Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 1 septembrie 2013

Dezactivare Chkdisk

Probabil ca  ai văzut  după o instalare sau altă operație că la Boot-are  PC-ul  face acea verificare a fișierelor de pe o anumită partiție . Să spunem că avem mai multe partiții C,D,E,F și că una dintre acestea este scanată la boot-are de către chkdisk .[One of your disks need to be checked for consistency.....]
Am constatat că acest lucru se întâmplă de exemplu dacă ai folosit Toolkit pentru a rearma un sistem de operare ,dar el poate apărea şi în alte cazuri .

Una din metodele care funcţionează cu succes este aceea de a deschide cmd admin şi să tastezi comanda [ chkntfs /x c: d: ]  , unde c şi d sunt partiţiile ce trebuie excluse de la verificare . Dacă ai şi alte partiţii se completează  cu numele acestora [ chkntfs /x c: d: e: f: apoi se dă Enter  şi la următoarea  restartare sau pornire nu va mai face verificarea partiţiilor . Dacă nu funcţionează această soluţie atunci poţi să aplici una mai greoaie descrisă mai jos cu rezultate 100% 


Rezolvarea acestei situații poate că există în mai multe variante eu am să vă dau varianta în care am rezolvat-o eu personal întâmpinând așa ceva .
1 . Am mutat  toate fișierele de pe partiția respectivă pe altă partiție  sau dacă ai un hard external sau alte posibilități de stocare DVD etc o poți face pe acestea .
2. După ce am terminat de mutat fișierele am dat un restart la P.C.
3. Am deschis  apoi My Computer şi am dat clic dreapta pe partiția pe care tocmai am golit-o de date și am ales formatarea partiției .
În fereastra deschisă am ale să fie NTFS şi să se formateze rapid [Perform a quick format ]şi am dat Start 


În acest moment ești avertizat că formatarea șterge  eventualele date rămase pe partiție .

Se poate întâmpla ca  după ce dai OK să îţi apară o a doua caseta ce te anunța că Windows nu poate formata această partiție deoarece este folosită de altă persoană sau alt program şi te invită să închizi partiția respectivă . Tu știi clar că nu este folosită de nimeni şi de nimic dar Windows se încăpățânează să spună el altceva . Există a doua soluție ;
Start , Control Panel , Instrumente de administrare ;[ Administrative Tools]

Gestionare Computer [Computer management]

Disk Management 

Aici cauți partiția buclucașă şi dat clic dreapta pe aceasta .

Acum poți să alegi formatarea partiție şi se va executa formatarea fă probleme bine înțeles că şi aici te va avertiza că vei pierde eventualele date existente dat formatarea se execută cu succes .Desigur alegi formatul NTFS şi nu uita să bifezi Perform a quick format [Formatare rapidă]. Dai OK şi procesul este în derulare .

Se poate întâmpla să observi că numele partiției să apară puțin diferit ca nume ,la mine de exemplu apare cu numele [ New Volume (E )] , nu este nici o problemă se poate modifica foarte ușor acest nume dând clic dreapta pe partiție şi alegând să o redenumim .

După redenumire va apărea așa : Dar nu este nici o greșeală sau problemă dacă rămânea cu numele vechi așa că tu poți să nu o modifici şi ea va funcționa la fel de bine . Sper că ţi-a fost de folos explicațiile . SUCCES .


Poţi accesa şi pagina : http://www.raymond.cc/blog/disable-or-stop-auto-chkdsk-during-windows-startup/  unde găseşti mai multe variante