Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 25 ianuarie 2011

Oamenii de ştiinţă avertizează cu privire la o mega-furtună capabilă să producă daune de 300 de miliarde dolari în California







Există un nou avertisment cu privire la un prejudiciu potenţial masiv de la furtuni care ar putea cauza pagube la 1,5 milioane de oameni în California ce ar trebui evacuaţi şi mai mult de 300 miliarde dolari daune materiale.
O echipă de mai mult de 100 de oameni de ştiinţă, ingineri şi proiectanţi de urgenţă sau folosite de cartografiere a inundaţiilor , proiecţii ale schimbărilor climatice şi geologice istorice şi de inundaţii pentru a simula o furtuna ipotetică atât de intensă încât aceasta apare doar o dată la 100 - 200 de ani.
Ei au prezentat concluziile lor în Sacramento în timpul unei conferinţe sponsorizat de US Geological Survey, Agenţia Federală de urgenţă de Management şi
Agenţia Managerială de urgenţă din California . Studiul nu este menit să fie o previziune că o astfel de furtună puternică este iminentă, ci mai degrabă un impuls dat de oamenii de ştiinţă pentru a face publicitate riscul unei catastrofe necunoscute la care sunt spuşi californienii .

Niciun comentariu: