Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 30 iunie 2012

PDL ÎŞI ALEGE PREŞEDINTELE

Azi este o zi memorabilă în istoria fostului partid de guvernământ pentru alegerea celui ce îi va conduce în continuare în opoziție spre culmile renașterii . Toate sunt bune și frumoase în afara faptului că în luările de poziție a liderilor PDL în majoritatea lor au vorbit numai de dezastrul pe care l-a produs USL-ul într-o lună de așa zisă guvernare ,lună în care nu a existat o zi în care  grație președintelui României USL-ul a încasat bâte de baseball din toate părțile . Dacă aș privi lucrurile din prisma politică poate aș înțelege reacția legitimă a președintelui și a PDL-ului ,dar pe mine ca simplu cetățean mă interesează mai puțin aspectele pe care le scot ei în fața și mai mult partea națională a evenimentelor . Nu pot fi de acord cu PDL-ul cum că USL-ul a făcut  foarte multe erori juridice atâta timp cât președintele meu face afirmații grave de natură penală la adresa premierului . Indiferent de divergențele politice ale partidelor aflate la guvernare eu cetățeanul de rând nu trebuie să știu și cu atât mai mult să fiu implicat zi de zi prin tot felul de emisiuni și articole ce apar în presă . Mai mult decât atât denigrarea reciprocă nu este calea cea mai bună în aceste momente de criză prin care trece România . De aceea cred că opinia publică este în continuare manipulată de posturi de televiziune ca B1TV și altele , ziare propagandiste plătite din bani publici pentru a face jocul unuia sau altuia funcție de interesul de moment ,timp în care se pierde atât pe plan național dar și internațional  ce ace  nu este spre cinstea și avantajul nostru al populației . Să nu mai vorbesc de apariția în aceste situații a altor partide care profită de momentul provocat de PDL _USL și va încerca să atragă de partea lor electorat . Astfel în toamnă
vom fi în aceiași  situație în care am fost și înainte de a avea o multitudine de partide ce vor intra  în parlament și fiecare va încerca să obțină pentru electoratul propriu avantaje . Sincer eu mă așteptăm ca în această lună de când a ajuns USL-ul la guvernare să văd deschise pe bune acele dosare de corupție de care s-a tot vorbit , dosare precum petrolul ,gaze naturale , energie electrică , Poșta Română , Alro Slatina etc în care au fost implicați foști guvernanți PDL-işti așa cum s-a vehiculat în urmă cu cel puțin 3 ani . Problemele de plagiat , precum și cele de obținerea gradului de colonel trebuia să fie pe locul al doilea ,dar bineînțeles nu marginalizate . Dacă guvernul ponta va avea în continuare ca obiectiv de lucru mici găinării invocate mai mult sau mai puțin de oamenii președintelui ,mă tem că vom asista la un război între două tabere la care vor lua parte involuntar și populația tării împărțită în tabere de cei care au pornit războiul și nu îl mai pot controla .Se va întâmpla ca la revoluție când la un moment dat lucrurile au scăpat de sub control și a fost nevoie de intervenția armatei .

UPDATE 17:03
Nu înțelegeam de ce atâta înverșunare la PDL-işti în a arăta că doctoratele PSD-iştilor sunt plagiate și mai ales a premierului . Ieri l-am auzit la B1TV pe MRU explicând că nu se poate să fii în guvern dacă nu ai un doctorat valabil , atunci nu am înțeles mișcarea ,acum da , doctoratele PDL-iştilor sunt confirmate ca valabile în marea lor majoritate , cine poate conduce un guvern al României ? Cei care au doctorate . Restul vine de la sine .