Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

vineri, 27 noiembrie 2009

SUROGATUL CAPITALISMULUI SALBATIC

Sigur o să fie destui cei care vor susţine că nu am dreptate , de la revoluţie am fost cu toţi martori , dar şi beneficiari surogatelor nu tocmai iefine în toate ramurile vieţii noastre de zi cu zi .


Am să încep cu cele alimentare care ne otrăvesc corpul sistematic : smântâna nu mai este ce a fost , laptele nu mai este bun , carnea şi preparatele din carne ( toate salamurile ) sunt surogate periculoase pentru om , dulciurile fără menajamente . S-a ajuns de nici pâinea cea de toate zilele să nu mai fie naturală . Trecem la îmbrăcăminte : toată gama de îmbrăcăminte este de proastă calitate , materiale slabe , etc. Un singur lucru au toate zicem noi bun , aspect comercial , ambalaje frumoase viu colorate ca şi când numai ambal;ajul contează . Se cheltuie o avere pe reclamă bani care se regăsesc cu prisosinţă în preţul final al fiecărui produs .

Toate poate ar fi fost dune şi frumoase dacă acest surogarism nu ar fi atacat toată societatea şi nu s-ar fi extins până şi la locuinţel noastre de zi cu zi . S-au mai bine zis locuinţele pentru care dăm o grămadă de bani ca să intrăm în posesia ei şi constatăm numai după câteva luni că am luat cea mai mare plasă a veţi noastre fiecare până la cele mai înalte nivele .

Fiecare încearcă să-l păcălească pe cel-cei de lângă el lăudând produse care de fapt sunt de cea mai proastă calitate numai pentrui un câştig rapid care aşă ca şi produsul pe care l-a vândut şi nu are viaţă lungă şi bani obţinuţî se devalorizează poate mai repede decât însăşi marfa . Trăim într-o lume surogat cu viaţă surogat de cea mai proastă calitate fără a încerca să facem ninic.

Niciun comentariu: