Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 5 septembrie 2010

Se poate face o reinstalare Windows singur ?

Zilele trecute am făcut o reinstalare a Windowsului singur şi mi-a ieşit chiar foarte bine . Mai mult am reuşit să fac şi 3 partiţii C.D.E. înainte aveam doar două . Toate aceste lucruri le-am făcut după instrucţiunile găsite pe internet pe diferite site-uri specifice . Cel mai important este ca să scoţi la imprimantă informaţiile pentru a le avea la îndemână atunci când internetul nu te mai poate ajuta . Totul a pornit de la imprimanta HP C 4180 All-in One pe care nu mai puteam să o reinstalez . Î-mi dădea tot timpul o eroare de instalare . Atunci am început să adun informaţii să le pun cap la cap , să le scot la imprimantă, chiar dacă aveam eroare tot am putut imprima, după care am adunat toate CD-urile necesare ( drivere ,antivirus internet programe care rulau etc . ) şi am pornit la treabă . Am învăţat că după ce reinstalez windowsul , driverele şi antivirusul este bine să instalez imprimanta apoi celelalte aşa am scăpat de eroare dar am şi un calculator curat . Am uitat să vă spun că am salvat toate datele de pe calculator pe CD-uri şi DVD-uri inclusiv cele referitoare la site-urile favorite . parole etc , adică tot ce este necesar . Poate multora le va părea fabulaţie dar pentru cei care au mai făcut aşa ceva nu . Ce se poate întâmpla mai grav este să te poticneşti şi atunci să apelezi la un prieten care a mai făcut sau la un specialist dar satisfacţia este enormă dacă faci singur tot şi foarte bine . Repet înainte trebuie să studiezi mult să ai materiale exemplificative la îndemână şi totul este OK .
Timpul alocat este mare dar merită atunci când vei constata că ai făcut tu singur şi apreciezi mai mult calculatorul ştiind cât ai muncit ca să-l aduci în stare de funcţionalitate curat .
Pentru cei cu bani mulţi şi timp puţin , sau numai cu bani mulţi şi timp berechet le recomand să apeleze la specialişti .

Niciun comentariu: