Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

miercuri, 30 martie 2011

Romania a ajuns pe wikileaks.org .VZCZCXRO8484 RUEHDBU OO RUEHFL RUEHROV RUEHKW RUEHSR RUEHLA DE
RUEHBM # 1286 - 01 3201546 O ZNY ZZH CCCCC 161546Z 07 noiembrie FM
BUCUREŞTI AMEMBASSY la Berlin AMEMBASSY RUEHRL / PRIMAR 0283 RUEHC /
SECSTATE WASHDC PRIMAR 7615 RUEAIIA / WASHINGTON CIA RUEAWJA DC PRIMAR /
DEPT din Washington JUSTIŢIE DC RHMFISS PRIMAR / GE HQ USEUCOM Vaihingen
PRIMAR RHEHNSC / CNVM RUEKJCS WASHDC PRIMAR / SECDEF WASHINGTON DC RUEKJCS
PRIMAR / WASHINGTON Major Întrunit RUEHZL DC INFO PRIMAR / politice europene
COLECTIVE PRIMAR
CONFIDENTIAL SECŢIUNEA 01 din 03 BUCURESTI 001286 SIPDIS STAT PENTRU SIPDIS EUR / NCE - Judy Garber; CNVM PENTRU EO STERLING 12958 decl: 11/16/2017 TAGS PREL, PGOV, KLIG, MARR, RO SUBIECT: potential impact in ROMÂNIA DE TEO PETER " OFERTA FINAL "Mica By: Ambasadorul Nicholas F. Taubman pentru motive 1.4 (b) şi (d).
1. (C) Rezumat: iminentă "oferta finala" de către armata SUA Externe Revendicări Service, Europa de familie de la sfarsitul anilor român rock star Teofil Peter, care a fost ucis într-un accident de maşină 2004 implică Ambasadei Bucureşti fostul detcommander marină, pare că anumite au un, negativ efect semnificativ asupra relaţiilor SUA-român. În cazul probabil ca familia lui Petru va merge public cu vestea că guvernul SUA a îndeplinit lor mai multe milioane de dolari de decontare cerere-cu o ofertă de doar 80.000 dolari, liderii români şi formatorii de opinie vor reacţiona tare si emotional, pune în discuţie unele din caracteristicile cele mai importante ale parteneriatului nostru bilateral. Preşedintele Traian Băsescu, premierul Tăriceanu şi alţi politicieni proeminenţi va fi aproape sigur miting la familia lui parte, chiar dacă unii oficiali pro-american în mod normal, se va încerca în continuare în spatele scenei de a calma indignarea publicului anticipate. În special, protest popular asupra a ceea ce va fi văzut de majoritatea românilor ca o mica oferta insultingly a urmaşilor lui Petru va prompt apelurile reînnoite, cu mult mai popular suport potenţial, pentru retragerea rapidă a trupelor române din Irak. De asemenea, susţinerea în parlamentul român şi în rândul membrilor publicului pentru SUA prezenţei trupelor noi la joint-militare româneşti facilităţi SUA privind Marea Neagră va prăbuşească, cel puţin temporar. 21 noiembrie data de notificare a lui Petru familie avocaţii se apropie cu repeziciune, şi va coincide cu aniversarea aproape data de 4 decembrie moartea lui Petru, ocazia pentru anti-SUA demonstraţii trecut în România. Pe scurt, suntem noi înşine pregateste pentru o încetinire în relaţie furtunoasă, determinat de moştenirea negative continuă a morţii de această icoană culturale româneşti. Unele dintre deteriorarea popular poziţia noastră şi la interesele noastre în România ar putea fi de durată. Sfârşitul Rezumat.
2. (C) Teo Peter, unul dintre cele mai bune şi cele mai iubite rock muzicieni cunoscuţi România, a fost ucis la 04 decembrie 2004, într-un accident de masina Bucuresti, care implică taxi el a fost de echitatie si oficial Ambasada vehiculul fiind condus în primele ore ale diminetii de fostul comandant de detaşament Bucureşti Marine Personal Sgt. Christopher Van Goethem. Van Goethem a plecat România în termen de câteva ore după accident, în condiţiile de imunitate diplomatică, dar mulţi români privit brusc plecarea sa înainte de anchetatorii locale au avut ocazia să-l întrebare şi efectueze teste de sânge la nivelul de alcool lui ca o palmă peste faţă şi un efort pentru a proteja mediul marin din justiţie. Demonstraţii au avut loc în afara ambasadei, şi un efort a fost făcut pentru a redenumi o strada din apropiere, după muzician decedat. Sgt. Van Goethem a făcut, ulterior, se confruntă cu o serie de taxe în sistemul justiţiei militare americane. Un militar marţiale instanţele încheiat în ianuarie 2006 că în timp ce el a fost vinovat de fals în declaraţii şi obstrucţionarea justiţiei, el nu a fost vinovat de neglijenţă gravă taxa omucidere mai mult. Juriul, oarecum neaşteptat, limitat Marine pedeapsa la o scrisoare oficială de vot de blam. Această veste a adus, la rândul său, un alt val de proteste.
3. (C) al armatei americane Creanţe Service, Europa în prezent planuri pentru a trimite reprezentanţii legali ai final Peter familie oferă în valoare de 80.000 dolari, împărţit între trei reclamanţi, inclusiv Claudiu Teofil Peter, muzician fiul lui. Într-un material de informare recent transmis Ambasadei, Armatei Externe afirmă Creanţe că familia susţine Peter au fost adjudecate în conformitate cu Externe ACT susţine, care daune. "Însoţeşte presa de orientare apoi afirmă" lege străină foloseşte pentru a măsura: "Asta înseamnă că legea ţării în care cererea apare sunt folosite - TQS. românească jurisprudenţa în "" Aceste premii sunt în concordanţă cu deciziile instanţei române de măsurare daune in cazuri similare ", de orientare continuă," şi să reflecte principiile şi români din SUA doar de compensare şi respect pentru viaţa umană. "The US Army Creanţe Service, documente Europa continua să spun că Serviciul contractat" un român firma de avocatura de prestigiu pentru a consilia Comisia cu privire la dispoziţiile pertinente ale dreptului românesc ... (şi) a stabilit că Suma solicitată de către reclamanţi a depăşit cu mult pierderile economice argumentate de către reclamanţi. În plus, Comisia nu a găsit nici precedent relevante care să justifice un premiu de daune morale oriunde lângă suma solicitată parte. "De atribuire, care a fost aprobat va fi centrat pe ramburseze BUCURESTI 00001286 002 DE 003 de familie pentru costurile de înmormântare a lui Petru înmormântare Dl. .
4. (C) Teo Peter a supravieţuitorilor raportat iniţial a solicitat un multi-milioane de dolari de decontare. Într-o scrisoare la 01 noiembrie ambasadorul de la dreptul familiei lui Petru ferm, Arent Fox, avocatul John M. Gurley sugerează că reclamanţii sunt în prezent solicită un premiu de 1 milion dolari. În ceea ce este etichetat "Peter Familia de revendicare: octombrie 2007," Gurley citează trecut precedente diverse premii la acest nivel sau mai sus, inclusiv pentru australian femeie de succes pretinde o pentru un milion dolari după ce a fost lovit de tehnician golf's Ball Marina a, şi un 1.9 dolari milioane de cerere supravietuitori ai unui mexican Herder capră adolescente, aparent victima a unui accident care implică militare ale SUA. Gurley citează, de asemenea, 2 milioane dolari premii prezentat la supravieţuitorii de cablu accident de masina italian care implică o warplane SUA, un caz care a fost citată în mod repetat în mass-media româneşti şi de guvern oficialii români. Gurley scrie în scrisoarea sa că a solicitat fără succes un transfer a creanţei de la Armata SUA Creanţe Service, Europa în Mannheim la Fort Meade (sediul Serviciului Creanţe) sau Washington, DC Citând "descurajatoare semnale foarte" familia Peter a primit la data de la Serviciul de Revendicări, Gurley conchide prin a spune ca spera cererea Peter ar putea fi rezolvate "în mod adecvat pentru toate părţile", înainte de aprilie 2008, summit-ul NATO de la Bucureşti, afirmând că "ar fi cu adevărat nefericită pentru România, precum Statele Unite, în cazul în care summit-ul NATO urmau să fie marcate de incapacitatea guvernului Statelor Unite de a închide Teo Peter chestiune într-un mod corect. "
5. (C) După atribuire a contractului este de a familiei juridice sfat la Arent Fox pe miercuri, douăzeci şi un/11 (o zi inainte de Ziua Recunostintei), ne aşteptăm familie şi juridice reprezentanţii săi să se deplaseze rapid pentru a condamna oferta SUA de public şi de a face apel la început Oficialii români şi mass-media româneşti să facă presiuni imediate asupra reprezentanţi americani pentru un premiu mai mare. Oficialii MAE român au raportat să ne informal că familia sa întâlnit cu primul ministru şi ministrul Afacerilor Externe, în ultimele săptămâni să-şi exprime determinarea lor de a desfăşura o luptă public ar trebui să oferta de atribuire final va fi inacceptabil de scăzut. În aceste condiţii, şi având în vedere apropierea aniversarii a rock muzician moartea, ne aşteptăm ca Ambasada să fie în centrul de demonstraţii multiple, inclusiv concerte şi privegheri lumina lumânărilor. Nu va fi un nou efort de a redenumi după Teo Peter strada pe care Ambasada se află, şi este posibil ca oficialii orasului ar putea adera la anticipate val de indignare public peste valoarea de atribuire a ofertei.
6. (C) Un alt raport, le-am primit în ultimele zile a fost o sugestie că autorităţile de aplicare a legii române, care lucrează prin canale UE, ar încerca să servească o citaţie juridic pentru Van Goethem, care credem că este în prezent un Ambasada SUA dependentă la AmEmbassy Berlin.
7 . (C) Mai grav, anticipăm faptul că oferta de atribuire Petru, şi, ulterior, atenţia presei, va încuraja criticii de desfăşurare români în Irak, impreuna cu anti-americane alţi politicieni cum ar fi preşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, pentru a cere retragerea imediată a trupelor româneşti. În aceste condiţii, acestea ar putea construi tracţiune suficientă pentru a revigora opoziţia faţă de sprijinul pentru eforturile americane România acolo, şi forţa potenţial o schimbare în politica. În timp ce preşedintele Băsescu a fost constant în sprijinul său pentru continuarea prezenţei trupelor noastre în Irak, el va fi conştient de faptul că, chiar în faţa unui public protest reînnoite în cazul Peter, doar o treime din publicul român sprijină menţinerea trupelor acolo. Oricum, revigorarea controverse peste manipularea SUA caz va pune mai apropiaţi prieteni ai noştri în cadrul guvernului român, printre care preşedintele Traian Băsescu, într-o poziţie politică foarte incomode. Destul de probabil, Partidul Liberal şi alte grupuri politice în speranţa de a găsi un cârlig pentru a stimula sprijinul lor în perioada premergătoare la 25 noiembrie-alegerilor parlamentare euro în România se vor încheia în pavilion şi încearcă să profite de moment politic cu anti -SUA retorica politică. Mai pe larg, de ştiri a ofertei de atribuire Peter va taie adanc in suport pentru militare americane noua prezenţă la instalaţiile comune la Marea Neagră, inclusiv baza aeriana Kogalniceanu, precum şi formarea motivele Babadag - cel puţin temporar. În timp ce aprobarea publice din bazele a fost constant, contactele noastre au întotdeauna ne-a avertizat că este vulnerabilă la preocupări cu privire la o ameninţare teroristă a crescut în România - şi pentru a povesti negative cu privire la comportamentul personalului de serviciu din SUA, cu primul punct de referinţă Teo Peter accident şi manipularea ulterioară a acuzaţiile împotriva Sgt. Van Goethem.
8. (C) Există alte, mai puţin previzibile, factori de risc la joacă. În urma a săptămânii controverse peste asta ambasadorului critica a Parlamentului eforturile de a submina independenţa procurorilor români şi capacitatea lor de a investiga cazurile de mită şi corupţie, o controversă pe Peter de atribuire Teo ar putea permite criticii noastre şi adversarii pe politic românesc scenă pentru a submina important alte iniţiative care sunt doar colectarea de impuls. În primul rând, printre acestea se accelerează efortul nostru, alături de Lockheed-Martin, să convingă România să continue o opţiune F-16/JSF pentru a înlocui imbatranire flota ţării MiG. Lockheed-Martin, în tandem cu aliaţii în Preşedinţiei şi Ministerului Apărării, sunt în căutarea unui "unic-source", rută la decizia de avion de vanatoare, pe care ei nu vor să vadă legat în birocraţia de la Bruxelles de către F-16 / JSF principale ale competitorilor europeni, Grippen şi Eurofighter. Acest lucru a fost întotdeauna o să fie un exerciţiu dificil, cu o speranţa că suporterii de o opţiune luptător european ar striga cu voce tare fault. O furtună peste Teo Peter cazul, eventual, ar putea reprezenta un punct de basculare departe de o opţiune din SUA, dacă numai din cauza optica.
9. (C) Ce îndrumare puţin le-am primit de la Armata SUA Creanţe Service, Europa sugerează că toate mass-media româneşti sunt anchetele să fie orientată spre treburile publice personalului USAREUR, sau, alternativ, purtători de cuvânt ai USMC la Quantico. Acest lucru va limita serios capacitatea noastră de a răspunde aici, în România, şi să contribuie la soluţionarea unora dintre cele mai periculoase tarifelor pe care ne vom confrunta. Noi credem că riscul unor consecinţe nedorite în această strategie mass-media, peste, lingvistice şi culturale barierele geografice, este imens. Că, de asemenea, trebuie să fie luate în considerare în evaluarea generală riscul nostru a iminentă Creanţe acţiunile Service.
10. (C) Pe scurt, speranţa noastră este că această ultimă politică şi afaceri publice provocare referitoare la accident de masina anul 2004 va fi de gestionat. Dar noi sunt îngrijorat de faptul că în condiţiile actuale, unele daune de durată ar putea face pentru interesele noastre fundamentale, inclusiv păstrarea militarii români dislocaţi în Irak şi continuă să se bazeze pe un impuls pozitiv în strânsă apărarea noastră şi parteneriat de securitate cu Bucureşti. Acest lucru a fost o problemă dificilă mai ales de la început, şi rămâne cel mai mare single-ul "punct negru" în experienţa noastră bilaterale recente. TAUBMAN
Vizualizare cablu 06BUCHAREST576, ADOPTII: ROMÂNIA OFICIAL respinge toate ÎN AŞTEPTARE
Dacă sunteţi nou la aceste pagini, vă rugăm să citiţi o introducere pe structura de un cablu , precum şi modul de a le discuta cu alţii. A se vedea, de asemenea, întrebări frecvente
ID-ul de referinţă
Creat
Lansat
Clasificare
Origine
VZCZCXRO3212 PP RUEHFL RUEHLA RUEHKW RUEHROV RUEHSR DE RUEHBM # 0576 0951604 P ZNY ZZH CCCCC 051604Z 06 aprilie FM LA BUCUREŞTI AMEMBASSY RUEHC / SECSTATE PRIORITARE WASHDC 4119 RUEHZL INFO / EUROPEAN RUEHTV POLITIC COLECTIVE / Tel Aviv AMEMBASSY 2190
BUCUREŞTI CONFIDENTIAL 000576 SIPDIS DEPARTAMENTUL PENTRU SIPDIS NCE BILL / EUR SILKWORTH; ŞI CA / OCS / CI LAMORA Chris şi Boswell SCOTT EO 12958: decl: 04/05/2026 TAGS: CASC PREL PGOV PHUM RO
TEMA: Adoptii: ROMÂNIA OFICIAL respinge toate ÎN AŞTEPTARE adopţiei REF cazurile: a) BUCUREŞTI 0536 B) 2005 Bucureşti 2550 Clasificate By: Mark Taplin DCM, Motive 1.4 (b) şi (d)
1. (U) La 5 aprilie, Ambasada a primit prin poştă o scrisoare de la Theodora Bertzi, secretar de stat pentru Guvernul din România, s (GR) Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA), din data de 29 martie şi, inclusiv raportul final de lucru GR grup înfiinţat în iunie 2005 pentru petiţii în curs de audit de către familii străine de a adopta orfani români şi copiilor abandonaţi. Post a trimis prin fax scrisoarea EUR / NCE şi CA / OCS / CI.
2. (U) Raportul arată că nici unul din 1092 copii identificate în petiţiile în aşteptare vor fi disponibile pentru adoptarea inter-ţări, chipurile pentru următoarele motive: - 41 reintegraţi în familia biologică - 12 integrat în cadrul familiei extinse - 227 adoptat de familii de români - 17 adoptat de către străini alte familii de regulile de adoptare moratoriu (2001-04) - 8 sub tutela legal în România - 12 a ajuns sau vor ajunge în curând la vârsta de 18-47, după o petiţie în 6 februarie 2004 ordonanta de urgenta suspendat excepţional aprobarea chiar de adoptiile internationale in timpul moratoriului - 2 a murit - 6 nu a fost găsit în GR, baza de date de orfani sau copii abandonaţi - 90 de petiţii au retras de familii străine (1 din SUA) - 132 în procesul de adoptare interne final - 415 nu adoptabil, protejate în cadrul substitutiv (sic) familii - 83 nu adoptabil, plasat în sistemul de protecţie (familiei biologice lor nu era de acord cu adoptarea în faţa Curţii sau Curtea nu a aprobat deschiderea a procedurii adoptiei interne).
3. (C) Comentariu: Grupul de lucru au fost de aşteptat să emită raportul său de la sfârşitul lunii martie, şi Bertzi şi-a anunţat public, în decembrie 2005, că nici unul din cazuri va fi aprobat pentru adoptare inter-ţări. Cu toate acestea, non-transparent proces absolut al grupului de lucru şi calitatea opac raportului sugerează unii dintre copii pot, de fapt, rămâne în situaţii non-permanent în care bunăstarea lor nu este protejat în mod adecvat. Post consideră că trebuie să continuăm să apăsaţi GR de a deschide Grupul de lucru, s "concluzii" pentru o, obiectiv revizuirea internaţionale transparente şi de a stabili un cadru juridic care ar permite-o ţară în aşteptarea adoptării altele, pentru cazurile corespunzătoare. Noi va oferi Departamentul actualizate cu recomandările noastre în curând. End comentariu. TAUBMAN

Niciun comentariu: