Trebuie începută mai întâi cu o cură de vâsc . Se bea zilnic timp de 6 săptămâni câte 3 ceşti , timp de 3 săptămâni câte 2 ceşti şi timp de 2 săptămâni câte 1 ceaşcă cu ceai de vâsc . 1 linguriţă ( cu vârf ) de vâsc se lasă peste noapte la macerat în ¼ litru de apă rece , dimineaţa se încălzeşte uşor şi se strecoară . Pentru a evita ca acest ceai să tot fie reîncălzit pe parcursul zilei , se toarnă într-un termos clătit cu apă fierbinte sau se încălzeşte în bain – marie .
Sunătoare , ventrilică , levenţică , roiniţă , ( mătăcină ) , rozmarin şi salvie se amestecă în părţi egale , se opăreşte 1 linguriţă cu vârf cu ¼ litru de apă fierbinte şi se lasă să stea puţin . Din acest ceai se bea în timpul dimineţii şi al după amezi câte o ceaşcă .
Comprese cu bitter suedez pe regiunea occipitală au grijă de irigare şi înviorarea celulelor derebrale . Partea suferindă a organismului este fricţionată cu esenţe revigorante de coada -calului , sunătoare , traista ciobanului sau cimbru Şi frecţii cu ulei de cimbru şi sunătoare făcute pe zonele paralizate se pot recomanda calduros . Se umple o sticlă până la gât cu plante şi se toarnă deasupra pentru esenţe un rachiu natural de fructe sau secară de 38-40% , iar pentru uleiurile de plante un ulei de măsline presat la rece . Ambele trebuie să stea peste plante tinp de 10 zile în soare sau în apropierea unei surse de căldură .
În plus , se fac băi de şezut cu coada –şoricelului şi coada -calului cu 100 grame de plante şi băi de cimbru cu 200 grame de plante la 1 baie . Pentru baie se lasă plantele în apă peste noapte , se încălzeşte apoi totul a doua zi şi se toarnă în apa de baie . Durata băii -20 minute ; la baia completă inima trebuie să stea în afara apei . Apa întrebuinţată mai poate fi turnată de 2 ori peste plante şi încălzită pentru alte băi . Să se folosească săptamânal numai o singură specie de plante pentru băi .
Porţiunea paralizată se învigorează cu comprese de frunze calde de tătăneasă .
Frunzele sunt opărite , învelite căt sunt calde într-o pânză şi aplicate local . Noaptea ,bolnavul poate sta întins şi având sub cap o pernă umplută cu frunze de ferigă uscate fără tulpini . O să-i simtă efectul binefăcător .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu