Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

vineri, 1 februarie 2013

Windows 8 gratuitDaca vrei sã încerci Windows 8 gratuit pentru al încerca timp de 90 de zile dar poți sa prelungești această perioadă încă de două ori în total 270 zile prin rearmare procedeu foarte ușor de executat tastând în caseta de căutare „cmd” apoi din tastatură scrii „slmgr / rearm apoi dai Enter si ai rearmat pentru încă 90 de zile . Descarcă varianta gratuita de aici :

Trebuie sã ai un cont valid pe Hotmail ,dacã nu ai poți sã îți faci unul gratis  si apoi poți sã intri si sã descarci fiºierul ISO . Adresa de email la hotmail si parola îți vor fi necesare mai apoi la instalarea systemului Windows 8 si cu care te vei loga pe system. Sfatul meu ar fi sã instalezi acest system pe o masina virtuala VMware .Masina virtualã VMware se gãseste gratuit pe internet se descarcã si se instalează pe calculatorul tău , apoi poți sã instalezi systemul Windows 8 nu ne aparat pe partiția C ,se poate face pe o altã partiție separat.


Asa arata pagina de Start la Windows 8
ATENTIE  Daca rulezi Windows 8 pe o masina virtuala acesta  se va misca mai incet decat pe un calculator normal . acest lucru se intampla cu toate sistemele instalate pe masimile virtualeDai click pe desktop şi va apărea pagina unde va trebui să introduci adresa de email hotmail şi parola Şi se va deschide pagina de Start :
În aceasta pagină poți fie să dai click pe imaginea în care scrie Desktop fie duci mausul în colțul dreapta sus şi pe lateral se va deschide o casetă din care poți alege ce anume dorești de la System .
Instalarea aplicațiilor este asemănătoare cu celelalte sisteme cu indicația că trebuie să descarci variante pentru Windows 8 sau dacă nu o va face ori cum sistemul automat prin redirecționare către site-uri specializate .
O dată instalată maşina virtuală pe calculatorul tău poți să faci transfer de fişiere cu calculatorul mamă cu ajutorul aplicației .Te duci la Player dai click pe săgeata de lângă se va deschide o caseta auto derulantă  și alegi Manage apoi Virtual Machine Settings
Din pagina deschisă alegi Option  ,apoi cobori la SharedFolders şi dai dublu click pe acesta.

Pentru cei care ştiu ce înseamnă a Scherui sau a partaja fişiere sau dosare nu este o problemă pentru cei care nu au auzit încă de aceste termene a partaja fişiere înseamnă a putea deschide aceleaşi fişiere sau foldere în comun cu cineva în cazul nostru a putea deschide aceleaşi fişiere şi de pe PC normal şi de pe maşina virtuală VMware Aici trebuie să bifezi Always enabed şi Mapas a network drive in Windows guets . Apoi în partea de jos ai opțiunea de Add dai click pe acesta şinse va deschide maşina virtuală de descărcare ,
 Dai Next
 
                    


Apoi cauți folderul sau fişierul pe care doreşti să îl folosești în comun .Asta este tot de acum poți să deschizi folderul sau fişierul salvat direct de pe mașina virtuală .

Asta dacă ştii unde anume îl găseşti pe maşina virtuală , dacă nu ai mai lucrat cu  astfel de foldere sau fişiere trebuie să ştii că în momentul în care tu ai setat fişierul pentru a fi partajat cu maşina virtuală şi nu ai indicat o anume locaţie pentru acesta maşina virtuală va formata o partiţie unde va stoca aceste fişiere ,foldere ,poze sau ce mai vrei tu să partajezi .În cazul nostru dacă vei deschide folderul de la Windows 8 vei vedea că a apărut o nouă partiţie numită exact aşa cum este şi locaţia Schared Folders  . În această locaţie vei găsi ceeace ai salvat pentru partajare .. Dacă nu ai nici o partajare nu vei avea această  partiţie pe maşina virtuală

În continuare voi posta câteva imagini de lucru pentru a accesa anumite aplicații în Windows 8

  

Dacă ai dus mausul în colțul dreapta sus vei vedea această imagine
La Windows XP dar şi la Windows 7 accesul la opţiunile de Control Panel ,Run şi ale aplicaţii se făcea din Start .Acum la Windows 8 acestea se găsesc în partea dreaptă pe pamblica ce se deschide după ce duci mausul în colţul de sus dreapta şi apoi cauţi ceea ce te interesează . Pentru început îţi va părea un pic mai complicat dar să ştii că nu este aşa ,iar dacă te hotărăşti să foloseşti acest sistem trebuie să ştii că se pot face scurtături direct pe desktop ale aplicaţiilor pe care le foloseşti mai des cu click dreapta şi în partea de jos vei observa că apare o nouă bară de comenzi


 Pentru a aduce un icon in Taskbar cel mai simpl  este sa dai click dreapta pe aplicatia dorita iar din bara ce se deschide jos sa dai click normal pe Unpin from taskbar  si aplicatia se va regasi automat in Taskbar  , sau varianta doi :

Click dreapta pe opţiunea dorită în cazul meu Notepad, apoi click dreapta pe Open file location
Click dreapta pe Notepad şi va apărea caseta de dialogClick pe Create shortcut şi vei vedea scurtătura fie pe pagină în unele cazuri fie direct pe desktop în ale cazuri , dacă scurtătura se face pe pagină nu ai decât să o glisezi cu mausul pe desktop sau direct pe barăAcum o vezi că există şi pe desktop şi în bară jos glisată de mine .
Merită să încerci Windows 8 dacă ești interesat de noutate dar mai ales ca este o șansa unică de a avea acest Windows gratuit de la Microsoft .După expirarea promoției va trebui să cumperi sau să-l piratez dacă va fi posibil ,eu nu te sfătuiesc .


Dacă  la  Windows XP şi la Windows 7 găseai în bara de instrumente opţiunea Tools şi apoi jos găseai Option Folder la Windows 8 această opţiune o vei găsi în Control Panel 
Şi puteţi seta să vedeţi folderele ascunse aşa cum faceai si la Windows XP sai Windows 7