Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 5 mai 2015

Ce trebuie sa ştii despre imobiliare .


Imobiliarele sunt încă o mană cerească pentru mulţi afacerişti . Nu te lăsa păcălit că nu poţi vinde .Dacă în zona ta casele vechi  nu se vând înseamnă că cineva a pus ochii pe acea zonă  şi doreşte să  scadă preţul cât mai mult . Nu te arunca să cumperi o casă , un apartament nou , gândeşte de două ori şi verifică de 9 ori preţul să vezi ce costuri ascunse are , vezi dacă apartamentul sau casa este la stadiul de  folosinţă sau mai necesită  investiţii suplimentare , Utilităţile să fie introduse în casă , apartament , să aibă parchet , gresie , faianţă etc . Nu cădea în plasa escrocilor care te aburesc că nu au montat acestea deoarece a lăsat la alegerea ta , alegerea ta te va costa bani in plus .Nu te lăsa păcălit de liniştea din ansamblurile rezidenţiale noi sau  de la blocurile noi , când se va ocupa toate spatiile va fi la fel ca şi la cele vechi chiar mai rău poate .Nu asculta  de cântecul de lebădă al agenţiilor imobiliare , nu fac nimic altceva decât să îţi mărească  costurile tale fie că eşti cumpărător fie că eşti vânzător .
Dacă esti vanzator vei fi jefuit de stat cu 2% ,de agenția imobiliara cu 1.5 % de cel ce iti face certificatul energetic cu 200-300 de lei si uite asa te trezesti ca defapt casa, apartamentul tau  sa devalorizat urgent .
Daca ești cumpărător ai de platit notarul cu sume destul de mari ce ajung tot pe la 2 % din valoare .
  • 1.000 de lei pentru imobile cu valoare aproximativă de până la 55.000 lei (12.500 euro)
  • Pentru imobile cu valoare mai mare de 12.500 euro şi până în 62.500 euro, onorariul este de 1.000 de lei plus 1% din suma care depășește pragul inferior
  • Pentru imobile cu preț de peste 62.500 euro, dar până în 128.000 euro, onorariul este de 3.200 de lei plus 0,75% din suma care depășește pragul inferior
  • Atenție mare la vânători de case !!!  Aceasta specie este cea mai periculoasa deoarece are o grămadă de antene si tentacule cu care te va înconjură in momentul in care va simți ca ești o potențială victima . La început iți va trimite posibili cumpărători care vor  cauta tot felul de hibe locuinței,iți vor oferi prețuri mai mici pe motiv ca atâta au și dacă accepți mai revin lăsând impresia ca ei știu exact cât valorează casa ta . Apoi când tu ai coborât prețul destul de  mult și totuși vezi ca nu se vinde se apropie vânătorul de case și iți ofera un preț derizoriu lăsând sa se înțeleagă ca iți face de fapt un favor dar valoarea este mult mai mica .Alunga-i de la început .