Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 31 decembrie 2011

Tutorial PowerPoint cu parolă se rezolvă aşa…

De multe ori primeşti o prezentare Powerpoint care îţi place ai dori să o trimiţi mai departe dar conţinutul nu corespunde în totalitate şi ar trebui modificări pe ici pe acolo pentru a fi aşa cum doreşti tu şi surpriză prezentarea este cu parolă nu poate fi decât citită . Ce faci ? O trimiţi aşa cum este sau cauţi o soluţie de a o modifica .

Din motive personale am sters informatia postata .
Fiecare este liber sa puna sau nu parola si daca da trebuie respectat acest drept .



joi, 22 decembrie 2011

O Banca Centrală face ceea ce ar trebui să facă

Acesta ar trebui să fie sloganul a spus Mario Draghi , preşedintele Băncii Centrale Europene .


În ultimele săptămâni, noul preşedinte a insistat public că banca centrală nu ar face niciodată nici unul din lucrurile pentru care Germania s-a opus. Banca nu va retrage drastic achiziţiile sale de obligaţiuni de stat spaniole şi italiane . Nu ar finanţa în mod direct guvernele europene. Aceasta ar fi mersul înapoi la fonduri europene de salvare sau de imprimare de monedă pentru , iar Fondul Monetar Internaţional ar putea folosi acest fapt pentru salvarea guvernelor.
Aceasta ar face doar ceea ce băncile centrale fac în mod normal. Aceasta ar acorda împrumuturi băncilor.

Se pare că ar putea fi suficient pentru a opri criza europeană timp de cel puţin câţiva ani, şi de a parcurge un drum lung al băncilor în procesul de recapitalizeze.

Acest fapt a devenit clar numai de miercuri , deşi domnul Draghi a anunţat intenţiile sale pe 08 decembrie, când banca centrală a anunţat ca se va oferi să împrumute bani la celelalte bănci , în cantităţi nelimitate, la o rată foarte scăzută.

În realitate, a fost o ofertă făcută băncilor pe care nu ar putea-o refuza. Ei vor plăti iniţial rata băncii centrale oficială , de 1 la sută. Dar dacă banca scade rata în următoarele luni - aşa cum este de aşteptat pe scară largă de a se face - rata de la aceste împrumuturi va scădea , de asemenea.

Nu există nici o limită în ceea ce priveşte băncile şi nici ce pot face cu banii. Dar există o evidentă, practic lipsita de riscuri, o opţiune. O bancă poate cumpăra titluri pe termen scurt de la propriul guvern şi să pună din buzunar diferenţa - de până la patru sau cinci puncte procentuale - pentru durata de viaţă a valorilor mobiliare.

În aceeaşi zi, banca centrală a anunţat oferta sa de creditare, dl Draghi a susţinut o conferinţă de presă la care el a vorbit foarte dur. El a spus că a fost surprins de faptul că un discurs făcut el cu o săptămână mai devreme a fost larg interpretată , că banca de semnalizare a fost gata să facă achiziţii pe scară largă de obligaţiuni spaniole şi italiene.

Mulţi observatori sau concentrat pe ceea ce a declarat el reporterilor, nu pe ceea ce el a anunţat. Randamentele obligaţiunilor au crescut. Randamentul pe trei ani, la obligaţiunile italiene au sărit la 6,6 la sută pe 08 decembrie la 5,9 la sută. Pentru Spania, rata comparabilă a crescut la 5,1 la sută la 4,6 la sută. Preturile acţiunilor au scăzut, cu indicele principal spaniol stabilit la 2 la sută de el şi omologul său italian la mai mult de 4 la sută.

A fost mai mult o retorica a domnului Draghi că a indus în eroare piaţa. În vremuri normale , împrumutul de la o bancă centrală este văzută ca un semn de slăbiciune, şi băncile urăsc să o facă. Şi băncile au ajuns sub presiunea de a mobiliza mai mult capital în parte din cauza expunerii lor la titluri de stat dubioase. Vor ei cu adevărat linia de sus pentru a cumpăra mai mult, chiar şi cu finanţare favorabilă?

Răspunsul este da. Miercuri, Banca Centrală Europeană a anunţat că 523 bănci ar împrumuta un total de 489,2 miliarde de euro (640 miliarde dolari). Marţi, în aceeaşi zi băncile au fost să depună cererile lor de credite, Spania a avut loc o licitaţie de certificate de trezorerie . O lună mai devreme, a trebuit să plătească o rată anuală de 5,1 la sută pe trei luni, facturile şi 5.2 la sută la valori mobiliare de şase luni. De această dată ratele au fost de 1,7 la sută şi 2,4 la sută , credit care plonja la domnul Draghi.

Rata de asemenea, a scăzut în mod semnificativ la datoria publică pentru stele la trei ani, dar scade la ratele pe termen mai lung care au fost mai mici.

Acum pare evident că aceasta a fost ceea ce domnul Draghi avea în minte. Spania şi Italia vor putea să împrumute bani de pe piaţă la ratele impuse ei pentru a putea trăi , dar această mutare este puţin probabilă să aibă un efect mai mult pe termen lung al ratelor . Dacă acestea rămân ridicate, presiunea de austeritate, pe care o cere Germania cere, va rămâne.

Nu există nici o asigurare că băncile vor folosi toate, sau cele mai multe chiar, de bani pe care i-au împrumutat , pentru a cumpăra titluri de stat. Ar fi frumos dacă unele dintre ele s-au împrumutat la sectorul privat pentru a impulsiona creşterea economică şi de investiţii. Dar logica de punerea sa în notele guvernelor cu doi sau trei ani, este evident.

Titlurile Spaniole de doi ani de randament acum aproximativ 3,6 la sută, în timp ce cele italiene oferă 5,1 la sută. O bancă care utilizează banii băncii centrale pentru a le cumpăra va vedea clară diferenţa între aceste tarife şi 1 la sută. Ecartul va fi un pic mai mare în cazul în care banca centrală va reduce ratele într-o lună sau două. Titluri de valoare se vor maturiza mai bine înainte de a veni din cauza împrumuturilor.

Revoluţia din 22 decembrie 1989


Despre revoluţia din 22 decembrie 1989 s-a scris şi s-a vorbit foarte mult , sau arătat filme şi s-a consumat tone de hârtie şi mii de ore pierdute . Fiecare a văzut revoluţia aşa cum a dorit el să o vadă sau aşa cum i s-a arătat . Cel mai trist este că după 22 de ani de la aşa numita revoluţie eu ca un participant activ dar nu şi beneficiar al revoluţiei pot spune clar şi răspicat că revoluţia a fost o lovitură de stat dată cu ajutorul populaţiei României în marea lor majoritate . Sigur că nu s-a vorbit ,pronunţat sau discutat în cercurile largi acest subiect vreo dată , dar  acum după cei 22 de ani sunt convins că au existat interese majore de a fi înlăturat Ceauşescu de la conducere  şi a ajunge cei care doreau puterea puşi de cei care doreau şi doresc în continuare bogăţia . Că aceştia  din urmă se regăsesc şi printre cei cu dorinţă de putere  este un alt subiect tabu pentru populaţia României . Cei care aveau adunate sume uriaşe de bani  pe timpul lui Ceauşescu ilegal şi în valută chiar pe care o ţineau ascunsă şi nu puteau să o scoată la suprafaţă decât printr-o lovitură de stat au fraternizat dacă se poate spune aşa cu cei care aveau sume colosale de bani în lei dar la fel nu o puteau etala , ca mai apoi aceştia să atragă în cercul lor cât mai multă populaţie . Acest fenomen s-a întâmplat în 22 decembrie 1989 când populaţia a reuşit să învingă frica şi să iasă în stradă încurajaţi de cei de care am făcut vorbire la început . Revoluţia se spune că a fost spontană dar eu cred că totul s-a manevrat din umbră şi cu mici excepţii s-a produs şi crime care nu erau planificate . Eu am participat la revoluţie alături de cei 5000 de angajaţi ai intreprinderi unde lucram atunci şi din care acum au rămas doar 100 de angajaţi . Toţi atunci credeam că am făcut o treabă bună  participând în piaţa mare unde s-a tras în noi unde am suferit din cauza gazelor lacrimogene , unde cu toţii am strigat” jos dictatorul ”şi multe alte lozinci . Au urmat apoi zile fierbinţi în care unii da sau sacrificat la propriu dar care mai apoi au fost fie înlăturaţi fie uitaţi şi am ajuns repede să vedem revoluţionari care au primit , primesc şi mint în continuare că ei au fost pe baricade . Acolo am fost cei mai mulţi şi fără noi nu ar fi reuşit ei cei de azi să deţină puterea . Cei mai mulţi au înţeles acest joc şi de aceea nu mai vedeţi mitinguri de amploare la noi în România pentru că este ca în zicala ”Cine s-a fript cu ciorbă suflă şi în iaurt ”. Nu va fi curând o a doua revoluţie deoarece şi-au bătut joc de popor exact beneficiarii revoluţiei în frunte cu conducătorii pe care i-a avut Iliescu , Constantinescu , Băsescu  şi toţi eşti  care sau aflat în jurul lor . Dacă ceva se va mai întâmpla în această ţară va fi doar pedeapsa lui DUMNEZEU de care  s-a tot profitat în aceşti ani foarte mult .
Acum î-mi este ruşine de mine că am putut cădea în jocul murdar al celor avizi de putere şi bani şi ca mine sunt convins că se regăsesc foarte mulţi români

luni, 12 decembrie 2011

Preţurile apartamentelor şi caselor între 1990-2011





În Bucureşti era cam 100.000 lei. Iar o casa până în 500.000 de lei o casă mai mare
În Piteşti era de 100.000-120.000 lei
ap 2 camere între  2-4000 dm (mărci germane) - ăsta era un preţ bun de vândut , dar găseai şi la preţuri mai mici
1988-1990:  salariu unui muncitor era de , 1800-2000 de lei  in 2010 -2011 salariu mediu  este de 800-1200 lei

2001
Apartament cu 4 camere , 2 bai ,2 balcoane  560 de milioane de lei adică -20.000 de dolari 
Casele aveau preturi mai mari, care depindeau  de suprafaţa  de teren aferentă şi de numărul  camerelor. Pentru o casa  cu 250 metri pătraţi de teren, se cere 170 de milioane de lei, pentru o casă în construcţie cu 2.500 mp se cere 200 milioane de lei, iar pentru o casa , cu 400 mp, se cere 135 milioane de lei
Un apartament cu trei camere găseai  să cumperi şi cu 75 de milioane de lei, dar si cu 110 milioane de lei, chit că se afla la etajul 8.
Cei care doreau cu orice chip o casa, dar nu aveau  bani prea mulţi, găseau o căsuţă modesta, cu doua camere şi 130 mp, la un preţ de garsoniera - 40 milioane de lei.
La numai 10 ani distanţă în 2011 preţul era de 220.000 de euro  pentru 5 camere construit în 2001 adică exact  cu 10 ani în urmă când preţurile erau  aşa cum am arătat   în Iaşi de exemplu
Şi ca să rămân î zonă  un apartament cu patru camere dintr-un bloc construit in 1999 are un preţ solicitat de 160.000 euro
O vilă de 120 mp, în Bucureşti costă 164.000 euro, în Iaşi 80.000 euro, iar în Constanţa 120.840 euro.
Dar preţurile au luat-o razna la toate produsele şi serviciile în timp ce salariile prin acea metodă inginerească vorba lui  Iliescu , primul om care a distrus ţara,  au scăzut  dramatic . Acum în anul ce urmează 2012 se vehiculează ideea că  se vor confisca  apartamentele celor care nu mai pot să plătească întreţinerea stabilită de hoţi .


joi, 8 decembrie 2011

Descărcările cele mai populare de software Firewall

2.      PeerBlock
3.      Comodo Firewall
Dacă toţi utilizatorii de P.C.-uri , Laptopuri sau Tablete ar utiliza aceste firewall care apără foarte bine P.C.-urile şi atunci nu ar mai avea heckri atâta front de lucru


Monitor data transfer into and from PC and get secure online access for surfing and online transactions.


Protect your PC from unauthorized network intrusions.

Protect your PC from hackers and intruders.

Protect your PC from Internet-borne threats, and stop hackers and data thieves.

Get quick access to Windows Firewall settings.

Mii de programe Free Download







WinMend-Folder-Hidden

Protejat de software-ul web Plagiat Copyscape




Acest program  pe care se pare că foarte multă lume la descărcat  şi folosit  are în componenţă  lui  o parte de  soft rău intenţionat  care  printre altele are şi menirea de a colecta din calculatorul persoanei  date pe care apoi le transferă  la adrese  stabilite de producătorul programului . Eliminarea cât mai rapidă din calculator şi eventual schimbarea tuturor  parolelor  şi  eventual reinstalarea curată a Windows-ului . Sau evitarea descărcării şi mai ales  a instalări pe calculatoare este pe cât se poate de riscantă şi este pe riscul fiecăruia .
Sigur  voi stârni un val mare de  comentarii  contra  dar eu fac doar o avertizare  a celor care doresc să aibă un calculator curat . Cât priveşte dorinţa unora de a nu putea vedea ori cine  un fişier  există această posibilitate de parolare a lui direct  în Word şi este chiar foarte bună  . Parolarea  folderelor se poate face  cu multe ale programe care nu prezintă acest risc de  contaminare sau de  fraudă .
Mai  jos  inserez poze cu site-uri  de unde am încercat descărcarea  programului şi toate  au avut acelaşi  rezultat   având instalaţi   câinii  de pază ( McAfee şi ZoneAlarm )  aceştia au   reacţionat  la toate negativ .




miercuri, 7 decembrie 2011

Îngheţarea pensiilor pentru 2012





  

 ” Indiferent de decizia Curţi Constituţionale pensiile nu vor creşte în 2012 pentru că nu sunt bani ” citat din declaraţia d-lui Băsescu .


zi 07.12.2011 Curtea Constituţională a  hotărât că pensiile şi salariile nu vor creşte în 2012.
Dacă ne uităm în urmă la guvernele care au existat în România şi guvernul comunist a dat legi care sau aplicat  în perioada lor , apoi ce care au venit după ei au abrogat şi au încercat să facă aşa zisa dreptate reparatorie ( a se vedea naţionalizarea abuzivă a comuniştilor şi nu numai ) dar nu s-a mers mai departe şi cu pedepsirea şi obligarea celor care au  participat voit sau nu la aplicarea legilor  aberante la despăgubiri serioase  ale vinovaţilor .
Dacă tot timpul vom proceda la fel fără să pedepsim dar  şi fără să obligăm la despăgubiri personale ale celor  vinovaţi indiferent de poziţia avută în partidul de conducere a perioadei abuzive ( Traian Băsescu – Boc şi toată şleatca de mafioţi a întregului partid ) şi vom găsi tot mereu scuza că am fost obligat să execut un ordin , atunci ne merităm soarta şi vom păţi la fel indiferent de cine  va veni să ne conducă .








duminică, 4 decembrie 2011

Liquid şi restaurantul Dobrun, în flăcări


     După drama incendiului din centrul Sibiului ,Tribuna a publicat un articol la care cititorii au avut reacţii diferite .
O parte din aceste reacţii au fost inserate alături de imaginile de la incendiu în video de mai sus .

Tara mea: Cum se reiniţializează setările de Internet Explorer 7 sau 8

Tara mea: Cum se reiniţializează setările de Internet Explorer 7 sau 8
Dacă constaţi că nu mai funcţionează corespunzător sau că ai probleme cu browserul Internet
Explorer 7sau 8 , de exemplu la deschidere se deschide doua pagini o data sau , apar mesaje de eroare ,etc , poţi executa o resetare a acestuia urmând paşi următori :
Ai două posibilităţi : 1 deschizi o pagină de Explorer



În colţul din dreapta te duci la Tools , dacă nu apare pe pagină dă clic dreapta pe bară şi activează ”Comand Bar” sau clic” Wiew ” - Toolbar - Bifeaza ”Comand Bar” şi atunci vei avea pe ultimul rând în dreapta ”Tools”

Apoi în caseta auto derulantă  dute jos la  Internet Options 



dă clic pe el şi se va deschide caseta următoare :
În această casetă în colţul din dreapta găseşti ” Advanced” , dai clic pe el

În această casetă în partea de jos dreapta clic pe ” Reset


Bifezi caseta ”Delete Personal settngs ” După care clic pe ”Reset ”



La terminarea resetărilor clic pe OK şi închide browserul . La o nouă deschidere trebuie să constaţi o îmbunătăţire , dar trebuie să faci setările tale din nou , adică pagina de start , parole etc .


A doua posibilitate atunci când browserul Internet Explorer nu se mai poate deschide dar şi în altă situaţie închide toate aplicaţiile dute la ”Start” şi în caseta de ”Executare ” (”Run”) scrie inetcpl.cpl şi apeşi ”Enter ”








Se deschide cam aceaşi  casetă ca la ”Tools” are tot aşa în dreapta  ” Advanced” pe care dai clic


Jos în dreapta ”Reset” numai că aici la final va apărea această casetă  la care trebuie să dai OK.


La fel se va întâmpla că la deschidere trebuie să setezi din nou pagina de start ,parole şi ce mai aveai tu dar şi într-un caz şi în celălalt browserul va funcţiona mai bine .


Mult succes .





Cum se reiniţializează setările de Internet Explorer 7 sau 8

Dacă constaţi că nu mai funcţionează corespunzător sau că ai probleme cu browserul Internet
Explorer 7sau 8 , de exemplu la deschidere se deschide doua pagini o data sau , apar mesaje de eroare ,etc , poţi executa o resetare a acestuia urmând paşi următori :
Ai două posibilităţi : 1 deschizi o pagină de Explorer



În colţul din dreapta te duci la Tools , dacă nu apare pe pagină dă clic dreapta pe bară şi activează ”Comand Bar” sau clic” Wiew ” - Toolbar - Bifeaza ”Comand Bar” şi atunci vei avea pe ultimul rând în dreapta ”Tools”

Apoi în caseta auto derulantă  dute jos la  Internet Options 



dă clic pe el şi se va deschide caseta următoare :
În această casetă în colţul din dreapta găseşti ” Advanced” , dai clic pe el

În această casetă în partea de jos dreapta clic pe ” Reset


Bifezi caseta ”Delete Personal settngs ” După care clic pe ”Reset ”



La terminarea resetărilor clic pe OK şi închide browserul . La o nouă deschidere trebuie să constaţi o îmbunătăţire , dar trebuie să faci setările tale din nou , adică pagina de start , parole etc .


A doua posibilitate atunci când browserul Internet Explorer nu se mai poate deschide dar şi în altă situaţie închide toate aplicaţiile dute la ”Start” şi în caseta de ”Executare ” (”Run”) scrie inetcpl.cpl şi apeşi ”Enter ”








Se deschide cam aceaşi  casetă ca la ”Tools” are tot aşa în dreapta  ” Advanced” pe care dai clic


Jos în dreapta ”Reset” numai că aici la final va apărea această casetă  la care trebuie să dai OK.


La fel se va întâmpla că la deschidere trebuie să setezi din nou pagina de start ,parole şi ce mai aveai tu dar şi într-un caz şi în celălalt browserul va funcţiona mai bine .


Mult succes .