Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

miercuri, 30 martie 2011

Romania a ajuns pe wikileaks.org .



VZCZCXRO8484 RUEHDBU OO RUEHFL RUEHROV RUEHKW RUEHSR RUEHLA DE
RUEHBM # 1286 - 01 3201546 O ZNY ZZH CCCCC 161546Z 07 noiembrie FM
BUCUREŞTI AMEMBASSY la Berlin AMEMBASSY RUEHRL / PRIMAR 0283 RUEHC /
SECSTATE WASHDC PRIMAR 7615 RUEAIIA / WASHINGTON CIA RUEAWJA DC PRIMAR /
DEPT din Washington JUSTIŢIE DC RHMFISS PRIMAR / GE HQ USEUCOM Vaihingen
PRIMAR RHEHNSC / CNVM RUEKJCS WASHDC PRIMAR / SECDEF WASHINGTON DC RUEKJCS
PRIMAR / WASHINGTON Major Întrunit RUEHZL DC INFO PRIMAR / politice europene
COLECTIVE PRIMAR
CONFIDENTIAL SECŢIUNEA 01 din 03 BUCURESTI 001286 SIPDIS STAT PENTRU SIPDIS EUR / NCE - Judy Garber; CNVM PENTRU EO STERLING 12958 decl: 11/16/2017 TAGS PREL, PGOV, KLIG, MARR, RO SUBIECT: potential impact in ROMÂNIA DE TEO PETER " OFERTA FINAL "Mica By: Ambasadorul Nicholas F. Taubman pentru motive 1.4 (b) şi (d).
1. (C) Rezumat: iminentă "oferta finala" de către armata SUA Externe Revendicări Service, Europa de familie de la sfarsitul anilor român rock star Teofil Peter, care a fost ucis într-un accident de maşină 2004 implică Ambasadei Bucureşti fostul detcommander marină, pare că anumite au un, negativ efect semnificativ asupra relaţiilor SUA-român. În cazul probabil ca familia lui Petru va merge public cu vestea că guvernul SUA a îndeplinit lor mai multe milioane de dolari de decontare cerere-cu o ofertă de doar 80.000 dolari, liderii români şi formatorii de opinie vor reacţiona tare si emotional, pune în discuţie unele din caracteristicile cele mai importante ale parteneriatului nostru bilateral. Preşedintele Traian Băsescu, premierul Tăriceanu şi alţi politicieni proeminenţi va fi aproape sigur miting la familia lui parte, chiar dacă unii oficiali pro-american în mod normal, se va încerca în continuare în spatele scenei de a calma indignarea publicului anticipate. În special, protest popular asupra a ceea ce va fi văzut de majoritatea românilor ca o mica oferta insultingly a urmaşilor lui Petru va prompt apelurile reînnoite, cu mult mai popular suport potenţial, pentru retragerea rapidă a trupelor române din Irak. De asemenea, susţinerea în parlamentul român şi în rândul membrilor publicului pentru SUA prezenţei trupelor noi la joint-militare româneşti facilităţi SUA privind Marea Neagră va prăbuşească, cel puţin temporar. 21 noiembrie data de notificare a lui Petru familie avocaţii se apropie cu repeziciune, şi va coincide cu aniversarea aproape data de 4 decembrie moartea lui Petru, ocazia pentru anti-SUA demonstraţii trecut în România. Pe scurt, suntem noi înşine pregateste pentru o încetinire în relaţie furtunoasă, determinat de moştenirea negative continuă a morţii de această icoană culturale româneşti. Unele dintre deteriorarea popular poziţia noastră şi la interesele noastre în România ar putea fi de durată. Sfârşitul Rezumat.
2. (C) Teo Peter, unul dintre cele mai bune şi cele mai iubite rock muzicieni cunoscuţi România, a fost ucis la 04 decembrie 2004, într-un accident de masina Bucuresti, care implică taxi el a fost de echitatie si oficial Ambasada vehiculul fiind condus în primele ore ale diminetii de fostul comandant de detaşament Bucureşti Marine Personal Sgt. Christopher Van Goethem. Van Goethem a plecat România în termen de câteva ore după accident, în condiţiile de imunitate diplomatică, dar mulţi români privit brusc plecarea sa înainte de anchetatorii locale au avut ocazia să-l întrebare şi efectueze teste de sânge la nivelul de alcool lui ca o palmă peste faţă şi un efort pentru a proteja mediul marin din justiţie. Demonstraţii au avut loc în afara ambasadei, şi un efort a fost făcut pentru a redenumi o strada din apropiere, după muzician decedat. Sgt. Van Goethem a făcut, ulterior, se confruntă cu o serie de taxe în sistemul justiţiei militare americane. Un militar marţiale instanţele încheiat în ianuarie 2006 că în timp ce el a fost vinovat de fals în declaraţii şi obstrucţionarea justiţiei, el nu a fost vinovat de neglijenţă gravă taxa omucidere mai mult. Juriul, oarecum neaşteptat, limitat Marine pedeapsa la o scrisoare oficială de vot de blam. Această veste a adus, la rândul său, un alt val de proteste.
3. (C) al armatei americane Creanţe Service, Europa în prezent planuri pentru a trimite reprezentanţii legali ai final Peter familie oferă în valoare de 80.000 dolari, împărţit între trei reclamanţi, inclusiv Claudiu Teofil Peter, muzician fiul lui. Într-un material de informare recent transmis Ambasadei, Armatei Externe afirmă Creanţe că familia susţine Peter au fost adjudecate în conformitate cu Externe ACT susţine, care daune. "Însoţeşte presa de orientare apoi afirmă" lege străină foloseşte pentru a măsura: "Asta înseamnă că legea ţării în care cererea apare sunt folosite - TQS. românească jurisprudenţa în "" Aceste premii sunt în concordanţă cu deciziile instanţei române de măsurare daune in cazuri similare ", de orientare continuă," şi să reflecte principiile şi români din SUA doar de compensare şi respect pentru viaţa umană. "The US Army Creanţe Service, documente Europa continua să spun că Serviciul contractat" un român firma de avocatura de prestigiu pentru a consilia Comisia cu privire la dispoziţiile pertinente ale dreptului românesc ... (şi) a stabilit că Suma solicitată de către reclamanţi a depăşit cu mult pierderile economice argumentate de către reclamanţi. În plus, Comisia nu a găsit nici precedent relevante care să justifice un premiu de daune morale oriunde lângă suma solicitată parte. "De atribuire, care a fost aprobat va fi centrat pe ramburseze BUCURESTI 00001286 002 DE 003 de familie pentru costurile de înmormântare a lui Petru înmormântare Dl. .
4. (C) Teo Peter a supravieţuitorilor raportat iniţial a solicitat un multi-milioane de dolari de decontare. Într-o scrisoare la 01 noiembrie ambasadorul de la dreptul familiei lui Petru ferm, Arent Fox, avocatul John M. Gurley sugerează că reclamanţii sunt în prezent solicită un premiu de 1 milion dolari. În ceea ce este etichetat "Peter Familia de revendicare: octombrie 2007," Gurley citează trecut precedente diverse premii la acest nivel sau mai sus, inclusiv pentru australian femeie de succes pretinde o pentru un milion dolari după ce a fost lovit de tehnician golf's Ball Marina a, şi un 1.9 dolari milioane de cerere supravietuitori ai unui mexican Herder capră adolescente, aparent victima a unui accident care implică militare ale SUA. Gurley citează, de asemenea, 2 milioane dolari premii prezentat la supravieţuitorii de cablu accident de masina italian care implică o warplane SUA, un caz care a fost citată în mod repetat în mass-media româneşti şi de guvern oficialii români. Gurley scrie în scrisoarea sa că a solicitat fără succes un transfer a creanţei de la Armata SUA Creanţe Service, Europa în Mannheim la Fort Meade (sediul Serviciului Creanţe) sau Washington, DC Citând "descurajatoare semnale foarte" familia Peter a primit la data de la Serviciul de Revendicări, Gurley conchide prin a spune ca spera cererea Peter ar putea fi rezolvate "în mod adecvat pentru toate părţile", înainte de aprilie 2008, summit-ul NATO de la Bucureşti, afirmând că "ar fi cu adevărat nefericită pentru România, precum Statele Unite, în cazul în care summit-ul NATO urmau să fie marcate de incapacitatea guvernului Statelor Unite de a închide Teo Peter chestiune într-un mod corect. "
5. (C) După atribuire a contractului este de a familiei juridice sfat la Arent Fox pe miercuri, douăzeci şi un/11 (o zi inainte de Ziua Recunostintei), ne aşteptăm familie şi juridice reprezentanţii săi să se deplaseze rapid pentru a condamna oferta SUA de public şi de a face apel la început Oficialii români şi mass-media româneşti să facă presiuni imediate asupra reprezentanţi americani pentru un premiu mai mare. Oficialii MAE român au raportat să ne informal că familia sa întâlnit cu primul ministru şi ministrul Afacerilor Externe, în ultimele săptămâni să-şi exprime determinarea lor de a desfăşura o luptă public ar trebui să oferta de atribuire final va fi inacceptabil de scăzut. În aceste condiţii, şi având în vedere apropierea aniversarii a rock muzician moartea, ne aşteptăm ca Ambasada să fie în centrul de demonstraţii multiple, inclusiv concerte şi privegheri lumina lumânărilor. Nu va fi un nou efort de a redenumi după Teo Peter strada pe care Ambasada se află, şi este posibil ca oficialii orasului ar putea adera la anticipate val de indignare public peste valoarea de atribuire a ofertei.
6. (C) Un alt raport, le-am primit în ultimele zile a fost o sugestie că autorităţile de aplicare a legii române, care lucrează prin canale UE, ar încerca să servească o citaţie juridic pentru Van Goethem, care credem că este în prezent un Ambasada SUA dependentă la AmEmbassy Berlin.
7 . (C) Mai grav, anticipăm faptul că oferta de atribuire Petru, şi, ulterior, atenţia presei, va încuraja criticii de desfăşurare români în Irak, impreuna cu anti-americane alţi politicieni cum ar fi preşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, pentru a cere retragerea imediată a trupelor româneşti. În aceste condiţii, acestea ar putea construi tracţiune suficientă pentru a revigora opoziţia faţă de sprijinul pentru eforturile americane România acolo, şi forţa potenţial o schimbare în politica. În timp ce preşedintele Băsescu a fost constant în sprijinul său pentru continuarea prezenţei trupelor noastre în Irak, el va fi conştient de faptul că, chiar în faţa unui public protest reînnoite în cazul Peter, doar o treime din publicul român sprijină menţinerea trupelor acolo. Oricum, revigorarea controverse peste manipularea SUA caz va pune mai apropiaţi prieteni ai noştri în cadrul guvernului român, printre care preşedintele Traian Băsescu, într-o poziţie politică foarte incomode. Destul de probabil, Partidul Liberal şi alte grupuri politice în speranţa de a găsi un cârlig pentru a stimula sprijinul lor în perioada premergătoare la 25 noiembrie-alegerilor parlamentare euro în România se vor încheia în pavilion şi încearcă să profite de moment politic cu anti -SUA retorica politică. Mai pe larg, de ştiri a ofertei de atribuire Peter va taie adanc in suport pentru militare americane noua prezenţă la instalaţiile comune la Marea Neagră, inclusiv baza aeriana Kogalniceanu, precum şi formarea motivele Babadag - cel puţin temporar. În timp ce aprobarea publice din bazele a fost constant, contactele noastre au întotdeauna ne-a avertizat că este vulnerabilă la preocupări cu privire la o ameninţare teroristă a crescut în România - şi pentru a povesti negative cu privire la comportamentul personalului de serviciu din SUA, cu primul punct de referinţă Teo Peter accident şi manipularea ulterioară a acuzaţiile împotriva Sgt. Van Goethem.
8. (C) Există alte, mai puţin previzibile, factori de risc la joacă. În urma a săptămânii controverse peste asta ambasadorului critica a Parlamentului eforturile de a submina independenţa procurorilor români şi capacitatea lor de a investiga cazurile de mită şi corupţie, o controversă pe Peter de atribuire Teo ar putea permite criticii noastre şi adversarii pe politic românesc scenă pentru a submina important alte iniţiative care sunt doar colectarea de impuls. În primul rând, printre acestea se accelerează efortul nostru, alături de Lockheed-Martin, să convingă România să continue o opţiune F-16/JSF pentru a înlocui imbatranire flota ţării MiG. Lockheed-Martin, în tandem cu aliaţii în Preşedinţiei şi Ministerului Apărării, sunt în căutarea unui "unic-source", rută la decizia de avion de vanatoare, pe care ei nu vor să vadă legat în birocraţia de la Bruxelles de către F-16 / JSF principale ale competitorilor europeni, Grippen şi Eurofighter. Acest lucru a fost întotdeauna o să fie un exerciţiu dificil, cu o speranţa că suporterii de o opţiune luptător european ar striga cu voce tare fault. O furtună peste Teo Peter cazul, eventual, ar putea reprezenta un punct de basculare departe de o opţiune din SUA, dacă numai din cauza optica.
9. (C) Ce îndrumare puţin le-am primit de la Armata SUA Creanţe Service, Europa sugerează că toate mass-media româneşti sunt anchetele să fie orientată spre treburile publice personalului USAREUR, sau, alternativ, purtători de cuvânt ai USMC la Quantico. Acest lucru va limita serios capacitatea noastră de a răspunde aici, în România, şi să contribuie la soluţionarea unora dintre cele mai periculoase tarifelor pe care ne vom confrunta. Noi credem că riscul unor consecinţe nedorite în această strategie mass-media, peste, lingvistice şi culturale barierele geografice, este imens. Că, de asemenea, trebuie să fie luate în considerare în evaluarea generală riscul nostru a iminentă Creanţe acţiunile Service.
10. (C) Pe scurt, speranţa noastră este că această ultimă politică şi afaceri publice provocare referitoare la accident de masina anul 2004 va fi de gestionat. Dar noi sunt îngrijorat de faptul că în condiţiile actuale, unele daune de durată ar putea face pentru interesele noastre fundamentale, inclusiv păstrarea militarii români dislocaţi în Irak şi continuă să se bazeze pe un impuls pozitiv în strânsă apărarea noastră şi parteneriat de securitate cu Bucureşti. Acest lucru a fost o problemă dificilă mai ales de la început, şi rămâne cel mai mare single-ul "punct negru" în experienţa noastră bilaterale recente. TAUBMAN
Vizualizare cablu 06BUCHAREST576, ADOPTII: ROMÂNIA OFICIAL respinge toate ÎN AŞTEPTARE
Dacă sunteţi nou la aceste pagini, vă rugăm să citiţi o introducere pe structura de un cablu , precum şi modul de a le discuta cu alţii. A se vedea, de asemenea, întrebări frecvente
ID-ul de referinţă
Creat
Lansat
Clasificare
Origine
VZCZCXRO3212 PP RUEHFL RUEHLA RUEHKW RUEHROV RUEHSR DE RUEHBM # 0576 0951604 P ZNY ZZH CCCCC 051604Z 06 aprilie FM LA BUCUREŞTI AMEMBASSY RUEHC / SECSTATE PRIORITARE WASHDC 4119 RUEHZL INFO / EUROPEAN RUEHTV POLITIC COLECTIVE / Tel Aviv AMEMBASSY 2190
BUCUREŞTI CONFIDENTIAL 000576 SIPDIS DEPARTAMENTUL PENTRU SIPDIS NCE BILL / EUR SILKWORTH; ŞI CA / OCS / CI LAMORA Chris şi Boswell SCOTT EO 12958: decl: 04/05/2026 TAGS: CASC PREL PGOV PHUM RO
TEMA: Adoptii: ROMÂNIA OFICIAL respinge toate ÎN AŞTEPTARE adopţiei REF cazurile: a) BUCUREŞTI 0536 B) 2005 Bucureşti 2550 Clasificate By: Mark Taplin DCM, Motive 1.4 (b) şi (d)
1. (U) La 5 aprilie, Ambasada a primit prin poştă o scrisoare de la Theodora Bertzi, secretar de stat pentru Guvernul din România, s (GR) Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA), din data de 29 martie şi, inclusiv raportul final de lucru GR grup înfiinţat în iunie 2005 pentru petiţii în curs de audit de către familii străine de a adopta orfani români şi copiilor abandonaţi. Post a trimis prin fax scrisoarea EUR / NCE şi CA / OCS / CI.
2. (U) Raportul arată că nici unul din 1092 copii identificate în petiţiile în aşteptare vor fi disponibile pentru adoptarea inter-ţări, chipurile pentru următoarele motive: - 41 reintegraţi în familia biologică - 12 integrat în cadrul familiei extinse - 227 adoptat de familii de români - 17 adoptat de către străini alte familii de regulile de adoptare moratoriu (2001-04) - 8 sub tutela legal în România - 12 a ajuns sau vor ajunge în curând la vârsta de 18-47, după o petiţie în 6 februarie 2004 ordonanta de urgenta suspendat excepţional aprobarea chiar de adoptiile internationale in timpul moratoriului - 2 a murit - 6 nu a fost găsit în GR, baza de date de orfani sau copii abandonaţi - 90 de petiţii au retras de familii străine (1 din SUA) - 132 în procesul de adoptare interne final - 415 nu adoptabil, protejate în cadrul substitutiv (sic) familii - 83 nu adoptabil, plasat în sistemul de protecţie (familiei biologice lor nu era de acord cu adoptarea în faţa Curţii sau Curtea nu a aprobat deschiderea a procedurii adoptiei interne).
3. (C) Comentariu: Grupul de lucru au fost de aşteptat să emită raportul său de la sfârşitul lunii martie, şi Bertzi şi-a anunţat public, în decembrie 2005, că nici unul din cazuri va fi aprobat pentru adoptare inter-ţări. Cu toate acestea, non-transparent proces absolut al grupului de lucru şi calitatea opac raportului sugerează unii dintre copii pot, de fapt, rămâne în situaţii non-permanent în care bunăstarea lor nu este protejat în mod adecvat. Post consideră că trebuie să continuăm să apăsaţi GR de a deschide Grupul de lucru, s "concluzii" pentru o, obiectiv revizuirea internaţionale transparente şi de a stabili un cadru juridic care ar permite-o ţară în aşteptarea adoptării altele, pentru cazurile corespunzătoare. Noi va oferi Departamentul actualizate cu recomandările noastre în curând. End comentariu. TAUBMAN

miercuri, 23 martie 2011

A mai cazut o stea . Elizabeth Taylor a jucat un rol politic ca soţie de senator



Întreaga naţiune deplânge moartea legendarei actriţe Elizabeth Taylor. Actriţa premiată cu premiul Academie
Taylor şi Warner au fost căsătoriţi între anii 1976-1982.
Mai tarziu , Elizabeth Taylor va reveni la Capitol Hill pentru a face lobby Congresului de finanţare pentru SIDA - o cauza pentru care a luptat până după moartea prietenului său şi fostul co-star Rock Hudson . Warner s-a retras de la Senat în 2009, după 30 de ani in camera. Taylor a murit astăzi, la vârsta de 79, după o grea suferinţă de insuficienţă cardiacă congestivă.



















Î


luni, 21 martie 2011

De ce parlamentarii din Marea Britanie trebuie să spuna da pentru Libia

Acţiunea noastră din trecutul militar în Irak trebuie să informeze prin dezbateri, dar nu să ne paralizeze. Libia este un caz special
Deputaţii vor vota în noaptea de luni cu privire la eventuala susţinere a guvernului în comiterea forţele britanice la acţiune în Libia . Noi ar trebui să fim suficienţi de oneşti să recunoaştem că dezbaterea are loc sub umbra lungă , prin decizia parlamentarilor - inclusiv eu - de a autoriza o acţiune militară în Irak . Pierderea de vieţi omeneşti şi de încredere care a rezultat ne obligă să punem întrebări grele publicului care se este întrebă despre înţelepciunea noastră , practică şi consecinţele acestei intervenţii. Dar în acelaşi timp Irakul ar trebui să ne informeze, aceasta nu ar trebui să ne paralizeze.
Contextul la această ultimă criză este val de proteste populare ce a măturat Africa de Nord şi Orientul Mijlociu . Uriaşe şi în mare măsură mulţimile tinere au susţinut un viitor mai bun pentru ei înşişi şi ţările lor. Deşi aceste revolte au fost conduse din interiorul regiunii, ele prezintă, de asemenea, o oportunitate istorică pentru Marea Britanie şi pentru vest de a reconstrui interesele şi valorile noastre.
În Bahrain şi Yemen, protestele paşnice sunt îndeplinite, nu cu reformă, ci prin represiune. Marea Britanie trebuie să condamne acest lucru fără echivoc şi să fie clar pentru ambele ţări că un răspuns de securitate nu poate fi o alternativă la reforma în politică.
Dar Libia stă deoparte: joi, Gaddafi a declarat că 700 000 de cetăţenii Benghazi: ". Nu vom avea nici o milă, şi nici o milă" Nu este controlat , el ameninţă cu crime în masă şi promite continuarea atrocităţile împotriva propriilor cetăţenilor . Fără o acţiune rapidă, motivele poporului libian ar rămâne fără răspuns.
Ca secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, observă: "Rezoluţia 1973 afirmă, în mod clar şi fără echivoc, determinarea comunităţii internaţionale de a-şi îndeplini responsabilitatea sa de a proteja civilii de la violenţa comisă asupra lor de către propriul guvern." Această doctrină a fost concepută pentru a aborda eşecul comunităţii internaţionale de a preveni genociduri, crime de război, epurării etnice şi crime împotriva umanităţii în locuri cum ar fi Rwanda şi Bosnia. Cu toate acestea, această doctrină va fi judecată pentru a transporta în Tripoli şi în altă parte în Orientul Mijlociu, dacă aceasta nu este pusă în aplicare acum împotriva Gaddafi?
Fără a aduce atingere necesitatea de a acţiona, oamenii vor fi îngrijoraţi de faptul că noi nu ne găsim izolaţi în comunitatea internaţională. Dar această rezoluţie are suport în regiune şi stabileşte o juridicdicţie a mandatului clar din partea ONU .
Sprijinirea ţărilor arabe este critică, motiv pentru care Comentariile făcute duminica de secretarul general al Ligii Arabe care condamna bombardarea Duminică a Libiei va provoca îngrijorare, şi ar trebui să fie abordată de către prim-ministru în dezbaterea de astăzi.
Rezoluţia autorizează "toată forţa necesară" pentru a preveni sacrificarea populaţiei civile în Libia în acelaşi timp, este clar nu există nici un mandat şi nici apetitul pentru o "forţă de ocupaţie străină de orice formă cu privire la orice parte a teritoriului libian". Da, mulţi dintre noi vrem un viitor fără Gaddafi. Dar în ceea ce priveşte rezoluţia ONU sunt clare - aceasta este de a proteja populaţia din Libia nu, de a alege conducerea Libiei. Această decizie ar trebui să revină oamenilor din Libia.
Aceştia acum pledează la folosirea forţei trebuie să accepte faptul că aceasta poate avea consecinţe neprevăzute şi de multe ori imprevizibile. Dar la fel nu lipseşte ideea , care ar putea duce la sacrificarea civililor şi trimite un mesaj greşit pentru conducătorii represivi din regiune.

duminică, 20 martie 2011

Transformarea unei prezentări power-point în film



Pentru a transforma o prezentări power-point ai nevoie în primul rând de o aplicație Windows Movie Maker , aplicație care este pe toate calculatoarele ce au instalat Windws XP , Profesional etc. sau să descarci de pe internet o aplicație asemănătoare . Mai ai nevoie de cunoștințe necesare utilizării respectivelor programe şi multă ambiție de lucru . Cu timpul vei constata că nu este greu .
Eu dau două variante de lucru , amândouă folosesc aceiași aplicație Windws Movie Maker .
Odată ce ai conceput prezentarea power –point şi ai salvat-o într-o locație o deschizi din nou dând click stânga pe icoana respectivă și din banda auto derulantă alegi New (Nou) , sau click dreapta o dată pe iconița apoi te duci la Fișier (File ) și dai click tot pe New ( Nou) . După ce se deschide prezentarea faci o nouă salvare dar de data aceasta în format TIFF Tag Image file format , dai o locație de descărcare un nume eventual fișierului clic pe toate diapozitivele (All slides)şi când este gata te anunța și dai OK.


























Cu această metodă nu poți salva eventualele animații ale diapozitivelor , dar dacă nu te deranjează odată ce ai făcut pozele tuturor diapozitivelor , deschizi aplicația Windows Movie Maker   și imporți toate pozele pe aplicație












































O dată făcută operația din tastatură ( Ctrl+A) copiezi toate pozele și le glisezi pe banda de jos a aplicației , aici poți să te joci și să faci multe lucruri frumoase : poți mări timpul de expunere alungind efectiv poza cu mausul , poți asă dai titlu la filmul pe care-l faci și să-i faci un generic , poți să scrii ceva la fiecare poză sau nu , să modifici animația textului , să mărești sau micșorezi dimensiunea textului , culoarea atât a textului dar și a fundalului de text , poți introduce o muzică ca fundal sau poți vorbi chiar tu dacă ai un microfon și multe altele . numai jucându-te înveți să lucrezi cu această aplicație.
La final când ești mulțumit de cum arată filmul îl salvezi și gata filmul . Aici la partea de salvare iar există mai multe opțiuni pe care le poți alege singur funcție de nevoi și necesitați .
A doua varianţă este mai simplă și se pot salva și animaţiile  prezentări .Se descarcă aplicația : Extra Screen Capture Free de la : http://www.fileguru.com/Extra-Screen-Capture-Free/info sau din altă locație , important este că această aplicația  este gratis și cu ea putem să filmăm tot ce se află pe desktop . Instalăm această aplicație o deschidem și dăm să filmeze tot ecreanul (Full screen) , apoi deschidem prezentare și o rulăm pe desktop iar la final salvăm filmulețul făcut de aplicația Extra Screen Capture Freede într-o locație . 
Setează ca filmul sa fie AVI .































Acum deschidem Windows Movie Maker și importăm filmulețul îl copiem și îl glisăm pe banda de jos ca la poze și aici ne jucăm cu el tăind sau adăugând ce vrem . Trebuie tăiate parțile de început și sfârșit și eventual adăugat titlu și generic . apoi se salvează și gata filmul . Urmărește și filmul prezentat mai jos :



Vizitează pagina web http://elisav-54-sibiu.blogspot.com/2012/04/windows-movie-maker.htmlşi află mai multe despre programul Windows Movie Maker .
Vrei să știi  câte ceva despre semnele corpului tău care ţi le transmite :  http://elisav-54-sibiu.blogspot.com/2009/11/ce-inseamna-semnele-de-care-putem-sa.html

miercuri, 16 martie 2011

ROMÂNIA IESE ÎN STRADĂ .

Acesta este sloganul afişat pe ecranul televizorului . Totuşi aş spune că România nu este în stradă în marea ei majoritate , iar cei care totuşi au ieşit şi bine au făcut ar trebui să fie mult mai agresivi atât verbal cât şi comportamental . Dacă cei care nu te ascultă , te sfidează sau mai grav te ignorează nu poţi să-l tratezi cu blândeţe mai ales când puterea şi forţa este de partea lui .



Manifestanţii devin din ce în ce mai vocali , este foarte dar trebuie să vină mai mulţi.















luni, 14 martie 2011

Japonia trăieşte un coşmar





Nu mai este o ştire faptul că Japonia a fost măturată de un cutremur de 9 grade pe scara richter , urmat de un tsunami devastator .
Ce m-a impresionat cel mai tare sunt construcţiile solide care în ciuda valului distrugător acestea au rezistat fiind dislocate şi purtate ca nişte corăbii plutitoare .
Oare câte case la noi rezistă la asemenea şocuri , sau mai bine zis există măcar una construită să reziste la asemenea situaţii ?
Priviţi imagini surprinse de un amator în timpul dezastrului .

La început, un firicel de apă face fiori pe o stradă. Fluxul devine rapid un torent tsunami declanşat de cutremurul puternic care mătură tot în oraşul.
Sirenele au pornit , autoturismele şi resturile sunt măturate pe stradă. Câteva minute mai târziu case întregi sunt rupte din temelii.
Permanent la doar 400 de metri de apele dezlănţuite , un cameraman surprinde puterea distructivă a valurilor.

ANUNŢ VÂNZARE CASĂ







duminică, 13 martie 2011

Cea mai pură şi mai bună apă



Dacă tot locuieşti în zona munţilor cea mai pură ,curată şi cu toate calităţile naturale rămâne apa de izvor . Decât să plăteşti bani mulţi pe apa plaţă care nici nu eşti sigur cât este de pură un drum la aer curat te poate face fericit şi la întoarcere ai şi apa de izvor curată şi proaspătă .

Impactul radiaţiilor din nord-estul Japoniei



BEIJING, 13 martie (Xinhuanet) - Oamenii de ştiinţă se tem că radiaţiile scurse din Numărul UNU al centralei nucleare de la Fukushima va avea un impact cel mai probabil în regiunea nord-est a Japoniei , deşi guvernul insistă că nivelurile de radiaţii sunt scăzute.

Nu vă faceţi griji pentru norul rezultat pe care-l va devia vântul , care să afecteaze zonele învecinate. Oficialii meteorologice spun un vântul din vest va domina zona din jurul instalaţiei în întreaga duminică.

Direcţia sa se va schimba mai târziu, şi va sufla spre nord. Oraşele situate la nord de site-ul (care a publicat ştirea ) vor fi afectate. China nu se preconizează să fie afectată de radiaţii în următoarele trei zile.

Între timp, Fukushima Numarul Doi Nuclear ”Power Plant ”a pierdut, de asemenea, capacitatea de răcire. Operatorii sunt pregătiţi pentru eliberarea aburului de la reactoare pentru a reduce presiunea. Autorităţile au ordonat evacuarea pe o rază de 10 kilometri.


ANUNŢ PUBLICITAR


CLIC AICI -->Casa de vanzare in Sibiu