Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Revenirea la Boot loader Windows XP după un dual instal

Windows XP este  sistemul de operare care se instalează in ori ce dual cu excepţia când primul sistem este Windows 7 iar al doilea Windows 8 , Vista sau Ubuntu .
În situaţia în care ai instalat Windows XP iar ca sistem dual ori care din celelalte ai observat că la pornire funcţie de al doilea sistem apare un nou ecran de boot în care tu poţi alege ce sistem să pornească  . Există de asemenea  programe cu care poţi să redenumeşti sistemele de operare la bootare  (EasyBCD 2.2) unul dintre ele .Poţi de asemenea să ştergi al doilea boot loader  în situaţia în care primul este Windows 7 ,dar ce te faci când ai Windows XP ,ai instalat al doilea sistem dar te-ai hotărât  să ştergi al doilea sistem de operare şi constaţi că la boot  apare totuşi două sau chiar dacă  ai sters cu ajutorul EasyBCD 2.2 al doilea sistem tot ai acel ecran în care Windows XP apare cu cronometru . Şi asta nu ar fi nimic că poate nu te deranjează dar dacă vrei să intri în Safe Mode  constaţi că nu mai ai opţiunile pe care le ştii tu . Ce este de făcut ? În primul rând dacă ai schimbat numele la Windows XP cu ajutorul Easy BCD 2.2 trebuie sa revii la vechiul nume al acestuia şi anume Earlier Version of Windows , apoi ai de făcut repararea Windows XP un lucru destul de neplăcut dar numai aşa vei reveni  la vechea pornire a Windows XP . Repararea Windows-ului este asemănătoare cu instalarea  Windows cu diferenţa că la reparare  se păstrează  toate programele instalate , partiţiile existente cu toate fişierele , inclusiv internetul , rămâne valabilă activarea Windows , regăseşti toate fişierele salvate în My Computer la My Document , chiar şi limba dacă ai schimbat-o în română îţi va rămâne . De asemenea nu se pierd parole salvate .Ce nu rămâne . Dacă ai avut instalat Pack 3 acesta va trebui să îl reinstalezi , la fel şi cu  Internet Explorer 8 va trebui reinstalat . Aşa cum am spus repararea se face ca şi instalarea trebuie să ai un CD boot  , să introduci acest CD în unitatea optică şi să urmezi paşi .


Apeşi ori ce tastă 
Se instalează Windows 
Aici cei mai mulţi confundă repararea cu ajutorul consolei , nu această reparare facem noi apăsăm Enter 

Apăsăm F8 şi abia acum ajungem la repararea Windows
Acum putem să apăsăm tasta R pentru repararea Windows şi de acum totul decurge ca şi la instalare cu diferenţa că nu mai trebuie făcute setări de locaţie , limbă , fus orar , toate se vor menţine la fel cum au fost , reintroduci serialul tău valabil cel cu care ai instalat Windows şi la final totul va fi ca nou .

La final faci o defragmentare pentru a uşura sistemul la boot 


Poate te interesează si acest aspect   :http://elisav-54-sibiu.blogspot.ro/2013/09/dezactivare-chkdisk.htm