Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 12 martie 2011

Sistem de operare fără licenţă




Ubuntu este un sistem de operare (la fel ca şi Windows98, Windows XP sau Vista) fiind una dintre cele mai populare distribuţii (versiuni) de Linux, concepută în special pentru computerele personale. Rudă apropiată a sistemului de operare Debian GNU/Linux, Ubuntu se doreşte a fi uşor de instalat şi folosit, des actualizat şi neîngrădit de restricţii legale. Ubuntu este sponsorizat de Canonical Ltd., o companie privată fondată de antreprenorul sud-african Mark Shuttleworth.
Descarca de aici :
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download Dacă eşti în căutare de un sistem de operare fără bani şi fără licenţă acesta este acel ceva căutat. Paşi de descărcare şi instalare sunt simpli existând trei posibilităţi .
1) Poţi să descarci Ubuntu şi să îl vizionezi numai fără al instala pe calculator .
2) Poţi să-l instalezi pe o partiţie din Windows şi funcţionează ca al doilea sistem de operare . La deschidere calculatorul va întreba totdeauna ce doreşti să deschizi (Windows sau Ubuntu)
3) Poţi să instalezi numai Ubuntu ca şi sistem de operare pe calculator situaţie în care el va funcţiona aşa cum funcţionează windows-ul .
Ce este foarte interesant la acest model de operare este că nu îţi mai trebuie antivirus el fiind din gama Linux nu are nevoie de aşa ceva deoarece toate instalările (descărcările )pe care le vei face , va trebui de fiecare dată să introduci o parolă a ta de utilizator altfel nu poţi instala nimic, deci nici viruşii nu se pot descărca automat .
Mai mult pentru cei care fug mereu de licenţa windows acum are exact cei trebuie şi nu mai este restricţionat la internet .

Niciun comentariu: