Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 25 ianuarie 2011

Moscova bombardarea aeroportului : ruşii au fost avertizaţi de un atac iminent



Serviciile ruse de securitate au fost avertizat că un atac terorist a fost planificat la un aeroport din Moscova cu o săptămână înainte de atacul sinucigaş de ieri.
Potrivit rapoartelor, de avertizare care au dat chiar detalii exacte în cazul în care bomba ar fi plantată totuşi autorităţile nu au reuşit să oprească atacul.
"Serviciile speciale au primit informaţii că un act terorist ar fi efectuat la unul din aeroporturile din Moscova," o sursa de securitate a declarat agenţiei RIA Novosti de ştiri.
Site-ul web Lifenews.ru, care are legături strânse cu FSB, serviciul rus de securitate, a raportat: "Un sfat-off cu un avertisment că ceva era în curs de pregătire a apărut cu o săptămână înainte de explozie Chiar şi locul a fost numit de către autorităţi "
Dmitri Medvedev, preşedintele rus, a recunoscut că normele de securitate nu au fost urmate în mod corespunzător, chiar dacă Domodedovo Airport se lauda cu unele dintre cele mai bune echipamente de scanare din lume.
Explozia sa întâmplat în zona de sali de sosiri internaţionale, în zona în care pasagerii sunt îndeplinite după ce trec printr-un control vamal.
Un purtător de cuvânt al aeroportului a confirmat că a fost o "zonă de acces liber", care nu necesită un tichet de îmbarcare pentru a intra.
Aeroportul are o serie de detectoare de metal la intrarea în sala de sosiri pentru a scana oamenii care sunt acolo pentru a se întâlni cu rudele. Acestea nu sunt întotdeauna operaţionale.
Explozia va deteriora imaginea internaţională a Rusiei, deoarece se pregăteşte să deţină două evenimente sportive importante, Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 care va avea loc la Soci, în Caucazul de Nord şi din 2018 Campionatul Mondial de Fotbal.
Aeroportul Domodedovo este pentru Rusia cel mai mare în ceea ce priveşte numărul de pasageri şi serveşte companii aeriene internaţionale, inclusiv British Airways, Lufthansa şi Air elveţian.
În total, 77 de companii aeriene oferă zboruri regulate la Domodedovo, 241 de zbori pe rutele naţionale şi internaţionale, şi există cinci zboruri din Marea Britanie în fiecare zi.
Construit în 1964, aceasta este de 26 mile (42 kilometri) sud-est de centrul Moscovei şi este cea mai mare dintre cele trei aeroporturi principale care servesc în capitala rusă.
Acesta este în general considerat ca aeroportul din Moscova cel mai performant , dar procedurile sale de securitate au fost puse sub semnul întrebării.
În 2004, doi atentatori sinucigaşi au fost în măsură să urce la bordul avioanelor la Domodedovo prin cumpărarea de bilete de la personalul ilegal al aeroportului .




Niciun comentariu: