Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 30 iunie 2012

PDL ÎŞI ALEGE PREŞEDINTELE

Azi este o zi memorabilă în istoria fostului partid de guvernământ pentru alegerea celui ce îi va conduce în continuare în opoziție spre culmile renașterii . Toate sunt bune și frumoase în afara faptului că în luările de poziție a liderilor PDL în majoritatea lor au vorbit numai de dezastrul pe care l-a produs USL-ul într-o lună de așa zisă guvernare ,lună în care nu a existat o zi în care  grație președintelui României USL-ul a încasat bâte de baseball din toate părțile . Dacă aș privi lucrurile din prisma politică poate aș înțelege reacția legitimă a președintelui și a PDL-ului ,dar pe mine ca simplu cetățean mă interesează mai puțin aspectele pe care le scot ei în fața și mai mult partea națională a evenimentelor . Nu pot fi de acord cu PDL-ul cum că USL-ul a făcut  foarte multe erori juridice atâta timp cât președintele meu face afirmații grave de natură penală la adresa premierului . Indiferent de divergențele politice ale partidelor aflate la guvernare eu cetățeanul de rând nu trebuie să știu și cu atât mai mult să fiu implicat zi de zi prin tot felul de emisiuni și articole ce apar în presă . Mai mult decât atât denigrarea reciprocă nu este calea cea mai bună în aceste momente de criză prin care trece România . De aceea cred că opinia publică este în continuare manipulată de posturi de televiziune ca B1TV și altele , ziare propagandiste plătite din bani publici pentru a face jocul unuia sau altuia funcție de interesul de moment ,timp în care se pierde atât pe plan național dar și internațional  ce ace  nu este spre cinstea și avantajul nostru al populației . Să nu mai vorbesc de apariția în aceste situații a altor partide care profită de momentul provocat de PDL _USL și va încerca să atragă de partea lor electorat . Astfel în toamnă
vom fi în aceiași  situație în care am fost și înainte de a avea o multitudine de partide ce vor intra  în parlament și fiecare va încerca să obțină pentru electoratul propriu avantaje . Sincer eu mă așteptăm ca în această lună de când a ajuns USL-ul la guvernare să văd deschise pe bune acele dosare de corupție de care s-a tot vorbit , dosare precum petrolul ,gaze naturale , energie electrică , Poșta Română , Alro Slatina etc în care au fost implicați foști guvernanți PDL-işti așa cum s-a vehiculat în urmă cu cel puțin 3 ani . Problemele de plagiat , precum și cele de obținerea gradului de colonel trebuia să fie pe locul al doilea ,dar bineînțeles nu marginalizate . Dacă guvernul ponta va avea în continuare ca obiectiv de lucru mici găinării invocate mai mult sau mai puțin de oamenii președintelui ,mă tem că vom asista la un război între două tabere la care vor lua parte involuntar și populația tării împărțită în tabere de cei care au pornit războiul și nu îl mai pot controla .Se va întâmpla ca la revoluție când la un moment dat lucrurile au scăpat de sub control și a fost nevoie de intervenția armatei .

UPDATE 17:03
Nu înțelegeam de ce atâta înverșunare la PDL-işti în a arăta că doctoratele PSD-iştilor sunt plagiate și mai ales a premierului . Ieri l-am auzit la B1TV pe MRU explicând că nu se poate să fii în guvern dacă nu ai un doctorat valabil , atunci nu am înțeles mișcarea ,acum da , doctoratele PDL-iştilor sunt confirmate ca valabile în marea lor majoritate , cine poate conduce un guvern al României ? Cei care au doctorate . Restul vine de la sine .

vineri, 29 iunie 2012

DE CE ROMÂNIA NU A EVOLUAT ?


   România       

Șansele ca România să ajungă în rândurile țarilor civilizate sunt din ce în ce mai mici . Acest lucru nu se datorează populației în sine , ține mai degrabă de factori decizionali ai acesteia dar și de felul în care ne sunt prezentate informațiile de către conducătorii noștri și de către posturile de televiziune . De dragul de a fi primul om în stat președintele împroașcă cu noroi tot ce se opune domniei lui și culmea sunt încă foarte multi cei care îi susțin aberațiile . Acuză chiar și Uniunea Europeană fără a aduce motivații clare aducând astfel prejudicii mari tării pe care o păstorește de 7 ani . Televiziuni-le în goana lor către audiențe nu mai respectă nimic și fac aceleași greșeli ( La postul de televiziune B1TV jurnalistul Ion Cristoiu acuza și chiar se auto pronunță în legătură cu așa  zisa copy / paste a lucrării de doctorat a premierului ) Nu vom putea să ne civilizăm atâta timp cât cei care au menirea de a face acestea nu sunt ei în primul rând civilizați . Nu se poate să ceri de la cineva să se poarte ca un european atâta timp cât tu însuți nu te comporți asemenea și singura dorința este doar de a escalada .Faptul că politicienii nu mai respectă legile dar au pretenția ca ceilalți să o respecte denotă că trăim într-o țara totalitaristă în care nimic nu mai are valoare ,totul se schimbă după bunul plac și în favoarea celor care au interese personale temporare și sporadice în această țara .Internetul colcăie de specii de nevertebrate care sub masca diferitelor pseudonume și poze postează cu nerușinare tot felul de lături care se vor  capodopere ,să nu mai vorbesc de comentează pe internet la fel incognito ,dar au pretenția ca alții să își facă publice datele personale și poza . În lipsa unei legi clare și aplicarea acestora în toate domeniile fără a se putea ocoli sau ignora nu vom reuși să ne civilizăm. Ori cât de mult am dori să ne civilizăm fără intervenția favorabilă  a celor care conduc și a celor care sunt lideri de opinie nu se va putea .Vom rămâne ultimi din Europa și vom fi o pradă foarte ușoară pentru oricine își dorește să ne manevreze .

joi, 28 iunie 2012

CINE E MAI MARE ,CINE E MAI TARE , CINE CONDUCE ROMÂNIA ?


De când au preluat conducerea USL-ul , a început lupta pentru putere pe spinarea poporului . La votul din iunie poporul în marea majoritate a dat semnalul ca s-a săturat de politica PDL-ului care nu făcea de fapt nimic pentru populația de rând ,doar pentru cei apropiați lor și acoliților acestora . Odată ce a preluat puterea USL-ul , președintele ar fi trebuit normal prin atribuțiile acestuia și rolul de mediator să încerce ca lucrurile să reintre în normal și să facă în așa fel încât parlamentul să poată să își facă treaba spre binele țarii . Dar lucrurile nu au stat așa dovadă lupta continuă de a arăta că el este șeful şi puterea este  în continuare la el şi partidul lui indiferent de voința poporului . După ultima făcută a lui Băsescu aceia de a cere ajutorul CCR să decidă cine merge la Bruxelles și după ce aceasta a dat verdict favorabil președintelui ,verdict de altfel așteptat din partea CCR-ului , propagandiștii basiști au trecut la atac spunând cum că aceștia din urmă au dreptate ( CCR) şi că parlamentul a dat un vot pozitiv lui Ponta deoarece sunt de partea lui ,uitând voit că de fapt parlamentarii  reprezintă voința poporului ,iar Băsescu a fost contestat  de către acest popor în Ianuarie 2012 la mitingurile organizate şi la care s-a  cerut  demisia guvernului , a premierului , dar și a președintelui . Primele două sau îndeplinit mai urmează ultimul  „ Demisia președintelui Traian Băsescu ”. Cât privește constituționalitatea demersului premierului , nu trebuie să uităm așa de repede de câte ori președintele Traian Băsescu a încălcat constituția sau a ignorat legea făcând cea ce a dorit domnia sa și nu a fost amendat sau nici măcar contestat de CCR sau alte foruri legislative care aveau menirea de a veghea la respectarea și aplicarea  legilor și a constituției . Dacă acum vom asista la o escaladare a prerogativelor instituțiilor statului aceasta se datorează în exclusivitate  precedentelor acțiuni ale președintelui tării .
Antena 3 a fost și este un post de televiziune care a încercat în totdeauna să fie imparțial și să arate situația așa cum este în realitate , dar din păcate în interiorul acesteia a coexistat persoane introduse ca spioni , cu obiective clare de a submina autoritatea celor care lucrau în această televiziune și care erau corecți , mă refer la persoane ca ziaristul Ion Cristoiu , Narcisa Iorga care acum se află la CNA din 23.09.2008 și alții. Din păcate constat că și acum sunt în cadrul postului  oameni loiali președintelui dar care preferă să fie plătiți de către postul  Antena 3 în loc să fie loiali  postului la care lucrează .Nu este de datoria mea să nominalizez sau să apreciez activitatea lor ,acest lucru îl face dacă consideră persoanele abilitate din cadrul  televiziuni și a trustului acestuia .

miercuri, 27 iunie 2012

CUM S-A FORMAT DICTATURA BĂSISTĂ


Cum sau format dictaturile
  De-a lungul istoriei omenirea a avut parte de tot felul de dictaturi { comuniste ,staliniste , hortistă , naziste , fasciste etc ,}Dictaturile au luat ființa în momentele istorice când cel ,cei ajunși la putere nu au reușit să convingă prin alte metode cea mai mare parte a populației și argumentele verbale nu au mai fost de folos în favoarea lor , atunci au recurs la cea mai primitivă formă de convingere „ DICTATURA ”. Dictatura putem spune că a fost și este folosită încă din evul mediu și principiul„ care este mai tare” , a funcționat și funcționează încă în multe familii , clanuri ,state .
 Foto :http://www.google.ro/search?q=traian+basescu&hl=ro&prmd=imvnsulo&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=l9nqT8_oG5DZsgap4bnjBQ&sqi=2&ved=0CGkQsAQ&biw=1024&bih=588


În România am avut parte de-a lungul istoriei de mai multe dictaturi penultima fiind cea comunistă . Acum asistăm la instaurarea  unei alte dictaturi „ DICTATURA BASISTĂ ” , am fost tentat să spun „DICTATURA PDL-ISTĂ” dar nu este așa ceva deoarece foarte mulți PDL-lişti au trecut urgent în altă barcă și au trădat cauza președintelui Băsescu .
Ca la mai toate dictaturile cei care pun în practică abuzurile unui singur om doar pentru a intra în grațiile lui sunt alți oameni ce profită de funții ,bani , corupție , și multe alte foloase în detrimentul întregului popor .Ei nu au nici o calitate morală , nu pot prin alte metode să ne convingă de necesitatea așa zisei lor doctrine  și a liderului lor  și atunci aplică ultima soluție forța și principiul „cine nu este cu noi este împotriva noastră” .Această soluţie a dat roade de-a lungul istoriei pe termene mici și totdeauna sau terminat prin vărsare de sânge atât în rândurile lor dar și a poporului . Şi de această dată asistăm la acelaşi mod brutal de intervenţie şi convingere a populaţiei prin arestări ale liderilor opozanţi ,ai celor care au alte convingeri decât a capului dictatorial şi prin încercarea de exterminare chiar a acestora pe diferite căi care fac parte tot din categoria „ FORŢĂ DICTATORIALĂ”
 Foto : http://www.antena3.ro/romania/adrian-nastase-este-incarcerat-la-rahova-vezi-primele-imagini-dupa-plecarea-de-la-spital-172979.html

Nu totdeauna opozanți , ca și în cazul Năstase sunt de partea celui îndepărtat ,dar brutalitatea , lipsa probelor concludente , încercarea de intimidare , de interzicere a opiniei formatorilor de opinie din presă ,televiziuni ,radio ,etc , duc de obicei la o fraternizare cu cel încătușat , marginalizat și pedepsit pe nedrept . Toate acestea sau întâmplat și în cazul Năstase , care desigur putea fi anchetat și judecat pentru alte capete de acuzare care trebuiau probate în instantă . Lipsa acestora sau incompetenta procurorilor și a judecătorilor au dus la concluzionarea că acest proces a fost unul politic ,la comandă politică pentru eliminarea adversarului indiferent de felul în care se face și indiferent de câți vor plăti nevinovați ca victime colaterale în acest caz .

vineri, 22 iunie 2012

ROMÂNIA ARE UN PREŞEDINTE CORECT ?

CAPITOLUL II
Preşedintele României
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.  http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0a80

Dacă preşedintele României ar fi fost garantul şi mediatorul între puterile statului nu ar fi încercat din momentul desemnării sale (mă refer la Traian Băsescu ) să distrugă relațiile dintre cele trei puteri statale ale României . A se vedea relația domniei sale cu premierul Tăriceanu și nu numai . În timpul mandatului său președintele având majoritate PDL-ul nu a cerut la fel ca celorlalte partide să verifice fiecare ministru și avem o paletă foarte mare a miniștrilor neverificați (Funeriu , Elena Udrea , Roberta Anastase ,și lista poate continua .) ca un bun mediator trebuia să aplice aceiași măsură tuturor miniștrilor indiferent din ce partid provin . Verificarea miniștrilor intră în atribuțiile Primului ministru Victor Ponta cel care  răspunde de cabinetul ministerial .
De aceia consider că  gestul președintelui este unul de rea credința și de perturbare a bunului mers al României în drumul de încercare de ieșire din criză  a noului guvern USL .



joi, 21 iunie 2012

Adrian Năstase Romanesc


   
   Am trăit să văd și asta în România . Dacă Adrian Năstase este sau nu vinovat ,dacă el trebuia sau nu condamnat la închisoare , eu nu pot să mă pronunț . Pentru acestea  avem instituții abilitate care sau pronunțat .Cea ce pot eu să constat ca simplu cetățean este imparțialitate cu care se aplică în România legea și mai ales imparțialitatea cu care sunt tratați cetățenii acestei tari . Acum că unii suportă mai greu ideea de detenție decât alții asta este altă problemă .Dar dacă am analiza la rece situațiile care sau petrecut în România în ultimii 50 de anii vom constata că anomalii  în ce ace privește sentințe rămase definitive au fost multe și că oameni total nevinovați au stat ani grei la pușcărie ,unii cerând mai apoi de la statul român despăgubiri pe care la-am suportat noi poporul .
De aceea as fi dorit foarte tare să văd că pentru erorile judiciare plătesc adevărații vinovați și nu poporul în ansamblul lui , as fi dorit să știu că avem legi clare și aplicabile pentru toți cetățeni acestei țari indiferent de statutul lor vremelnic și cel mai  mult aș fi dorit să văd judecători și procurori până la Curtea Constituționala  care să nu mai fie protejați pentru erorile lor judiciare şi să fie pedepsiţi şi puşi să plătească pentru acestea . Cazul Năstase , poate că va deschide o astfel de poartă către o lege mai clară și mai normală într-un stat european de drept cum se consideră România . Ce am constatat însă cel mai înfiorător ,este faptul că tot mai multi oameni din diferite structuri sunt gata să facă toate compromisurile ,să încalce toate legile scrise și nescrise numai pentru a face pe plac unui așa zis vremelnic președinte de stat . Astfel de oameni au existat și în timpul guvernării Ceaușiste și chiar mai departe ,dar parcă ca acum nu au fost în stare să calce pe cadavre mai abitir decât în ori ce perioadă . Unii dintre aceștia au slujit și în dictatura Ceaușista , alți au fost mascați de diferite titluri în acea perioadă de tristă amintire așa cum am constatat că și acum persoane care nu au nimic în comun cu armata au ajuns peste noapte colonei :
{- Apostu Sorin - Primar Cluj arestat pentru fapte de corupţie - PDL - Lt.Col. (2011, absv.)
- Arnăutu Decebal - Primar Târgu Neamţ - PDL - Col. (2010, cap.)
- Blejnar Sorin - Şef ANAF - PDL - Col. (2011, lt. col.)
- Bica Radu Vasile - Vicepreşedinte al CJ Cluj, arestat pentru fapte de corupţie - PDL
- Botiş Ioan Nelu - Deputat, Ministru - PDL - Lt.Col (2010, Lt.)
- Boureanu Cristian - Deputat - PDL - Col. (2011, absv.)
- Brînză William Gabriel - Deputat - PDL - Lt.Col. (2011, sold.)
- Brînză Daniel - Secretar Executiv Diaspora - PDL - Col. (2010, absv.)
- Drăgan Romeo Ionel - Director General Adjunct ANL - PDL - Lt.Col. (2012, Plt.Maj.)
- Falcă Gheorghe - Primar Arad - PDL - Mr. (2010, Cap.)
- Ferencz Ştefania Gabriela - Secretar General Adjunct al Guvernului - PDL - Mr. (2011, absv.)
- Flutur Gheorghe - Preţedinte CJ Suceava - PDL - Col. (2011, Lt.Col), Lt.Col. (2010, Mr.)
- Alexandru Lazescu - Director TVR - PDL - Col. 2011
- Robert Turcescu - Jurnalist - PDL - Col. 2010
- Mihai Răzvan Ungureanu - Prim-ministru - PDL - Col. 2011
- Gheorghe Ştefan - PDL Neamţ - PDL - Col. 2010
- Ialomiţianu Gheorghe - Ministru de Finanţe - PDL - Col. (2010, Slt)
- Iliescu Valentin Adrian - Şeful Dep. pt. Rel. cu Parlamentul - Guvern - PDL - Col. (2010, Slt.)
- Ionescu Silvian- Ex Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu - PDL - Col. (2010, Cpt.)
- Ivaschescu Nicolae - Secretar de Stat la Ministerul Muncii - PDL - Lt.Col (2010, absv.)
- Gheorghe Nastasia - Secretar de Stat - PDL - Col. (2010, Mr)
- Negoiţă Liviu - Primar Sector 3 - PDL - Col. (2012, Mr.)
- Oltean Ioan - Deputat - PDL - Col. (2010, absv.)
- Cristian Constantin Poteraş - Primar Sector 6 - PDL - Lt.Col. (2010, sold.), Col (2012, Lt.Col.)
- Preda Cezar Florin - Vicepreşedinte PDL - PDL - Col. (2011, Lt.)
- Neculai Rebenciuc - Deputat - PDL - Lt.Col. (2010, Sold.)
- Savin Emanoil - Primar Buşteni - PDL - Col. (2010, slt.)
  }
Preluare de la : http://www.antena3.ro/life-show/media/lista-ofiterilor-numiti-la-strict-secret-de-fostul-ministru-al-apararii-gabriel-oprea-turcescu-si-mru-printre-colonei-172265.html
Lista ofiţerilor numiţi la "strict secret" de fostul Ministru al Apărării Gabriel Oprea. Turcescu si MRU, printre colonei 

Foto : Antena 3
Toate acestea și multe altele se întâmplă în România anilor 2012 în perioadă de criză indusă de acești rechini care nu mai contenesc cu jefuirea acestei țari și a acestui popor care se lasă călcat în picioare de niște nelegiuiți .În rest dacă toate ar intra pe făgașul lor normal și președintele țari nu ar mai privi această țara ca  propria sa  moșie unde poate să facă ce dorește mușchi lui noi oamenii de rând  nu am avea  de discutat politică și ne-am vedea liniștiți de treburile noastre .


marți, 19 iunie 2012

CUM SE TRĂIEŞTE PE BANI PUBLICI .

În România se aplică tot mai mult principiul „cine munceşte nu are timp să câştige ”,aşa că tot mai mulţi sau reorientat cum au putut , unii au ajuns la ICR şi acum fac grevă de teama că vor pierde din veniturile grase care le intrau in cont de exemplu , impotriva lor omul de rand nu are nici o putere , alţi mai puţin piloşi dar cu multă inventivitate apelează la mila publică cu acordul tacit al autorităţilor care închid ochi la acest gen de afacere prosperă . A nu se înţelege că am ceva cu prima categorie sau că cea de a doua mă afectează în vreun fel , mai mult la cea de a doua pot să reacţionez nedând bani unor persoane care au mai mult ca mine .Vor spune unii ca nu este adevarat si ca acesti nenorociti ai sortii sunt vai de capul lor , gresit ( au pensii de invaliditate + ajutor de handicapat , scutiri si tot felul de facilitati , o masa gratuita la cantina saracilor ) , nu este mult dar toate adunate la un loc de multe ori depasesc pensia unei persoane care a muncit 30-35 de ani . Si atunci vin intrebarile legale .
Persoana in cauza vine zilnic ca la serviciu in acelasi loc cu caruciorul pe care are grija sa il ascunda dupacolt de ochi milosilor  . Cat castiga numai el stie ,dar daca nu ar fi rentbil ar renunta nu credeti ?

luni, 18 iunie 2012

X Factor la Sibiu


La Sibiu are loc preselectia pentru X Factor in incita hotelului Apollo Hermannstadt in prezenta spectatorilor si nu numai . Cei care cred ca au ceva de aratat s-au prezentat la preselectie .
Prezentator Dani Otil  la Sibiu a incercat sa  ii sfatuiasca pe participanti cum sa faca sa nu aiba emotii . Daca a reusit sau nu  vom vedea la final . Numarul celor care au participat la preselectie nu a fost foarte mare .


Inregistrare de la fata locului in premiera



duminică, 17 iunie 2012

PRIMARUL REALES TIMP DE 28 DE ANI


Foto: antena 3 „Secvential ”
 Un primar care în ciuda tuturor  vicisitudinilor , a plimbării la putere a fel de fel de partide , el a fost ales de fiecare dată timp de 28 de ani consecutiv de către alegători , asta înseamnă că primarul de care fac vorbire este primar încă de pe timpul lui Ceauşescu . Actualmente la PSD primarul din Boloteşti  jud Vrancea  este invitat la Antena 3 la emisiunea Secvenţial
Foto: antena 3 „Secvential ”
Singurul primar care la depăşit ca număr de mandate se află la Apahida  care are 48 de ani de primărie

sâmbătă, 16 iunie 2012

CE AŞTEAPTĂ ROMÂNII DE LA ACTUALA PUTERE

La alegerile locale românii au votat  împotriva PDL-ului  sătui de nedreptăţile făcute de aceştia şi acoliţi lor .
  La o lună şi ceva de la preluarea conducerii de către USL în afara câtorva mici acţiuni favorabile USL nu prea a trecut la schimbări majore . De exemplu în opoziţie liderul spiritual  PC Voiculescu vorbea de caracatiţa care făcea şi fac în continuare afaceri fabuloase la negru(evaziune fiscală ) în timp ce guvernul nu încasa  şi nu încasează taxele aferente afacerilor acestora ba mai mult mai şi plătesc sume fabuloase ca TVA acestora .

mai mult mai şi plătesc sume fabuloase ca TVA acestora . Senatorul Dan Voiculescu a avut o intervenţie în acest sens :
depunând la senat o declaraţie politică în acest sens .

Dacă până în toamnă nu se concretizează acţiunile noului guvern în sensul de stopare a acestor evaziuni fiscale  şi nu numai ,dacă nu vor porni acele anchete penale aşteptate de populaţie împotriva celor care au jefuit ţara sub acoperirea legilor votate de fosta guvernare Boc şi MRU, în toamnă la alegerile ce vor urma USL va avea o mare dezamăgire . Nu se pot folosi la infinit de faptul că este griză în toate ţările UE şi nu numai .
  O altă mare problemă  pe care o va avea USL în viitorul apropiat este exodul tot mai mare al PDL-ului către cele 3 partide USL . Persoane care au o imagine negativă nu ar trebui să fie primite în partidele USL-ului deoarece aceşti vor aduce o pierdere a voturilor în toamnă .
 La emisiunea de aseară „ Vorbe grele” http://www.ciutacu.ro/
Victor Ciutacu având  invitat pe preşedintele PNL Crin Antonescu a punctat foarte bine aceste aspecte .
Răspunsurile date de către Antonescu nu m-a mulţumit în totalitate şi faptul că a recunoscut că şi ei au parţi negative mă face să cred că clasa politică din România ar trebui restructurată în totalitate sau înlocuită cu altceva dacă nu vrem să asistăm la acelaşi eşec  ca al PDL-ului .

Cheltuielile tot mai mari făcute de partidele politice în campaniile electorale mă face să cred că nu se doreşte cu adevărat scoaterea ţării din criza în care ei politicienii şi nu numai au adus-o .
În afara sumelor primite de la guvern partidele au primit şi donaţii în sume destul de mari ,donaţii care mă fac să cred că o parte dintre donatori îşi vor recupera  donaţiile înzecit dacă nu însutit în timpul guvernării USL .




joi, 14 iunie 2012

Radu Mazăre desculţ la tribunal

   Mare ţie grădina Domne ! televiziunile în goana lor pentru senzaţional  urmăresc vipurile României doar prind ceva senzaţional .
  Şi au prins primarul de la malul marii în picioarele goale în sala de judecată .Ştirea bombă de la Kanal D era astăzi  că Radu Mazăre a sfidat completul de judecată ! Care sfidare ? Astea nu sunt ştiri ci mai degrabă  bazaconiile românilor care nu mai ştiu cum să facă bani din ceva negativ , ne mai întrebăm de ce poporul este în starea care este ? . Aşa televiziuni aşa popor , aşa conducători aşa popor . Oare în România în data de 14.06.2012 nu s-a întâmplat nimic frumos care să fi fost dat pe posturile de televiziune ? Suntem la terminarea  anului şcolar , o serbare frumoasă ,un eveniment frumos , nimic doar picioarele descălţate ale primarului Radu Mazăre .

luni, 11 iunie 2012

BOC LA CLUJ REVINE SA MANANCE SI GURA LUI O PAINE

Imagine de la :  https://www.google.ro/search?q=emil+boc&hl=ro&prmd=imvnsulofd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4v_VT6f2Es7vsgb_3J3IDw&ved=0CGQQsAQ&biw=1024&bih=562

Aşa cum era de aşteptat portocalii care abia îşi schimbase culoare în verde şi sau ascuns sub diferite sigle la alegerile locale au ieşit la atac spunând că sau fraudat alegerile prin vocea conducătorului iubit Traian Băsescu ,care duminică în ziua alegerilor rămăsese fără provizii şi a ieşit la cumpărături ca tot românul cu bani ,( a mai şi plătit cash ) ca tot românul care se respectă şi respectă şi băncile la rându-le .
Dacă au fost sau nu nereguli la alegerile locale din 2012 este clar că au fost dar în comparaţie cu cele de la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2009 nici nu poate fi comparaţie . Apoi neregulile au existat de partea mai multor partide politice printre care s-a aflat chiar si PDL prin aleşii acestuia .  Dar una peste alta concluzia mea generală este că românii încă nu au învăţat lecţia democraţiei bine ,au cam rămas repetenţi unii dinte ei şi atunci sigur că s-a creat şi acest teren propice fraudelor electorale .
Dacă ar fi ieşit în număr cât mai mare la alegerii şi ar fi votat clar şi concis împotriva fostului partid PDL astăzi nu am mai fi discutat despre fraude .
Cel mai elocvent exemplu este Clujul unde populaţia nu a învăţat lecţia democraţiei sau unde mafia este la ea acasă . Una din doua este sigur adevărată . Mai sunt şi alte localităţi unde s-a petrecut aceiaşi situaţie dar cea mai concludentă este cea de la Cluj unde un fost premier  slugarnic a reuşit să reajungă primar  după ce a făcut praf o ţară întreagă  timp de 4 ani cel puţin şi care a demonstrat dacă mai era nevoie că domnia sa nu ştie să conducă , doar să fie condus . Atunci cum să conducă un oraş  dacă nu a fost în stare să conducă un guvern ? trebuia sa manance si gura lui o paine vor spune o parte insemnata dintre  Clujeni
  

VOTUL PENTRU LOCALE LA SIBIU

   La Sibiu Klaus Johannis potrivit tuturor sondajelor a câştigat detaşat fotoliu pentru primar cu peste 74% din voturifiind la al patrulea mandat . Dacă asta a dorit electoratul din Sibiu asta va mai avea încă 4 ani . Eu doar  pot  să constat că voinţa majorităţi  este literă de lege şi în toate democraţiile se aplică . Bine ar fi dacă s-ar aplica la fel toate legile votate  democratic ca şi primari  şi consiliile locale .
De altfel ziarele locale dădeau ca sigur realegerea  lui Johannis în funţia de primar . La ultima dezbatere ţinută de acesta la care domnia sa a ameninţat că dacă nu iese şi  Martin Bottesch el nu va conduce mă aşteptam să îi aducă un scor mai mic , dar se pare că Sibienilor le-a fost teamă şi au votat aşa cum le-a dictat primarul lor .
Gurile rele spuneau că s-au săturat Sibienii de el dar votul de ieri a confirmat contrar.
Aşa  este bârfa de mahala ,cartier etc .Iar politica totdeauna a lăsat loc de surprize .