Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

TRANSFORMAREA UNEI PREZENTARI POWER POINT IN FILM




O prezentare power –point poate fi transformată în filmuleţ foarte uşor dacă ai tot ce-ţi trbuie . Mai precis o cameră web de bună calitate sau o cameră de filmat  dar  merge si cu un program de captura desktop




Fie înregistrezi prezentarea cu ajutorul programului Windows Movie-Maker , opţiunea Captură de la dispozitiv video (Catch the video device ) sau cu un program captura desktop ( Extra Screen Capture Free)  apoi urmează paşi pe care ţi-ii indică programul până ajungi la faza Pornire captura ( Start Capture ) . Aici trebuie să amintesc : camera Web trebuie sa fie montată pe un suport fix şi astfel reglată încât să cuprindă tot ecranul destopului , se dă start la Movie -maker , apoi se porneşte prezentarea power –point , iar la final se opreşte pe rând fiecare . Oprire captură (Stop capture ) şi Terminare ( Finis ) . Dacă filmarea se face cu cameră de filmat se descarcă filmul în calculator şi se importă în Windous Movie -Maker cu import video . Acum se va prelucra filmul glisândul în jos pe porţiunea de video se aranjează lunginea expunerii fiecărei imagini (glisarea se poate face imagime cu imagine sau toate o dată )Tot acum se poate da un titlu filnului , se poate formata filmul şi pe fiecare imagine scriind ceva , se adaugă finalul filmului toate cu ajutorul Realizare titluri sau generice ( Achievement titles or generic) , fixează forma scririi , animaţia titlului şi a finalului , de fiecare dată se dă click pe gata , adăugaţi … ( ready, add ) şi totul se duce unde trebuiie , început , imagine , final etc. Acum este momentul să adăugăm şi coloana sonoră dacă nu a fost dejă pe filmare sau putem să adăugă voacea personală comentând imaginile . Dacă totul este gata urmează să-l salvăm cu salvare fisier film ( save the movie ) şi putem acum să stabilim unde să fie salvat , sub ce nume şi forma filmului . La forma filmului avem în vedere ce vrem să facem cu el dacă vrem să-l adăugăm pe You Toube atunci va trebui să-l salvăm în format mic Calitate înaltă video ( mic ) ( High quality video (small) ) sau pentru prezentare pe video record calitate video inaltă ( PAL ) (High quality video (PAL) ) etc . Toate aceste reglării se găsesc la alte setării ( Other settings ) . O dată stabilite toate nu mai rămâne decât să aşteptăm ca filmul să se încarce şi avem transformarea gata .






















Dacă la prima vedere pare complicat este atât de uşor să transformi o prezentare power point într-un filmuleţ plăcut la care adaugi alte noi şi frumoase animaţii la scris sau chiar la expunerea imaginilor dar ai şi posibilitatea de a aplica un nume şi alte elemente filmuleţului tău ,poţi introduce o muzică de fundal dar şi un comentariu personal cu ajutorul unui microfon .



Poţi să urmăreşti de asemenea şi o prezentare de creare a unui film din poze : http://www.youtube.com/watch?v=bINEiTX6LsY care te poate ajuta foarte mult .




Niciun comentariu: