Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 9 februarie 2014

Setare Antivirus Avast să facă o scanare completă a booţilor la pornire



De obicei fiecare  este convins ca dacă a instalat un antivirus  freeware cum ar fi Avast  acesta îşi face treaba şi că totul este OK . În general aşa este dar în particular pe lângă faptul că o dată la câteva săptămâni este bine să programezi manual o scanare a întreg sistemul este indicat ca să programezi şi o scanare a booţilot la pornirea sistemului . Ce face această scanare ? face ceva mai mult decât o scanare obişnuită şi anume scanează booţi astfel având acces şi la fişierele la care în mod normal nu are acces . Vei fi surprins să constaţi că după o scare a boot –ilor antivirusul Avast va găsi ceva viruşi ascunşi bine în booţi .

Cum se porneşte această scanare ? Simplu .Din pagina de start 
Pentru variantele mai noi 2017-2018 intrati pe :
https://support.avast.com/en-ww/article/Antivirus-Boot-time-Scan 
si gasiti setarile aferente . 


Click pe ”Scanare
Aici dai click pe scanare boot-are
Te va atenţiona că apăsând pe Start se va activa acţiunea iar calculatorul se va restarta daca vei activa opţiunea  de  repornire a sistemul şi va fi scanat complet la Boot-are 


La un moment dat te va întreba ce anume să facă cu fişierele găsite infectate ? Alegi numărul operaţiei si tastezi acesta de pe tastatură , eu personal aleg trimiterea în carantină deoarece în cazul în care un fişier este găsit infectat dar tu consideri că ai totuşi nevoie de el îl poţi restabili înapoi din carantină .Timpul de scanare diferă în funcţie de capacitatea hardului şi a fişierelor stocate în calculator .Poate dura de la câteva minute la 2-3 ore ,dar merită aşteptarea .


De unde pot apărea viruşi ascunşi ? De la descărcarea diferitelor programe pe care
tu le instalezi pe calculator de pe net gratis . Sau unele programe au instalate anumite fişiere ascunse care au menirea de a trimite informaţii despre activitatea ta pe calculator la anumite site . Sau pus şi simplu prin vizitarea unor site care sunt infectate sau care intenţionat te infectează .

Aşa arată în carantină fişierele infestate , acum ai posibilitatea să le stergi definitiv sau să le reîntorci la locaţia iniţială .