Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

miercuri, 14 septembrie 2011

Actele de violenţă asupra cadrelor medicale ar putea fi pedepsite cu închisoarea.

Actele de violenţă împotriva cadrelor medicale ar putea fi pedepsite cu închisoarea. Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care prevede pedepse aspre în acest sens.
Pentru ameninţări pedeapsa propusă este amenda sau închisoare între şase luni şi doi ani.Lovirea unui cadru medical ar putea fi pedepsită cu închisoare între şase luni şi trei ani, iar vătămarea corporală, cu închisoare până la şase sau chiar 12 ani, depinde de gravitatea situaţiei.Măsurile vin ca urmare a înmulţirii cazurilor de violenţă împotriva cadrelor medicale. Cu puţin timp în urmă de exemplu, opt ambulanţe din Capitală şi din ţară au fost atacate de părinţi care credeau că le vor fi răpiţi copiii pentru organe.

Este corect proiectul de lege propus de Ministerul Sănătăţi dar trebuie în paralel să existe ca o măsură de echilibru împotriva abuzurilor produse de anumiţi medici o lege care să prevadă şi sancţiuni pentru acei medici ce încalcă deontologia profesiei.

Sigur vor fi voci care vor spune ca exista acea lege de malpraxis care de fapt nu a fost aplicată de cele mai multe ori . Răspunderea pentru greşelile făcute cu ştiinţă sau fără trebuie aplicată la toate nivelele inclusiv cele din aparatul de stat . Este uşor să vii cu o lege prin care dai imunitate , fără a cere în acelaşi timp şi răspundere pentru faptele comise .


Niciun comentariu: