Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

joi, 24 ianuarie 2013

Optimizare Laptop cu Windows preinstalat


Dacă ai cumpărat un laptop sau un PC cu Windows preinstalat vei constata că ai mai multe programe gata preinstalate odată cu Windows-ul şi că după o perioadă de timp laptopul se mişcă tot mai greu ,bootează tot mai greu datorită acelor programe care se updatează automat de pe internet fără a cere măcar permisiunea ca în cazul programelor pe care le instalezi tu singur şi pentru care se cere de fiecare dată acceptul . Desigur că internetul abundă de sfaturi şi de tutoriale care mai de care mai interesante cu opțiuni de optimizare pentru Windows 7 sau Windows XP .
Nu totdeauna ceea  ce este pe internet se potriveşte şi cu ce ai tu acasă efectiv  De aceea sfatul meu este să faci toate modificările cu prudență şi în cunoştință de cauză cu ceea ce face fiecare aplicație pe care vrei să o dezactivezi de pe laptop sau PC . Detalii despre fiecare aplicație găseşti pe internet ,trebuie doar să cauți şi să citeşti despre ele iar atunci când ai ajuns la concluzia că acel program nu îți este de folos poți să îl dezasamblezi de pe laptop .O altă modalitate mai simplă şi mai uşoară ar fi oprirea serviciului respectiv pur şi simplu şi dacă vreodată ai nevoie de el atunci îl regăseşti sau dacă l-ai şters de pe laptop nu este o pierdere iremediabilă deoarece se poate readuce înapoi fie prin partiția Recovery ,fie intrând pe site-ul producătorului şi descărcând programul ,driverul sau aplicația ştearsă . Windows s-a gândit şi la acest aspect şi a pus la dispoziție un program gratuit care poate opri aplicațiile ,programele,driverele de la bootare fără a afecta buna funcționare a windows-ului  .Se numeşte Autorun şi poate fi descărcat de aici :
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx  
 
trebuie doar să descarci varianta potrivită Windows-ului tău şi vei constata cât de uşor se pot opri aplicații , programe ,drivere atât de la boot cât şi oprirea programărilor din Schulded Tasks . Tot ce trebuie să faci este să descarci arhiva să o dezarhivezi apo să dai clic pe Autoruns apoi să te loghezi ca administrator şi vei putea să bifezi sau să debifezi ce aplicație doreşti .


 
 
 

Repet grijă cu ce anume dezactivați dacă nu cunoaşteți dar faceți pe rând câte una şi apoi dă restart şi urmăreşte ce s-a întâmplat ca în cazul că ai dezactivat ceva de care aveai nevoie zilnic să poți reactiva la loc . Dacă nu ai cunoştințe de IT este bine să apelezi la un cunoscător în ale calculatorului pentru a nu face prostii ireparabile ,dar si atunci exista varianta reinstalări Windows .

Nu totdeauna ce găseşti pe internet se potriveşte cu ce ai tu de aceea citeşte cu atenție ,caută să înțelegi bine ce faci şi mai ales învață să - ți respecți laptopul /calculatorul tău deoarece ai dat o căruță de bani pe el ,dacă nu îți pasă de el atunci dă cu el de pământ că sigur îți ia tata/mama altul pe bani nemunciți .
Urmareşte şi postarea : http://elisav-54-sibiu.blogspot.ro/2013/01/optimizare-pc-la-pornire.html    şi vezi mai multe despre optimizare