite dovezi care sugerează Apple este interesat de numele iSlate, MagicSlate, iGuide şi iPad. Apple a depus, aparent pentru mărci comerciale pentru fiecare dintre aceste nume.
Apple nu numai că a depus pentru marca iSlate; asemenea, compania a procurat proprietate asupra iSlate.com domeniu, Făcând din acest candidat cel mai probabil.
În rezumat:
A 10 - pentru a 11-comprimat inch,
oarecum asemănătoare cu hardware-ul iPhone,
execută o versiune extinsă în mod substanţial de iPhone OS,
, probabil, numit iSlate,
cu o nouă interfaţă non-QWERTY,
, eventual, disponibil în două versiuni, LCD şi OLED,
cu Wi-Fi si 3G conexiunile de date.
Mai multe informaţii despre Tablet Apple citiţi în pagina online de pe :

duminică, 24 ianuarie 2010

Mama sadică care şi-a torturat fiul ei prin inventarea de boli false închisă


O mama care la torturat sadic pe fiul ei prin inventarea bolilor false , astfel încât ea a putut beneficia de foloase necuvenite a fost închisă ieri.Lisa Hayden-Johnson, de 35ani , a câştigat simpatia lui Simon Cowell şi revelled în cadrul reuniunilor cu Tony Blair, pentru drepturi de autor şi vedete de televiziune .Ea a obţinut deasemenea £ 20,000 pe an la care s-a adăugat beneficii, a primit croaziere libere şi a avut succes în nominalizare pentru copilui sau . Curaj în cazul în care la întâlnit Camilla, Ducesa de Cornwall.Pentru a convinge că copilul este bolnav , ea a forţat-băiatul perfect sănătos, acum opt ani , să folosească un scaun cu rotile dotat cu un rezervor de oxigen tuburi dureroase şi la obligat să ia medicamente .Revendicarea boli era paralizie cerebrala, fibroza chistica, o boala a splinei şi că a fost alergic la lumina soarelui, Hayden-Johnson, de asemenea, l-a facut să îndure nouă inutil.Niciodată nu ia fost permis să se joace cu prietenii în timpul calvarului de şase ani şi a vizitat doctori şi spitale de 325 de ori înainte de a avea şase ani.Jailing-o timp de trei ani şi trei luni ieri, judecător Ştefan Wildblood, QC, ia spus: "Exista cinci adjective pentru a te descrie pe tine: cruda , manipulatore , perversă, dezordonată şi jalnica ."Ai folosit propriu dumneavoastră copil ca un instrument pentru propriile emoţii dezordonate. O mamă ar trebui să îngrijească şi să hrănească şi să-şi iubească copilul , dar acest rol a fost distorsionat şi tu ai cauzat prejudicii."Hayden-Johnson, a pretins a fi un asistent social şi a ameninţat că va "acţiona în judecată " dacă este interogat sau diacnosticat copilul în afara sitalului . Ea a primit subvenţii de îmbunătăţire pentru dormitorul băiatului, care a fost dotat cu butelii de oxigen şi cutii de medicamente.Procurorul Andrew McFarlane a declarat: "Ea a orchestrat şi a asigurat un regim de rele tratamente medicale, fiziologice şi psihologice 24 de ore pe zi. Ea la descris pe fiul ei ca fiind copilul cel mai bolnav din Marea Britanie. Sora lui a trăit în groază permanentă a fost în scurt timp să moră. "Atunci când poliţia a închis-o , ea a inventat un viol . Ofiţerii în cele din urmă au arestat-o după ce a văzut un film cu băiatul perfect sănătos , înotând in timpul unei vacante de croazieră.Hayden-Johnson, de Brixham, Devon, a admis cruzimea asupra copilului între 2001 şi 2007 şi pervertire cursului justiţiei într-o cerere de viol falsă .Cei doi copii trăiesc acum cu tatal lor. Nici unul dintre ei nu poate fi dat mamei din motive juridice.Copilul de la arestarea mamei nu a mai avut nevoie de nici un tratament .
.

Inglourious Basterds câştigă premiul de top Screen Actors Guild

Quentin Tarantino's Inglourious Basterds a câştigat premiul cel mai mare de până acum după ce a luat premiu la Screen Actors Guild Awards.

Pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă,a fost câştigat de Jeff Bridges pentru Crazy Heart si Sandra Bullock .

Premiile sunt considerate ca fiind un indicator a premiilor Oscar, care au loc la data de 7 martie.
Screen Actors Guild a avut onoarea de a adauga o serie de premii pentru filmul lui Tarantino.
Rivali lui Inglourious Basterds Beat ,Hurt Locker , cu filmul britanic de educatie si Nine au rămas cu mâna goală.
Waltz a castigat statueta „cel mai bun actor in rol secundar” pentru rolul unui ofiţer nazist manipulator jucat în film.
A avut parte de îndelungaqte ovaţii
Newcomer Mo'Nique a castigat premiul „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru că a jucat rolul unei mame abuzivă .
1960 seria Mad Men a luat premiul drama de televiziune,

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Wall Street se confruntă cu o noua legislatie





NEW YORK / Boston (Reuters) - În cazul în care principalele bănci renunţă la capital lor privat şi de fondul de investiţii speculative, liniile lor de jos ar putea lua, un mare succes, deoarece aceste investiţii sunt, de asemenea, o sursă cheie de subscriere şi taxele de consiliere.
Preşedintele SUA, Barack Obama face apel pentru ca bancile importante să reducă riscul lor de a lua şi a investitorilor în stocurile financiare sunt în mod clar alarmat. Goldman Sachs Group Inc (GS.N) Acţiunile au scăzut mai mult de 7 la sută începând cu miercuri, înainte ca propunerea să fi fost lansată , şi JPMorgan Chase & Co (JPM.N) Acţiunile au scăzut mai mult de 9 la sută.
Băncile dau o dobândă de 5 la sută investitorilor în fondurile de capital privat din SUA şi reprezintă numărul de 9 la sută din capitalul investit, Partea leului din acest număr este capitalul gestionat în numele clienţilor, mai degrabă decât a investiţiilor băncilor pentru echilibru proprii.
"Pentru cele mai multe banci de investitii, principalele beneficii de a avea programe de capital privat, probabil, vine mai puţin din fişele extraordinare care le-au luat, şi mai mult de la faptul că a deschis usa clientilor pentru obtinerea de la grupurile de capital privat", a declarat Josh Lerner, un profesor de la Harvard Business School specializat in capital privat.
În timp ce băncile sunt relativ mici investiţiile directe din fondurile speculative, reprezentând 0,9 la sută, pentru unele banci mari, fondurile lor interne de investiţii speculative şi fondurile de capital privat oferăspre tranzacţionare o importanţă crucială, de subscriere, şi veniturile consultative.
Sanford C. Bernstein, analist Brad Hintz calculează ca fiecare 1 dolar investit de către o firmă de valori mobiliare în fond de propriile sale tranzacţiile comerciale bancare, pot adăuga până la un alt 47 de cenţi pentru venituri de tranzacţii şi a câştigurilor de investiţii în timp.
Băncile care ar suferi cel mai mult pentru astfel de restricţii sunt Goldman Sachs (GS.N), Morgan Stanley (MS.N), JPMorgan Chase (JPM.N), Şi Bank of America (BAC.N), A declarat Hintz.
În general, băncile comerciale ar putea suferi cel mai mult din cauza propuneri, a declarat Hintz, presupunând că legea sfârşeşte prin separarea afacerilor bancare comerciale de la cele de servicii bancare de investiţii.
"Exista un motiv real de îngrijorare pentru bancile comerciale", a spus Hintz.
Băncile sunt susceptibile pentru închiderea întreprinderile de capital privat către acţionari, mai degrabă decât de încercarea să le vândă în afara bucată cu bucată, a spus experţii.
"Cred ca vom vedea controlate spin-outs, mai degrabă decât de dumping active", a spus Lerner.
Un purtator de cuvant al Goldman Sachs a refuzat sa comenteze cu privire la planul de la Casa Albă pentru bănci şi ceea ce ar putea însemna pentru speculative de capital privat şi de unitati de fond. Un purtator de cuvant al JPMorgan Chase nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.
Bank of America a declarat că nu operează un fond de hedging. It does operează BAML Capital Partners, o afacere cu capital privat, precum şi o unitate de proprietate de tranzacţionare. Analistii spun ca aceste unităţi ar putea fi afectate.
Conturi de tranzactionare de proprietate, pentru mai puţin de 1 la sută din totalul veniturilor, un purtator de cuvant al Bank of America a spus.
Băncile au de mai mulţi ani în plan reducerea investiţiilor de capital privat, a spus David de Weese, partener la firma de specialitate secundară Paul capital, şi că va continua probabil dar când nu spun . În plus, Basel II care a intrat în vigoare în Europa şi Japonia anul trecut şi sunt să intre în vigoare în Statele Unite până în 2012, creşterea valorii de capital pe care băncile trebuie să deţină faţă de investiţiile de capital privat, făcând exploataţie pe aceste active cu mult mai costisitoare, a adăugat el.
Directori Industrie aştepta că băncile ar trebui să poată să-şi păstreze aşa-numitele fonduri speculative de operaţiuni fonduri în cazul în care instituţiile, în esenţă, funcţionează ca intermediari pentru a ajuta clienţii lor de a investi în fondurile de hedging.
Unitati de fond de hedging, inclusiv fonduri de aşa-numitele fonduri de unitati, au fost profitabile pentru ambele gestionarilor de active ca Legg Mason şi pentru multe bănci.
Highbridge JP Morgan Chase's Capital Management LLP investeste 21 miliarde dolari, în multi-amiral strategie de fonduri speculative, fondurile de strategie unică speculative, orientate spre vânzare cu amănuntul de produse şi de mai lungă durată de strategie principală / capital privat-ca portofolii în numele clienţilor bogaţi.
Bănci precum JP Morgan ar fi în măsură să se menţină aceste unităţi şi au doar sa se retraga banii lor proprii în cazul în care este investit. In-house fonduri speculative în cazul în care o mulţime de bani al firmei este investit, cu toate acestea, ar fi mai problematică, observatori spun.
"Cel mai probabil rezultat este faptul că fondurile deţinute în prezent de către bănci va fi oprit spun ca entităţi independente", a declarat Kenneth Heinz, preşedinte al industriei de urmărire a grupului Hedge Fund Research.Dar punerea în aplicare a legislaţie, împreună va fi un proces lung, iar rezultatul este nimic, avertizează unii analişti . "The Devil's în detalii privind acest lucru," a declarat Paul Miller, analist, FBR pieţele de capital. "Există un potenţial pentru un mare impact asupra băncilor, şi există un potenţial de aproape nici un impact la toate, dar adaugă un strat de incertitudine pentru operaţiunile

vineri, 22 ianuarie 2010

O mamă închisă pentru inducere în eroare cu o boală inexistentă a copilului .

Lisa Hayden-Johnson, şi-a forţat băiat de a pretinde că i-a fost rău pentru a aduna beneficii din partea autorităţilor şi donaţii din partea publicului

Info : http://www.guardian.co.uk/uk/2010/jan/22/mother-jailed-boy-fake-illness



Dormitorul băiatul a fost presărat cu atât de multe echipamente medicale ca politia a descris-o ca fiind "ca o scena de la un accident". El a folosit un scaun cu rotile şi purta ochelari de întuneric din cauza unei presupuse intoleranţe la expunerea la soare; el a fost alimentat printr-un tub şi la şcoală purta o pălărie luminoşcentă în galben şi verde, astfel încât să poată fi găsit repede în caz de urgenţă.
Nu e de mirare că oameni de caritate s-au grăbit să încerce să ajute copilul illest "în ţară", donând bani pentru a face viaţa lui tolerabilă.
Dar a fost defapt , o înşelătorie visată de către mama băiatului, Lisa Hayden-Johnson. Timp de şase ani a pretins că fiul ei, care nu poate fi diacnosticat , din motive legale, fiind îngrozitor de bolnav aşa că putea pretinde prestaţii de la stat, donaţii - Hayden-Johnson a fost de astăzi, închisă pentru trei ani şi trei luni după admiterea sentinţei de cruzime asupra copiilor şi pervertirea cursului justiţiei.
Hayden-Johnson, de la Brixham, Devon, a susţinut că băiatul a avut diabet zaharat, o tulburare neurologică, care sa redus din mobilitate, paralizie cerebrala, fibroză chistică, o afecţiune metabolică, alergii alimentare şi o intoleranţă la lumina soarelui.
Hayden-Johnson, hărţuiţi profesioniştilor să accepte faptul că ea ştia ce era în neregulă cu băiatul şi chiar le-a spus şcoală să investească în îmbunătăţirea accesului pentru scaun cu rotile sale.
Tot timpul ea a încasat bani prin înşelătorie, pretinzând aproximativ £ 20,000 pe an, în beneficiul ei.
Hayden-Johnson, de asemenea,a fost curtată de publicitate, încurajând oameni să plătească pentru sarbatori. Ea a aparut pe GMTV şi sa întâlnit cu Tony Blair, şi Ducesa de Cornwall.
Vecinii au fost tot timpul convinşi că ste o înşălătorie , mai ales, copilul fiind uneori zărit că joaca fotbal si chiar mânca ingheţată, dar a fost dificil pentru ei să-şi exprime suspiciunile lor, deoarece lumea largă părea să accepte faptul că băiatul a fost atât de bolnav.
O investigaţie a fost lansată de poliţie după ce medicii au ajuns la concluzia că există foarte puţin sau nimic în neregulă cu băiatul.
În stăinătate înşelătoria este descoperită şi pedepsită , la noi este invers .

joi, 21 ianuarie 2010

Nochia vine pe piaţă cu un nou produs .

Gigantul finlandez de telefonie mobilă devine primul producător de telefon cu GPS .



Sistemul GPS va include hărţi pentru 74 de ţări

Nokia a anunţat astăzi că va face completă navigarea GPS disponibilă pentru toţi utilizatorii de telefoane curente de telefonie mobilă din lume, cu o nouă versiune a aplicării sale Ovi meteo.
Deşi serviciile de cartografiere sunt comune pe dispozitive mobile, cum ar fi iPhone, BlackBerry si telefoane inteligente Nokia , este prima dată când turn-by-turn de navigare de voce, în mod normal, o caracteristică dedicată pentru dispozitive GPS, a fost pus la dispoziţie gratuit de către orice receptor producător .
Susţine Nokia faptul că noua versiune a Ovi meteo va include toată masina esenţială şi caracteristici de navigare pentru pietoni pentru 74 de ţări în 46 de limbi, precum şi informaţii de trafic din peste 10 ţări, precum şi hărţi detaliate pentru peste 180 de tari. Utilizatorii vor plăti taxe de date pentru operatorului de transport al mobilelor pentru utilizarea GPS, dar Nokia în sine nu va percepe nici o taxe.
"Vrem să facem folosind telefonul tău mobil pentru navigare mai familiare ca folosind-o pentru a trimite un text sau a face o fotografie", Anssi Vanjoki, Executive Vice President al Nokia, a spus. "Noi credem că facem cele mai bune hărţi cu voce de ghidate de navigare disponibile gratuit va fi catalizator pentru a face acest lucru. Vă putem ajuta să obţineţi ghidare practic în orice oraş din lume, chiar daca esti pe jos sau în maşină "
Pentru moment, Nokia este singurul producator de dispozitiv pentru a oferi un astfel de serviciu. Alţii, cu toate acestea, vor urma cu siguranţă.
Aceasta, la rândul său, ridică întrebări cu privire la viitorul pe termen lung pentru stand-alone dispozitive GPS, cum ar fi cele fabricate de Tom Tom si Garmin.
"Pe termen scurt, acest lucru va face telefoanele Nokia mai atractive pentru consumatori," Thomas Husson de Forrester Research a spus . "Atât factorii de decizie de telefon şi factorii de decizie GPS va avea nevoie de a reacţiona. Un cuplu de auto-telefoane oferta convingătoare în soluţii masina deja, dar piaţa nu încă într-adevăr se suprapun."

luni, 18 ianuarie 2010

Filmul Avatar a câştigat Globul de aur





Aseară filmul Avatar a luat Globul de Aur , cotat ca fiind cea mai buna peliculă 3D a cineastului James Cameron , care redă o poveste de viaţă şi de moarte de pe altă planetă .Cameron s-a arătat surprins câd a fost nominalizat ca cel mai bun regizor .

Dincolo de realizarea de exceptie eu personal am vazut un film ce se adreseaza unui public care nu mai doreste sa vada realitatea , un film mai mult de domeniu fantasticului . care prinde bine la copii , o poveste ca ori care alta poveste intr-o versiune moderna . Filmele 3D in viitor probabil ca vor fi precum acum filmele moderne , luand locul celor de azi .
Avatar triumphant at Golden Globes on a disappointing night for the Brits
Cameron expressed surprise when picking up his best director award. "Frankly, I thought Kathryn was gonna get this," he said, referring to his ex-wife, Kathryn Bigelow, hotly tipped for her work behind the camera on Iraq bomb-disposal drama The Hurt Locker. "But make no mistake," he continued, "I'm very grateful."
Avatar's best drama win was at the expense of fellow nominees Inglourious Basterds, Precious, Up in the Air and The Hurt Locker – all of whom lost out in other categories to James Cameron's epic. Though The Hurt Locker has to some extent dominated the awards season so far, it went home empty handed from the ceremony, broadcast live on US television from the Beverly Hilton.
Up in the Air, too, had been expected to perform better; it led the pack when nominations were announced with six nods, including for best actor for George Clooney. But in the end it won just one honour: best screenplay for Sheldon Turner and director Jason Reitman, for their work transferring Walter Kirn's novel to the big screen.
Precious and Inglourious Basterds also ended the evening with one award apiece. Crowned supporting actress for her work as a violent mother in Precious, Mo'Nique made an emotional speech in which she dedicated her win to victims of abuse. "I celebrate this award with every person that's ever been touched. It's now time to tell, and it's OK," she said.




sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Masinile ieftine din India ar putea costa 8.000 dolari în SUA


Detroit (AP) - cea mai ieftină maşină din lume este pregătită pentru vânzare în SUA, dar până la momentul când Tata Nano vor fi echipate pentru a îndeplini standardele de emisii şi de siguranţă, acesta ar putea să nu mai fie ieftine.
Tata Technologies Ltd., divizia globală de inginerie al conglomeratului grupului Tata, a adus maşinuţa la Detroit ca un tur de forţă de publicitate pentru grupul de inginerie.
Ei nu au putut spune când Nano ar putea ajunge în SUA sau cât de mult s-ar putea să coste aici, cu toate că Ratan Tata, presedintele grupului de firme Tata, a spus că ar trebui să fie gata de distribuţie din SUA, în aproximativ trei ani.
Tata Motors a realizat deja o versiune europeană de patru locuri, care va costa aproximativ 8.000 dolari în cazul în care debutează în 2011, şi un oficial al Tata Technologies a spus în particular că versiunea pentru SUA este de aşteptat să aibă un preţ comparabil. Oficialul nu a vrut să fie identificat pentru că preţul nu a fost făcut public.
Warren Harris, presedintele Tata Technologies, spune doar că preţul ar fi mai mare decât cel de 2.500 dolari practicat în India.
"Schimbări structurale, care ar trebui să fie făcute, modificări care ar fi necesare în ceea ce priveşte emisiile sunt cauză, precum şi câteva din caracteristicile care ar fi oportun să se adauge la vehicul pentru piaţa nord-americană, în mod evident, care ar conduce până la preţul de 8000 de dolari .
Tehnologii Tata ar putea fi implicaţi în aducerea maşini la standardele din SUA, a declarat Tony Jones, asociat vice-presedinte de practica la nivel mondial de automobile.
Înainte ca aceasta să poată fi vândută aici, masina cu doi cilindri, 623cc motor ar trebui să fie proiectată pentru a respecta standardele de poluare din SUA, a spus el. Airbag-uri ar trebui să fie adăugate, acoperiş întărit şi bara de protecţie faţă prelungit pentru a îndeplini cerinţele SUA pentru a limita daunele într-un accident de 5 mph.

Interiorul Spartan, cu scaune găleată plate, trei butoane, un comutator orizontal şi un volan, de asemenea, ar trebui să fie modificate pentru a se conforma cu standardele de siguranţă din SUA, care nu permit circulaţia pasagerilor fără a purta centură de siguranţă.
Jones a declarat că Europa are airbag-uri Nano şi a trecut testele de siguranţă Europene, cu culori de zbor.
Nano, cu anvelope de 12 inch diametru, geamuri electrice în faţă şi manie ferestre in spate, si are o viteza maxima de 65 mph.

În cazul în care preţul de 8.000 dolari este valabil, ar costa mult mai puţin de 9.970 dolari cât costă un Hyundai Accent, în prezent, masina cu preţul cel mai scăzut autocolant de bază în SUA, potrivit site-ului auto Edmunds.com Web. Preţ exclude transportul maritim.

joi, 14 ianuarie 2010

SE APROPIE APOCALIPSA SAU ESTE DOAR UN AVERTISMENT ?

O simplă coincidenţă sau nu . Vineri 08.01.2010 la b1 TV emisiunea lui Oreste avea ca subiect cele trei secrete de la Fatima ale Sf. Fecioare Maria . Două dintre ele se adeveriseră , cel de al treilea spunea interlocutorul Doru Bem este în curs de desfăşurare . Ieri când an citit pe saiturile străine de cutremur sincer eu ma-m cutremurat mai ales că exact la acea oră 23 :00 ora noastră familia mea a avut impresia că se simte un cutremur . Atunci la acea oră târzie am spus că ni s-a părut şi că totul este ok. Imaginile de la locul cutremurului sunt devastatoare şi înfricoşătoare . În tot acest timp noi ne ocupăm cu Gheorghe , Dan Bitman şi ministrul de finanţe care angajează pe timp de criză , în timp ce se disponibilizează mii de oamenii D-l Vlădescu angajează . Asta da preocupare în România . NO COMENT


















































































































































































































Tot globul vorbeşte de dezastru şi caută să facă ceva noi avem problemele noastre cu un eventual război civil . Asta mai lipsea în România . Ce nu s-a întâmplat în 99-2000 vor acum să se întâmle . Tind să cred că Iliescu a avut un mare merit pentru România , merit ce-i va fi recunoscut post mortem .

miercuri, 13 ianuarie 2010

Capitala haitiană Quake Fierce devastată de un cutremur .








Republica Dominicană Santo Domingo -

Un cutremur devastator a lovit Haiti, după-amiază de marţi, provocând prăbuşirea Palatului Naţional, a unor nivele de locuinţe din oraşel şi pacube însemnate în cartierele sărace . Cutremurul, cu v cea mai mare intensitate din regiune, din ltimii 200 de ani, a lovit ţara lăsând un dezastru. Sau produs incendii în apropierea capitalei Haitii curentul a fost întrerupt , deasemenea au căzut telefoanele . În haosul creat , nu a fost posibil pentru funcţionari, să determine cât de mulţi oameni au fost ucişi sau răniţi, dar au avertizat că pierderile ar putea fi substanţiale. Sediul central al misiunii Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost grav avariat, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că duc lipsă de personal .
Un spital s-a prăbuşit în Petionville, un cartier din Port-au-Prince, care este cartierul , la mai mulţi diplomaţi şioameni bogaţi din Haiti a declarat un reporter de la The Associated Press , Iar un oficial american de stat declară că au văzut casele care sau prabuşit intr-o viroaga. Tequila Minsky, un fotograf cu sediul în New York, care a fost în Port-au-Prince, a declarat că un perete de la partea din faţă a Oloffson Hotel ar fi căzut, ucigând un trecător. O serie de cladiri din apropiere au năruit, de vânătoare cu capcane de oameni, a spus ea, şi o clădire Unibank banca a fost grav deteriorate. Oamenii ţipau. Cutremurul , cu o magnitudine estimata la 7.0, a lovit chiar înainte de 5 pm aproximativ la 10 mile sud-vest de Port-au-Prince, United States Geological Survey said. Multe replici au urmat şi mai multe au fost de aşteptat, a spus David Wald, un seismolog Geological Survey.
"Principala problemă aici vor fi, probabil, strămurăturile," a spus el, "şi aceasta este o zonă care este deosebit de vulnerabilă în ceea ce priveşte practica de construcţie, precum şi cu o densitate mare a populaţiei. S-ar putea să existe un număr mare de victime. " "Există o pătură de praf în creştere de pe valea de sud de capitală, a declarat d-na Wetering . "Ne aşteptăm să auzim oameni care să solicită ajutor de la fiecare colt. Replici sunt în curs de desfăşurare şi de a face noi victime in rândul oamenilor . " Cutremurul sar fi putut simţi şi peste graniţă, în Republica Dominicană, pe partea de est a insulei Hispaniola. Construcţiile înalte ale clădirilor din capitala, Santo Domingo,au fost zguduite şi a trimis oamenii în stradă, temându-se că tremorul ar putea să se intensifice. Statele Unite şi alte ţări şi-au declarat un sprijin semnificativ umanitar în Haiti, prin finanţarea cu o mare sumă de bani . Misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite de menţinere a păcii, care a raportat recent avantaje majore în controlul criminalităţii. Ajutor internaţional a sprijinit, de asemenea, o serie de organizaţii având ca scop creşterea de sănătate a ţărilor cu nivel de educaţie scăzut.



marți, 12 ianuarie 2010

NE FURĂM CĂCIULA SINGURII


Astâzi stăteam la policlinica din oraşul meu pentru problemele mele de sănătate ca tot bolnavul . Plin în faţa cabinetelor aşa că până îţi vine rândul mai schimbi impresii cu vecinul de scaun . Fiecare are o problemă şi totdeauna a lui este cea mai gravă . Din vorbă în vorbă se ajunge la subiectul pensia de boală sau mai domneşte „ pensia de invaliditate ” sau şi mai pe domn4eşte „ pensia pentru incapacitate de muncă ”. Ori cum ai numi-o tot aia este şi tot aşa trebuie să se aplice . Dar de fiecare dată parca-i un facut la noi este altfel , este anume facut ca omul sa fie descurajat sa mai muncească . Iată ce –mi relata vecinul de scaun : Am un vecin care a fost şofer , avea 600 ron salar pe cartea de muncă dar patronul îi dădea mai mult în mână . A ieşit în pensie de boală gradul III cu o pensie de 800 şi ceva pe lună . Eu îi dau replica nu pe lună pe pământ la care el râde şi spune da pe pământ în fiecare lună . Intrebarea mea spune omul se poate să ia pensie mai mare decât salarul ce l-a avut . Ce să îi răspund ! Probabil că da doar suntem în România spun eu sau poate te-a minţint . Replica vine sec . Nu că i-am văzut cuponul de pensie . Ce să mai zic eu care ştiu că sunt pensionar în gradul II şi am doar 554 ron tac şi înghit în sec . Dacă spun că eu am mai puţin î-mi spune că nu m-am descurcat , dar cum se poate să te descurci ? Probabil că se poate ,doar trăim îm România .
În timpul acesta o femeie stătea şi asculta . La final intervine sec , asta nu –i nimic să va spun eu că am o vecină care nu a lucrat o zi în viaţa ei şi are tot 800 şi ceva pensie de boală gradul III de la nebuni că i-a rezolvat o verişoară cu medicul de acolo . Ea nu are nimic dar a făcut pe nebunul la comisie şi gata . Am tăcut toţi ca trăsniţi . Ce puteam să mai spunem la aşa bombă .

NE FURĂM CĂCIULA SINGURII .

luni, 11 ianuarie 2010

Când se învaţă respectul faţă de aproapele tău ?

Mai intai o dedicatie pentru cadrele didactice




Tot mai des aud spunându-se ce frumos este la ţară , când oamenii se salută între ei . Aşa şi este dar şi acolo a dispărut din acel respect care era odinioară . Dacă treci printr-un sat din România nu există să nu –ţi sară în ochi acel „ bună ziaua ” spus fără greutate de cel care te vede indiferent de vârstă . Se pune că dacă saluţi pe cineva defapt îl respecţi pe DUMNEZEU , deoarece aceea fiinţă este creaţia lui . Cine , unde şi când se învaţă să saluţi . Salutul se învaţă acasă în familie . Mama era cea care îi îvăţa pe copii să salute , respectos cu „ bună ziua ” sau „ sărut mâna ” . Acum mama este ocupată prea mult ca să se mai ocupe de acest lucru minor sau dacă îi mai învaţă unele mame pe copiii , îi învaţă „ceou , bau , pa ” care nu mai sună a respect faţă de cei din jurul nostru . Copiii le spuneau părinţilor până se căsătoreau „sărut mâna ” , acuum le spun ceau , pa . Cât despre respectul pentru prieteni , vecinii , apropiaţi , cunoscuţi sau necunoscuţi mulţi parinţi îi învaţă să nu mai salute că vezi doamne nu merită persoana salutul din te miri ce motiv .În acelaşi timp şi ei păţesc la fel cu copiii vecinilor care îi trateaază indentic , lucru care desigur îi deranjază . Concluzia mea este că familia este cea care are aprenta cea mai mare asupra copilului în legătură cu respectul , şcoala numai o continua şi o aprofundează . Este ca la o casă dacă nu ai temelia bine făcută degeaba vrei să mai construieşti în sus , se năruie tot . În perioada comunistă lucram într-o intreprindere cu 2000 de angajaţi şi erau şi atunci oameni care nu ştiau să spună un „ bună ziua ”, intrau în birouri ca boii fără a bate la uşa sau să spună un salut respectos , dar aveau pretenţia să fie respectaţi .


duminică, 10 ianuarie 2010

Fotografii: După cutremurul din Eureka

Un ofiţer de poliţie din Eureka merge pe o veranda deteriorată a unei case din California Street, care a fost bătut defastată, după cutremurul de sambata. Cutremurul a avut A magnitude-6.5 earthquake struck off the coast of Northern California Saturday afternoon Jan. 9, 2010 shaking buildings, knocking out power in several coastal communities and leaving a trail of broken windows and dishes south of the Oregon border. o magnitudine-6.5 şi a lovit în largul coastei California de Nord sâmbătă după-amiază 9 ianuarie 2010


















































































Liniile electrice căzute , ferestre sparge , dar nu au fost raportate leziuni majore. ' "A fost o monstruos", a spus un comerciant.Cu o magnitudine 6.5 cutremurul care a zguduit California de Nord oraşul Eureka sâmbătă, a rupt liniile electrice, a răsturnat cosuri de fum, a demolat semnale de trafic, a zguduit ferestrele .Nu au fost raportate cazuri de leziuni majore, dar a fost suficient de puternic pentru a produce panica şi a scoate oamenii pe străzi temânduse de un tsunami . A fost ceva monstruos", a spus Phil Burns, proprietarul centrului comercial Mity la Nisa de panificatie Cafe Restaurant în Eureka, care este la aproximativ 80 de mile sud de frontiera Oregon. "Usually, they're sharp, but this one was very wiggly. It was rolling in all directions."

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Monedă rară vândută la licitaţie cu suma de 2,3 milioane de dolari




MIAMI (Reuters) - O piesă rară datând din 1913 din SUA, monede detinute de un rege egiptean şi mai târziu prezentate într-o faimoasă serie la televiziunea americană de un detectiv a fost vandută pentru suma de 3.7 milioane dolari (2,3 milioane de lire sterline), într-o licitaţie publică, în Florida, licitaţie care a avut loc vineri .
Aşa-numita Liberty Head din nichel, unul din doar cinci cunoscutele exemplare la această dată, a fost vândută ", în licitare, liberă", la o licitaţie privată pe Coasta de Est de colecţie de monede în Orlando joi seara, a declarat Greg Rohan, presedinte al Dallas, Texas - bazate pe Licitatii Heritage. Cumpărătorul a dorit să rămână anonim.
"Este, probabil, cele mai faimose monede rare din Statele Unite ", a declarat Rohan într-o declaraţie.