Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 25 septembrie 2012

Întrebare secreta la ID Yahoo cum o regăsesc .

.
  Cei care doresc sa facă o mica donație  le mulțumesc !
Those wishing to make a small donation to thank them!


mul cât trăieşte învaţă şi de obicei numai atunci când se loveşte de o problemă caută răspunsul la întrebare .În cazul de faţă răspunsul de cele mai multe ori este găsit tardiv şi fără a mai putea face ceva în acest sens . Ştiut este că atunci când fiecare dintre noi a făcuto adresa de email sau  o nouă adresă de email a completat un chestionar în care a introdus nişte date personale (mai mult sau mai puţin reale ) şi la final a completat două casete cu întrebări secrete care sunt necesare în momentul în care nu mai poţi să accesezi ID  Yahoo fie că ai uitat parola fie că cineva ţi-a modificat-o intenţionat . Atunci intervin aceste întrebări secrete . Cei mai mulţi dintre noi nici nu prea dă importanţă acestor întrebări ba mai mult le trec aşa la mişto sau intr-o joacă . În momentul când este întrebat de cei de la Yahoo de răspunsul la întrebării nu-l cunosc şi din acel moment ID-ul respectiv este de domeniul trecutului ,adică nu îl mai recuperezi în veci vecilor . Necazul mare este atunci când acest ID este asociat unui alt cont de exemplu unui cont PayPal  sau unui alt cont bancar . În acel moment se pierd banii informaţii foarte importante etc . Pentru a prevenii aceste mici neajunsuri ar trebui ca să citiţi aceste rânduri înainte de a se produce dezastru ,adică înainte de a pierde parola la ID Yahoo . Mulţi păstrează cu sfinţenie datele ce le introduc la formatarea unui ID ,dar aşa cum am spus sunt la fel de mulţi care nici nu cunosc ce anume se introduce acolo ei fiind doar simpli beneficiarii de ID şi cunosc doar parola ID-ului respectiv . În timpul cât cunoşti parola ai acces dacă nu ai ştiut până acum la acele întrebării secrete în sensul de a le modifica dacă le-ai uitat sau dacă nu le cunoşti deloc . Această facilitate te rog eu să o foloseşti înainte de a sosi dezastrul ,înainte de a nu mai putea accesa ID-ul , tău înainte ca cineva să-ţi schimbe parola sau să o uiţi tu pur şi simplu . Iată paşii de urmat :
Deschizi email-ul normal aşa cum faci de fiecare dată
Introducând datele tale de logare în casetă şi parola respectivă sau logându-te automat având salvat pe calculator ID şi parola , sau introducând datele de pe tastatura .
Se va deschide pagina normal ca de fiecare data . Acum în colţul din stânga sus lângă imaginea ta sau cerculețul din stânga sus dai clic pe el sau pe poză şi se va deschide o casetă auto derulată unde vei găsi printre altele opţiunea „ Account infoLa noua variantă opțiunea s-a mutat în dreapta  unde regăsești și poza ta .


La acesta opțiune avem noi treabă și vei da clic pe ea . Se va deschide o nouă pagină unde va trebui să reintroduci parola ta actuală pentru a ţi se permite să faci modificării la setările ID-ului tău considerându-se că tu şi numai tu eşti cel îndreptățit să faci aceste modificări. Nimeni altcineva nu are acces în această parte a ID-lui tău în afară de cel ce cunoaște parola .

O dată introdusă parola corectă se va deschide o nouă pagină unde vei avea acces la mai multe facilitați (schimbarea parolei ,dar și ce ne interesează pe noi modificarea întrebării secrete dacă nu o mai știm în aşă fel încât să o putem salva undeva pentru a o ţine minte şi a putea –o folosi la momentul potrivit . Pentru aceasta dăm clic pe „ Update password reset info” pentru cei care au limba engleză setată .
Sau „Actualizaţi resetare parolă ,informaţii ” pentru cei care au limba română sau au dat pe butonul traducere de la  Google .
O dată dat clic pe „Actualizaţi resetare parolă ,informaţii ” se va deschide o nouă pagină :
Aici căutăm în josul pagini unde scrie „Secret Questions
Sau „ Cele mai secrete ” pentru limba română .
Si într-un caz şi în celălalt vei vedea că imediat după întrebări apare opţiunea de „ Întrebări şi răspunsuri schimbare sau „ Change Questions and Answers” care este unu şi acelaşi lucru şi dai clic pe „schimbare (Answers)
O dată activată opțiunea de schimbare a întrebării vei avea posibilitatea să alegi o nouă întrebare si un nou răspuns . Sfatul meu mai ales dacă nu cunoşti limba engleză este că optezi pentru ultima variantă din caseta auto derulantă „ Creează întrebarea ta ” (Free your question) deoarece este mult mai uşor să îţi  reaminteşti întrebarea atunci când va fi nevoie de aceasta . În acelaşi mod procedezi şi cu prima întrebare şi cu a două întrebare .La final ai grijă să salvezi ce ai făcut şi să faci şi o salvare a datelor pentru tine sau fă o captare de imagine a paginii şi salvează intr-un loc sigur .Şi într-un caz şi în celălalt acestea îţi vor fi de mare ajutor în cazul în care nu mai poţi accesa ID-ul tău .
După ce ai apăsat pe butonul „salvaţi (Save ) ”mai jos ai un buton (Făcut )  (Made) pe care trebuie să dai clic şi ai terminat operaţiile de modificare a întrebărilor secrete . Vei primi un mesaj de înştiinţare pe adresa de email a ID-ului respectiv cum că s-a efectuat o modificare a întrebărilor şi totul este OK.La fel de important este dacă nu ai ştiut adăugarea unei adrese alternative ca opţiune de salvare a ID sau parolă .acest lucru se face tot în pagina de „ Setările contului ”( account settings) după ce te autentifici din nou . Atenţie că după introducerea adresei de email trebuie să faci verificarea acesteia (mai bine zis să facă yahoo verificarea acesteia ) tu doar trebuie ca să dai clik în partea dreaptă a adresei pentru verificarea acesteia apoi să  închizi pagina să te loghezi la adresa introdusă vei găsi un un  email de verificare dai clic pe verificare email si urmezi paşi . La un moment dat va trebui să reintri la adresa de email unde ai introdus prima dată ,iar la final va apărea în dreptul adresei introdu-se că aceasta a fost verificată .
Mai corect este ca în dreptul adresei de email introdusă nu va mai apărea opţiunea Verificare cea ace înseamnă că a fost verificată . Atunci când vei introduce această adresă pentru recuperarea parolei yahoo o va recunoaşte si îţi va trimite email la această adresă cu linc de recuperare parolă .Fă aceste modificării şi salvează-le la loc sigur înainte ca să fie prea târziu la toate ID-urile tale şi vei fi fericit atunci când apar probleme la salvarea parolei sau a ID-ului Yahoo .
Pentru cei care folosesc browserul Mozila există posibilitatea dacă parolele sunt salvate pe calculator să poată fi găsite în partea de  „Unelte ” „ Tools” – „ Opţiuni ”„ options ” –„Securitate ”- „Parole salvate   dai clic pe această opţiune şi la caseta următoare clic pe arată parolele , accepţi că sigur doreşti acest lucru şi se vor afişa toate parolele salvate .Cu Copy –Paste  salvezi fiecare parolă sau numai cea care te  interesează si ai scăpat de o muncă de sisif . Dar totuşi nu uita că punerea la adăpost a acestora este un lucru foarte necesar şi util . Nu este indicat ca la browserul Mozila sa salvezi vreo parola ca de altfel la nici un browser deoarece cei cu pregatire buna in IT pot sa iti gaseasca si sa foloseasca parola mai ales atunci cand exista persoane rau intentionate si de acest lucru nu ducem lipsa in Romania si nu numai . SFAT : Nu folosi aceiași parola la toate conturile tale , odata ce cineva ți-a ghicit sau descoperit o parola ești terminat . ATENTIE MAREDe asemenea  după ce ai deschis prima dată noua adresă de email  ai posibilitatea să imporţi din altă adresă contacte dacă ai o alta ,dacă nu le treci tu singur intrând la „ Contacte
Dacă vei folosi această metodă Yahoo va trimite automat un email la toate adresele importate  si îi va anunţa faptul că tu ai o nouă adresă de contact .
Update : Poti sa introduci un numar de telefon care iti va ușura recuperarea  contului Yahoo mail . Intra la informatii cont , reintrodu parola apoi deschide Choose how Yahoo ! contacts you [Alegeti modul in care Yahoo tine contactul cu tine ]si introdu un numar de mobil

Un comentariu:

Anonim spunea...

salutare!
am o problema cu accesarea adresei de mail: dupa ce introduc id si parola imi cere sa introduc un text cod si apoi imi cere raspunsul la intrebarea secreta ( pe care nu-l mai stiu ) ; pot doar sa ma loghez din messenger .
totul s-a intamplat cand am instalat un nou windos pe unn ssd , innainte avant pe un hdd.
cum pot afla raspunsul la intrebarea secreta sau cum pot intra pe cont innafara de messenger.