Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 11 august 2013

Este criza , da este criza


Criză este sau nu vară este cu siguranţă
   
Doamne cât de credul  este acest popor român dar şi cât de ipocrit .
Iată ce spune DEX despre cuvântul „  ipocrit ” şi sensul acestuia
IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic. 2. Adj. (Despre manifestările oamenilor, fizionomie etc.) Care trădează, arată ipocrizie. – Din fr. hypocrite.
Cât priveste cuvântul „ credul ”
CREDÚL, -Ă, creduli, -e, adj. Care crede prea ușor, fără a cerceta mai de aproape, care se încrede lesne în cineva sau în ceva. – Din fr. crédule, lat. Credulus
Să încep cu primul ,da suntem un popor credul , credem tot ce ni se spune de primul venit şi o luăm ca bună  pledoaria primului politician mai  îndrăzneţ ,mai mincinos şi mai nesimţit . Credem că tot ce zboară se mănâncă sau hai să nu chiar generalizez  credem 50%  că tot ce zboară se mănâncă , cred 50% că vecinul lui care se vaită este amărât şi că o duce greu ,apoi dintr-o dată constată ca vecinul s-a descurcat şi îl apucă aşa o ciudă de genul să moară capra vecinului . Păi cine este de vină dacă nu noi  cei 50%  cei creduli ?  Vai ce criză este ţine de ipocrizie şi nu de credulitate . Criză este da ,dar depinde din ce unghi o priveşti . Dacă o priveşti din punctul afaceristului de carton care nu a făcut nimic altceva decât a mutat banii de la stat la el , da este o mare criză , dacă priveşti  din partea săracului acesta este şi el intr-o criză dar el o suportă cu stoicism că aşa a trăit şi va trăi în continuare indiferent cine va veni la conducere . Sau poate că el săracul va primi la ofertă ca la marile magazine  o promoţie de câţiva bănuţi la produsul ori cm scump pentru buzunarul lui .  Dar este criză , asta cu siguranţă , am văzut că rromi nu mai cântă fără număr fără număr ei adună fără număr ,am văzut că dacă ieşi la plimbare pe centru fără bani în buzunar că nu îi ai din cauza crizei constaţi că terasele sunt ful şi nu ai fi găsit loc aşa că te bucuri că tu nu ai bani , constaţi ă beizadelele au maşini de maşini dar şi fac cadouri iubitelor la concurenţă cu taţi lor  maşini luxoase şi vile impunătoare . E criză  ce mai , am văzut că în fiecare wekend  litoralul geme de turişti da este o mare criză , preţurile nu le mai controlează nimeni de mult că  e cerere şi ofertă  şi deci se poate ori ce . E mare criză ,ferească Dumnezeu să cauţi un job de măturător , că este criză , nu are nimeni nevoie de femei de serviciu fără dinţi şlampete  , sau fără măcar liceu . Vrei să distribui ziare sau reviste publicitare ,ai pus-o aici mafia e mai ceva ca în la piovra . E criză mare domnilor dar cea mai mare criză este cea a mentalităţi , demnităţi umane ,aici recunosc este criză .