Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 23 ianuarie 2011

Sud-estul Australiei pregătit pentru încă o săptămână de inundaţii





Sursa : http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5hJ8se4HB03BNbXx9ru8OGv5lizTA?docId=3143eaa00f1f4146865f55a78b77fdb0
Melbourne, Australia (AP) – oraşele şi localităţile rurale australiene se pregătesc pentru încă o săptămână de inundaţii cauzat de ploi torenţiale mari ce au continuat să se răspândească în întreag sud-estul ţării şi de o furtună tropicală potenţială ce a ameninţat nord-est.
Inundaţiile au început cu mai mult de o lună în urmă, în toată Australia de nord-est Queensland, unde 30 de persoane au murit, peste 30.000 de case au fost avariate sau distruse şi cel puţin 3 miliarde de dolari australieni (3 miliarde dolari) în culturile şi exporturile de cărbune au fost pierdute.
Viceprim-ministrul Wayne Swan a declarat într-o declaraţie duminică că inundaţiile vor fi mari ca fiind unul dintre cele mai costisitoare dezastre naturale din istoria Australiană şi impactul acesteia asupra economiei se vor resimţi ani de zile.
Guvernul va anunţa primele sale estimări de cost vineri, a spus el.
Statul Serviciul de Urgenta a avertizat că un lac de aproximativ 55 mile (90 km) lungime nord-vest de capitala victorian din Melbourne va continua să se adune pentru săptămâna viitoare până când se vor varsă în râul Murray.
Serviciile de urgenţă şi-au concentrat eforturile lor pe 210 mile (340 km) nord-vest de Melbourne la Swan Hill, un oras de 10.000 în cazul în care Murray se va umfla şi va ieşi din albia râul Lodden şi apele vor provoca inundaţii se va atinge nivelul maxim la mijlocul săptămânii, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al SES Sam .
SES a declarat că 75 oraşe şi sate au fost afectate de inundaţii şi încă cinci sau 10 oraşe se află încă în calea potop "de nord în întreaga ţară plat de grâu în creştere.
Aproape 2.000 de case şi întreprinderile au fost inundate sau izolate şi aproape 5.000 de persoane au fost evacuate, a mai spus SES .
Între timp, Biroul Australian de Meteorologie a avertizat duminică că un sistem de joasă presiune din largul coastei de nord Queensland s-ar putea dezvolta într-un ciclon în următoarele câteva zile.
Biroul a evaluat şansele unui ciclon - care ar putea mătura coasta cu o furtuna -forţă vânturi şi ploi torenţiale - între 20 la sută şi 50 la sută.

Niciun comentariu: