Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 13 noiembrie 2012

Campania electorală la români

   Au trecut doar câteva zile de la începerea campaniei electorale pentru parlamentul României şi deja  au fost făcute valuri de chiar preşedintele ţări invalidat la referendumul din vară de 7,5 milioane de alegători dar repus în drepturi de către 6 oameni de la CCR la ordinul expres a doi oameni  Angela Dorothea Merkel  , şi José Manuel Durão Barroso . Acest preşedinte invalidat spune poporului roman în plină campanie electorală că votul lor nu contează , că indiferent cine va câştiga majoritatea în parlament el Băsescu Traian tiranul suprem al României numeşte pe cine vrea muşchii lui premier ,după ce timp de 23 de ani premierul a fost numit din partea partidului sau alianţei care a avut şi are majoritate .
Constituţia României spune clar la drepturile preşedintelui : http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0a80
ARTICOLUL 85
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

Ori ce alta interpretare ar da cineva legii de bază este un om de rea credinţă cu apucături dictatoriale . Parcă ca un făcut cu foarte mulţi ani în urmă un scriitor american Samuel Langhorne Clemens cunoscut sub numele de Mark Twain ce a trăit in perioada anilor 1935 -1910 , acesta a avut un citat celebru la vremea respectivă ,care se pare că este valabil şi acum în România „ Dacă prin vot am putea schimba ceva , nimeni nu ne-ar lăsa să votăm ”
Lupta politică a celor care au acaparat România nu au nimic în comun cu interesul poporului român , ba mai mult aş putea să spun că este întotdeauna împotriva acestuia (poporului ) .
Şi când te gândeşti că suntem abia la început , ce mizerii ne mai aşteaptă de la acest preşedinte care nu înţelege că poporul nu-l mai doreşte ?

Niciun comentariu: