Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

luni, 24 octombrie 2011

ACTIVARE WINDOWS XP ; 7

Nu ştiu de ce noi români ne furăm căciula singuri de dragul străinilor ?


Titlul este incitant şi căutat de foarte mulţi români şi nu numai , fiecare caută să facă în aşa fel încât să nu cumpere o licenţă de windows care la noi începe de la 400,00 ron . şi ajunge până la 600 ,00 ron . Adică asta pentru un om obişnuit înseamnă salarul pe o lună , la care dacă mai adăugăm celelalte cheltuieli este lesne de înţeles de ce se piratează într-o veselie .

Am să vă dau acum şi preţurile la Windows XP în America :

 
 
 
 
 



Şi la Windows 7 Ultimate care este considerat  cel mai bun şi mai performant :
 






Toate aceste preţuri în condiţia în care un american câştigă de la 2000 $ în sus , comparaţia o faceţi singuri şi ajungeţi la concluzia că la noi nu se vrea , se fură ca –n codru noroc tot cu firma producătoare că lasă să se pirateze aceste produse care ori cum şi la preţul lor din America sunt destul de mari şi de aducătoare de profit .


Deci dacă nu doriţi să fiţi în regulă cu licenţa Windows aveţi 3 posibilităţi :  doar la Windows 7

1) Instalează Windows 7 ori ce variantă ( Home Premium , Profesional , Ultimate ) şi după expirarea celor 30 de zile de probă îl puteţi folosi în continuare dar cu ecranul negru .

2 ) Instalează Windows-ul pe care-l doreşti şi ai grijă ca în ziua 29-a să efectuezi un „ rearm” aşa şi poţ avea windows-ul un an fără bătaie de cap .

Pentru a folosi sistemul de operare pentru 120 de zile paşii sunt următorii:

1. Dati click pe “butonul Start -> All Programs -> Accessories“. Dati click-dreapta pe “Command Prompt” şi selectaţi “Run As Administrator“. Dacă va este cerută parola, tastaţi-o şi continuaţi.

- O alternativa a acestui pas este sa tastaţi “cmd” in Search Box-ul din Start Menu şi apoi să apăsaţi “Ctrl+Shift+Enter“.

2. Introduceţi următoarea comandă:

slmgr -rearm

3. Va fi afişat un mesaj care va cere să restartaţi calculatorul. Restartaţi-l. Veţi observa ca perioada de proba a fost resetata la 30 de zile.

4. Puteţi folosi aceeaşi comanda de 3 ori, în acest fel ve-ţi putea utiliza Windows fără a-l activa pentru o perioada de 120 zile.

Pentru a continua folosirea pană la 360 de zile, trebuie să urmaţi şi paşii următorii:



5. De aici lucrurile se complică un pic. Deschideţi regedit şi mergi la:

(pentru a deschide regedit, şi tastează “regedit” în caseta Search din Box-ul din Start Menu)

Urmează paşi şi ajungi la ->SL

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ SL

6. In panoul din partea dreapta, schimbă valoarea lui “SkipRearm” la “1″.

7. Acum vei putea folosi comanda “slmgr -rearm” de înca 8 ori. Astfel vei avea un total de 360 de zile de utilizare a Windows 7 fără activare.

3) Varianta cea mai uşoară şi mai simplă am lăsat-o la urmă tocmai pentru a vedea singur ce variantă alegi .
Este valabila si pentru Windows XP cu conditia sa descarci varianta corecta .

Intră pe Google şi caută „ RemoveWAT ” pentru varianta de Windows pe care o ai , adică Windows XP sau Windows 7 , contează mult să descarci varianta corectă pentru reuşită . Ele arată ca poză identic dar au ceva diferit în componentă .


Dacă te hotărăşti să cumperi licenţa atunci tot cu acest program activezi la loc .


Pentru cei experimentaţi acest program poate fi evitat şi se urmează paşii următorii:

Se intră în :

1. C>Windows>System32 şi se dau rename la fisierele: WgaLogon.dll şi WgaTray.exe de exemplu Wy.dll si Wz.exe moment în care ele nu mai pot opera.

2. C>Documents and Settings>All Users>Application Data>Windows Genuine Advantage şi se dă delete acestuia (Windows Genuine Advantage)

3. Restart şi gata .

Uite şi un link poate te ajută :


http://www.debelea.com/forum/erori-probleme-alte-belele/918-windows-7-remove-wat-2-2-6-verificat.html

P.S. Eu nu încurajez pe nimeni la piraterie fiecare este responsabil de faptele sale , încerc să trag un semnal de alarmă . Personal am două calculatoare şi amândouă au softuri originale şi licenţă windows .

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Modificarea rezoluţiei desktopului (ecran )








Pentru că m-am lovit de acest lucru încerc să împărtăşesc din experienţă mea de zi cu zi . Am trecut la Windows 7 Ultimate 32 bit , dar am constatat acelaşi fenomen şi la celelalte variante de Windows 7.


Am instalat varianta de 32 bit deoarece am 2Gb RAM şi nu permitea să instalez varianta 64 Bit deoarece î-mi trebuia cel puţin 3 Gb RAM . Toate au decurs normal , am instalat şi imprimanta dar am constatat că ori ce driver aş fi instalat monitorul meu care este un telezizor Hundai cu ecran de 50 cm diagonală nu îl pot regla la rezoluţia de 1024 la care lucram în Windows XP

Am mai constatat ca la cei 2 Gb RAM lucreaza un pic mai încet decât în Windows XP poate mai trebuie ceva setări şi încă nu le-am făcut eu . În mare una peste alta în afară de faptul că ai mai multă siguranţă pe Web deocamdată eu nu am resinţit mare lucru . A şi mai e ceva drivere-le se instalează singure aşa că degeaba cauţi drivere că ele se instalează şi se actualizează singure . Un lucru bun faţă de XP .

Dacă cineva cunoaşte mai mult în materie de rezoluţie aştept sfatul lui .