Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 20 februarie 2011

Ciocnirile din Libia au dus la 200 de morţi


Libia



Preluat de la : http://economico.sapo.pt/noticias/protestos-antikhadafi-fazem-200-mortos_111565.html

Protestatarii împotriva lui Gaddafi încă în străzi, în ciuda represiunii, care este lăsând o dâră de sânge în Libia.

Pentru a patra zi consecutiv, mii de anti-Gaddafi au mârşăluit sâmbătă au pe strazile din orasul de la malul mării Misrata, în nord, scandând lozinci împotriva regimului, în funcţie faţă de opoziţie Frontul Naţional pentru Salvre din Libia.

Purtătorul de cuvânt al Human Rights Watch (HRW) a constatat că mai mult de 170 de persoane au murit de la începutul revoltei de marţi în ţară, dintre care 20 au murit ieri, în Benghazi, al doilea mare oraş, cu o mie de kilometri după capitala Libiei, Tripoli, potrivit rapoartelor El Mundo.

Cu toate acestea, site-ul de "al Youm Liby" al opoziţiei au semnalat în această dimineaţă că 208 persoane au murit în protestele împotriva regimului de 41 de ani al preşedinte Gaddafi.

Surse al Spitalului citat de talk Al-Jazeera, la rândul său dau 200 de decese, toate din Benghazi, un oras care devine un veritabil câmp de luptă.

Informaţii privind numărul de decese rezultat din ciocnirile sângeroase în Libia atinge apogeul , după ce regimul a tăiat accesul la Internet ieri, potrivit companiei americane Arbor Networks, responsabil pentru traficul web.

Inspirat de protestele din Tunisia şi Egipt, care a dus la căderi al puteri Ben Ali şi Hosni Mubarak, respectiv, necesită plecarea libianului Gaddafi.


Niciun comentariu: