Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

joi, 17 noiembrie 2011

Un calculator curat si sigur


Cu cât ai mai multă experienţă asupra calculatorului cu atât te vei feri în timp să instalezi programe care nu sunt recunoscute de Windows sau care nu spun mare lucru despre ele .
Programele în general au în componenţa lor şi anumite părţi întunecate pe care dacă nu eşt atent la instalare te poţi trezi cu tot felul de aplicaţii nedorite pe calculator , aceasta este partea bună a lucrurilor ca să spun aşa deoarece există şi partea nevăzută prin care se instalează aşa numiţi spioni care îţi copiază adresele de email sau date importante şi apoi le transferă la adrese ordonate de proiectantul programului . Sigur nu toate au aceste dezavantaje dar pentru siguranţă este indicat ca atunci când descărcăm mai ales de pe internet un program să fim atenţi măcar ca la instalare să nu apară în caseta de instalare avertismentul să este un pericol dacă instalăm .

După cum vedeţi Windows ne atenţionează că acest program are un editor necunoscut , în partea de jos apare caseta cu roşu şi aceasta ne pune în gardă că ceva nu este în regulă .
În cazul al doilea la editor se specifică cine anume este compania iar la caseta de jos culoarea este galbenă ce ace înseamnă că prezintă o încredere din partea Windows-ului .


În final fiecare decide ce să instaleze sau nu pe calculatorul lui şi acest lucru se răsfrânge în timp sau nu asupra lui .



Niciun comentariu: