Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 1 martie 2011

SUA în concurenţă cu China, India, pentru a se menţine lider economic.



România cu cine este în concurenţă ?

WASHINGTON: În foarte conectata şi competitiva lume , SUA este în concurenţă cu economiile în curs de dezvoltare rapidă precum India , China şi Brazilia, preşedintele Barack Obama a declarat ca el a cerut guvernatorilor de state să mizeze mai mult pentru răspundeera provocării şi să se menţină lideri ai statelor din America.
"Noi acum trăim într-o lume care este mai conectată şi mai competitivă decât oricând înainte. Când fiecare dintre voi încearcă să aducă noi locuri de muncă şi industrii, pentru ţara sa, voi nu sunteţi doar în concurenţă unele sau altele, dar sunteţi în competiţie cu China," concurente cu India, sunteţi în competiţie cu Brazilia, sunteţi în competiţie cu ţări din întreaga lume", a declarat Obama în discursul său a Asociaţiei Naţionale a guvernatorilor ".

SUA are nevoie pentru a se asigura că acesta este cel mai bun loc de pe pământ pentru a face afaceri, a spus el. "Avem nevoie de o forţă de muncă calificată şi educată, un angajament de cercetare şi tehnologie de vârf, precum şi un transport rapid şi de încredere şi reţele de comunicaţii. Acesta este modul în care vom aduce noi locuri de muncă în America, şi acesta e modul în care vom câştiga în viitor. "

"Realizarea acestor investiţii necesare ar fi greu în orice moment, dar este mult mai greu ca într-un moment când resursele sunt limitate După ce am trăit într-un deceniu a deficitelor şi o recesiune istorică care ne-a făcut mai mult rău,. Nu ne putem permite a da cu piciorul. ", a spus Obama.

Vicepreşedintele Joe Biden a avut, de asemenea, aceleaşi opinii. El a spus că în timp ce SUA este încă înaintea acestor ţări, mulţi americani cred că ei au pierdut deja cursa cu India, China şi Brazilia.

"Ştiu că ştiţi cu toţii, te uiţi la uni dintre votanţi, ei cred că am pierdut deja viitorul în China. Ei cred ca ne-am pierdut deja viitor în India. Ei cred că suntem deja în spatele lor, ", a spus Biden.

"Suntem încă mai bine poziţionaţi decât orice ţară din lume . Primii pentru secolul 21 economic, PIB-ul nostru este mai mare decât cel din China, Japonia şi Germania combinate," a declarat el.

"Suntem într-o situaţie în care, aici, în Statele Unite ale Americii, venitul mediu este de aproape 50.000 USD.. În China, este USD 4,500 Le dorim mai bine ", a spus el.


"Am putea avea o prioritate diferită, dar ştim cu toţii că trebuie să facem ceva despre datoria pe termen lung. Ştim cu toţii că avem de a face ceva pentru pregătirea noastră pentru a concura în viitor, în termeni de educaţie, inovare şi infrastructură, ", a adăugat el.
Mai multe pe : http://timesofindia.indiatimes.com/world/us/US-competing-with-China-India-to-maintain-leadership-stature-Obama/articleshow/7599565.cms


CASĂ DE VÂNZARE ÎN SIBIU

Niciun comentariu: