Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

joi, 18 aprilie 2013

Partiţionare hard disk

Foarte multă lume sau cei mai mulţi caută o soluţie de partiţionare a hardului încărcând memoria calculatorului sau a laptopului inutil . Fiecare Windows  are posibilitatea de a partiţiona hardul fără ajutorul altor programe sau utilitare . Dacă ai instalat vreodată un sistem de Windows XP .Windows 7 sau alt sistem ai ajuns la un moment dat la faza de partiţionare vrei nu vrei . Este adevărat că pentru cei care nu au instalat sau nu ştiu cum se instalează un sistem Windows este mai complicat , dar sunt convins că aceştia din urmă nici nu îşi bat capul cu partiţionarea apelând de obicei la prieteni sau specialişti .
Aşa cum am spus odată setat calculatorul /laptop să boot de pe CD/DVD paşi sunt asemănători unei instalări normale şi la Windows XP şi la Windows 7 sau 8 . Trebuie ca înainte de a începe parţiţionarea hardului să salvezi datele de pe partiţii pe un hard extern sau pe DVD-uri . Dacă doreşti să partiţionezi numai o partiţie existentă pe hard atunci poţi nuta datele pe altă partiţie şi numai după porneşti  instalarea sistemului de pe CD/DVD .

Ai nevoie de CD/DVD de instalare şi în momentul în care începe să boot apeşi Enter .



Apeşi F8 pentru acceptare licenţă
Aşa cum te-ai obişnuit  va începe boot –area  nu trebuie să intri în panică  laşi ca lucrurile să decurgă normal .

Apeşi F8 pentru acceptare licenţă

Enter şi ajungi exact la punctul care te interesează anume acela de a partiţiona hardul sau numai o partiţie existentă


Aici dacă ai mai lucrat la instalare sau dacă nu ai făcut decât instalare fără a face ştergere şi creeare partiţii acum ai posibilitatea să ştergi o partiţie sau tot hardul şi să îl partiţionezi cum doreşti dar atunci trebuie să faci şi instalarea completă a sistemului de operare ,sau numai o anume partiţie o poţi împărti în două sau trei funcţie de cât spaţiu are alocat şi de cât de mari sau mici doreşti să fie partiţiile noi



După ce ai terminat de partiţionat dacă nu te interesează să instalezi mai departe sistemul scoţi CD/DVD afară reporneşti sistemul şi îl setezi să  boot de pe hard . Vei constata că sau format partiţiile pe care leai făcut şi li sau alocat automat litere . Acum poţi să modifici literele prin redenumire . Aşa se poate partiţiona uşor fără alte programe plătite sau nu un hard ,o partiţie existentă etc .

Aceştia sunt paşii pentru Windows 7 de partiţionare .
Desigur vor fi şi cârcotaşi care vor spune că nu-i mulţumeşte această partiţionare că ei vor să mute şi să facă totul cu un clic etc . Este treaba lor . Pentru cei care caută o soluţie ieftină şi sigură aceasta este o opţiune viabilă .