Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 5 iunie 2012

ROMÂNIA VÂNDUTĂ BUCATĂ CU BUCATĂ



Mult aşteptata democraţie postdecembristă  a adus românilor mai puţină democraţie , sau o democraţie  greşit înţeleasă şi mai multe probleme în plan socio-familial . Dacă până la revoluţie fiecare avea un loc de muncă stabil cu excepţia celor care nu au muncit şi nu vor munci efectiv niciodată (rromii, o parte din ei ,şi alţii) revoluţia a venit cu pierderea locurilor de muncă pentru prima parte a cetăţenilor . Sloganul era „ dacă dăm afară reuşim să vă creştem salariile ” şi pe principiul acesta s-a început  marea  pierzanie a României . Primul care a pus bazele distrugerii  întreprinderilor a fost premierul Pere Roman ( industria românească este un morman de fiare vechi )Citat de pe internet :
{Un exemplu graitor, este didtrugerea economiei nationale, inceputa imediat dupa Revolutia din 1989, prin celebra afirmatie a premierului de atunci Pere Roman ,,Industria Romaniei este un morman de fiare vechi”.} pagina web : http://viorelpadina.wordpress.com/2012/01/14/sorin-iliesiu-demisia-si-alegeri-anticipate/Acesta a fost doar începutul dezastrului şi a distrugerii României bucată cu bucată ,a urmat aşa numitele privatizări în scopul relansării economiei care de fapt a avut ca finalizare închiderea a tot mai mule locuri de muncă atât în industria de maşini si bunuri de larg consum dar si cea a mineritului . Concomitent s-a destrămat agricultura , extracţiile miniere etc . S-a trecut apoi guvernare de guvernare la privatizări frauduloase a tot ce era rentabil ,s-a vândut pe mai nimic petrolul sarea , cimentul gazele ,curentul , băncile , telecomunicaţiile etc . fără a reuşi să pună altceva în loc dar şi fără a reuşi să creeze ale locuri de muncă celor disponibilizaţi . Tot mai mulţi români iau calea pribegiei în ţările care pot să le asigure un loc de muncă cât de cât decent şi o retribuţie asemănătoare pentru a reuşii să îşi  întreţină familiile rămase în ţară .
În timp dramele românilor plecaţi peste graniţă se înmulţesc , unii pierzând  familia care se destramă în astfel de situaţii ,alţi nereuşind să agonisească ceva dincolo  fiindu-le ruşine să mai revină în ţară sau şi mai grav nemaiavând resursele băneşti necesare reveniri în ţară apelează la tot felul de compromisuri .Ce fac guvernele României în toţi aceşti anii ? Fură  , dezbină , învrăjbesc , mint cu neruşinare ,numai ca să rămână la conducere şi să le meargă lor şi apropiaţilor acestora bine . Tot mai des în ultimii ani de guvernare Băsesciană s-a auzit sloganul „Cine nu este cu noi este împotriva noastră ” Slogan de sorginte  stalinisto-comunistă .
Toată această luptă de fărâmiţare a industriei româneşti şi nu numai a culminat cu murdărirea şi desfiinţarea sistemului de sănătate ,a învăţământului , armatei şi tot ce se mai putea distruge cu scopul clar dictat de marile puterii pentru a se trece la fază de desfiinţare a ţării şi a conceptului de ţară Românească . În toţi aceşti ani un rol primordial şi foarte important la avut UDMR care nu a lipsit de la nici o guvernare cu mici excepţii caz în care şi atunci şi-a impus punctul de vedere. Aşa cum am spus în toţi aceşti ani postdecembrişti guvernanţii noştri în afară de perioadele de alegeri când au minţit poporul nu i-a interesat nici o clipă decât propria lor avere să o mărească şi să adune cât mai mult dincolo în ţările unde speră ei să ducă o viaţă liniştită în momentul în care se va trezi poporul român dacă se va trezii .

  

Niciun comentariu: