Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 24 martie 2019

Ghinion sau premeditare voita

Nu credeam ca voi ajunge sa  scriu despre acest subiect foarte sensibil pentru multi  romani . După ultimele decizii legislative reparațiile la autovehicule trebuie făcute numai în atelierele auto autorizate și omologate . Forte bine spun eu deoarece nu mai poți sa mergi la ori ce garaj clandestin și sa execuți  reparații la un autoturism fără a avea  garanția executări lucrări de calitate . 
Problema apare însă la  atelierele (Service Auto ) cu mecanici profesioniști pe care nu ii mai găsesc știut fiind faptul ca nu mai avem acele scoli profesionale de profil , atunci ma întreb retoric , cine este mai abilitat sa execute o reparație de calitate ? Un Service Auto autorizat cu angajați fără experienta sau un atelier mic de garaj cu muncitori în vârsta profesioniști . Mai intervine o problema , aceea  de cunoaștere a defecțiunilor apărute la mașinile de ultima generație cu computere de bord care afișează ori ce anomalie de funcționare a mașini , chiar și simpla ne folosire  a centuri de siguranța  .
Dar sa trec la problema mea . Luna aceasta am avut ghinionul de a rămâne cu mașina în drum , un Citroen C1 , nu mai intra în viteza  . Am mers la Service Auto Toyota . Personal calificat si amabil a tractat mașina pana în service și a constatat ca trebuie schimbat discul de ambreiaj și cablul de ambreiaj . Dacă trebuie , trebuie asta e le schimbam am zis , cheltuieli totale 1200 lei cu manopera . Piesele vechi nu mi-au fost arătate sau returnate.  După doua zile aveam mașina gata pregătita de drum . Dar acum începe surprizele , numai după 5-6 km am constatat ca trei becuri de la bord au început sa pâlpâie semn ca ceva nu este în regula .( ABS+Semnul Exclamare +PS+acul kilometraj se mișca și la ralanti ) Am mers înapoi la Service și am predat mașina . In urma constatări au decis ca trebuie schimbat alternatorul și pompa de apa cu cheltuielile aferente total 1500 lei . După alte doua zile ridic mașina și pornesc la drum si surpriza . defectul persista mai departe . Concluzia mea este ca am aruncat le apa sâmbetei 1500 lei ca asa a spus specialistul .
Am mers mai hotărât la Service și am spus ca defectul este din vina primei intervenții la schimbarea discului și a cablului de ambreiaj și sa se revizuiască lucrarea . După ce reprezentantul Service a făcut un tur cu mașina a concluzionat ca da problema persista și a remediat problema , explicația  a fost ca un fir nu era pus la locul lui cum trebuie . Am ridicat mașina , intrade var nu mai apărea simptomele la bord dar ajuns acasă am avut alta surpriza . Usa din spate dreapta nu se mai închidea din telecomanda , dar nici manual . Am zis ăștia au văzut în mine o mina de bani și la fiecare intrare in atelier un mecanic cretin provoacă cate o mica defecțiune ca sa poată sa te mai tapeze de alți bani . Am rezolvat singur defecțiunea produsa de nerodul de mecanic răuvoitor care îmi dereglase voit dispozitivul de închidere , operație pe care am făcut-o în parcare , pentru ca dacă mergeam la service sigur îmi mai luau 1000 sau mai mult de lei . 
Deci dragilor cum este mai bine , sa mergi la un Service Auto omologat sau sa încerci sa iți rezolvi problema unde poți și cu cine poți ? Si mai este o problema cine ne apară de acești hoți la drumul mare legalizați , dar incompetenți  ? 
Am revenit . 
Credeam ca am vazut totul in viata asta e după Service Auto . M-am înșelat . Dragilor ca sa fie tacâmul complet si sa ma prindă de client pe termen lung au crapat si scos clemele de prindere a apărătoarei de noroi fata stânga adică pe partea șoferului . Apărătoarea de noroi am văzut pe internet ca este doar 100 lei , probabil cu manopera era dublu . Numai ca m-au pierdut definitiv de clint . Iar de acum unde voi mai merge la un Service Auto am sa cer constatare a mașini scrisa si  eventual fac și poze pentru a nu mai fi discuții si bănuieli după . Deci dacă aveți ori ce eveniment rutier cu mașina nu uitați sa faceți o constatare a stări de fapt a mașini și după reparație cereți piesele schimbate sa vi le returneze .