Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 25 ianuarie 2011

BBC World Service v-a reduce personalul

Sursa : http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-12277413
Stiri din reduceri apărut iniţial pe site-ul Broadcast

BBC World Service este pe punctul de a închide cinci dintre serviciile sale lingvistice.
Se crede că aproximativ 650 de locuri de muncă vor fi pierdute din cele 2400 existente . Se crede că personalul va fi informat miercuri de concedieri.
Macedoneni, albanezi şi serviciile sârbe vor fi şterse din buget, ca şi engleza pentru Caraibe şi portugheza pentru Africa, în încercarea de a salva 46 m £ pe an.
Luni, BBC a anunţat ca va reduce aproximativ 200 de site-uri şi până la 360 de posturi de la divizia s-a online.
În octombrie anul trecut, guvernul a anunţat BBC va prelua costul World Service de la Foreign Office.
Acest serviciu, care a început să emită în 1932,şi pentru care în prezent, costurile ajung la £ 272 m £ pe un an, si are o audienta de 241 de milioane în
întreaga lume în radio, televiziune şi online.

"Interes naţional"Se crede BBC va face o declaraţie miercuri cu privire la ultimul val de concedieri, care urmează să fie eliminate peste doi ani.

Se înţelege că două treimi din locurile de muncă vor fi restructurate în primele 12 luni ale acestui an .

Aceste reduceri feroce la un serviciu naţional de valoare sunt în cele din urmă responsabilitatea guvernului de coaliţie
O reducere a programelor în alte şapte limbi este, de asemenea, setată pentru a fi anunţată .
Uniunea Naţională a Jurnaliştilor a declarat că a planificat a organiza o demonstraţie în afara sediului World Service în centrul Londrei miercuri.
Au depus de asemenea o petiţie în scris la preşedintele Camerei Comunelor comisia pentru afaceri externe, Richard Ottaway, şi la preşedintele de cultură, media şi Comitetul pentru sport, John Whittingdale, cerându-le să revizuiască planurile.
U N J a spus că dacă rapoartele au fost corecte, "reduceri drastice" ar putea "dăuna grav interesului naţional din Marea Britanie".
"Aceste reduceri feroce la un serviciu naţional de valoare sunt în cele din urmă responsabilitatea guvernului de coaliţie, ale căror politici sunt distrugerea serviciilor publice de calitate în Marea Britanie, a spus " secretarul general Jeremy .
Luni, BBC a anunţat că bugetul său on-line ar fi tăiat cu 34m £ până în 2013/2014.
Printre site-urile stabilite pentru a fi închise sunt servicii de teen Switch şi Blast, şi 606 forum de fotbal.
Corporaţia a mai spus că schimbările au fost destinate pentru a face site-ul său mai distinctiv, şi pentru a reduce competiţia cu site-uri comerciale.


Niciun comentariu: