Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 15 februarie 2014

RĂUL A FOST DAR ACUM A AJUNS LA COTE ALARMANTE


Cu toți  ne plac filmele , la uni cele de groază , a alți cele de dragoste  ,desene animate etc. Toți doresc ca la final răul să fie învins chiar dacă suferința a fost mare . După revoluție în România se difuzează filme şi seriale care au final exact invers , Rău învinge . De ce ? Pentru că de 24 de ani răul învinge în România  ori ce ai face tu . Dacă vrei să fii corect  ajungi muritor de foame , dacă vrei să te adresezi justiţiei aceasta este oarbă , dacă vrei să ţi se aplice o lege nu are cine să o facă . În schimb răul beneficiază din plin de toate favorurile legale şi chiar prezidenţiale . Să spunem prin absurd că vom deveni o ţară de oameni răi  şi certaţi cu legea , o ţară în care fiecare va fi mai rău decât  cel de lângă el şi cum nu îi va conveni ceva își va face singur dreptate  cu ce apucă , cuţit , pistol  , tun , mitralieră sau cocktailuri   Molotov . Ce se va alege atunci de această  ţară ?  Nu vreau sa ma gândesc dar într-acolo ne îndreptam. Se tot spune treziți-vă . Dar se pare că ne îndreptăm cu pași mari şi rapizi spre  dezastrul total . Copiii sunt învăţaţi  de mici să fie agresivi , să nu mai respecte pe nimeni  , iar crescând ajung delicvenţi  feroce  care au speriat întreaga Europă . Spunem tot timpul că învăţăm de la UE ce este bun dar de fapt  încercăm din răsputeri să le stricăm şi lor liniştea cu bădărăniile , hoţiile , grobianismul românesc . Nu mai este nevoie se pare de cinste de , bun simţ , de corectitudine , de bună vecinătate . Până şi în biserici asiști la tot felul de  bădărănii , îmbrânceli , vorbe care nu ar avea ce căuta acolo . Se pare că Diavolul a intrat în biserică ca la el acasă şi nu mai îşi face probleme că va fi alungat . DE CINE  SĂ FIE ALUNGAT ?  Dacă noi  îl acceptăm .

duminică, 9 februarie 2014

Setare Antivirus Avast să facă o scanare completă a booţilor la pornire



De obicei fiecare  este convins ca dacă a instalat un antivirus  freeware cum ar fi Avast  acesta îşi face treaba şi că totul este OK . În general aşa este dar în particular pe lângă faptul că o dată la câteva săptămâni este bine să programezi manual o scanare a întreg sistemul este indicat ca să programezi şi o scanare a booţilot la pornirea sistemului . Ce face această scanare ? face ceva mai mult decât o scanare obişnuită şi anume scanează booţi astfel având acces şi la fişierele la care în mod normal nu are acces . Vei fi surprins să constaţi că după o scare a boot –ilor antivirusul Avast va găsi ceva viruşi ascunşi bine în booţi .

Cum se porneşte această scanare ? Simplu .Din pagina de start 
Pentru variantele mai noi 2017-2018 intrati pe :
https://support.avast.com/en-ww/article/Antivirus-Boot-time-Scan 
si gasiti setarile aferente . 


Click pe ”Scanare
Aici dai click pe scanare boot-are
Te va atenţiona că apăsând pe Start se va activa acţiunea iar calculatorul se va restarta daca vei activa opţiunea  de  repornire a sistemul şi va fi scanat complet la Boot-are 


La un moment dat te va întreba ce anume să facă cu fişierele găsite infectate ? Alegi numărul operaţiei si tastezi acesta de pe tastatură , eu personal aleg trimiterea în carantină deoarece în cazul în care un fişier este găsit infectat dar tu consideri că ai totuşi nevoie de el îl poţi restabili înapoi din carantină .Timpul de scanare diferă în funcţie de capacitatea hardului şi a fişierelor stocate în calculator .Poate dura de la câteva minute la 2-3 ore ,dar merită aşteptarea .


De unde pot apărea viruşi ascunşi ? De la descărcarea diferitelor programe pe care
tu le instalezi pe calculator de pe net gratis . Sau unele programe au instalate anumite fişiere ascunse care au menirea de a trimite informaţii despre activitatea ta pe calculator la anumite site . Sau pus şi simplu prin vizitarea unor site care sunt infectate sau care intenţionat te infectează .

Aşa arată în carantină fişierele infestate , acum ai posibilitatea să le stergi definitiv sau să le reîntorci la locaţia iniţială .