Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

luni, 14 februarie 2011

Securitate site-ul devine "pwned"

Sursa :http://www.nzherald.co.nz/technology/news/article.cfm?c_id=5&objectid=10705210

În spaţiul cibernetic ei o numesc "obţinerea pwned". Aceasta s-a întâmplat cu compania federală americana de securitate tech-HBGary , atunci când a încercat să se infiltreze într-o reţea hacktivist numită Anonim.

Aaron Barr, directorul executiv al companiei cu sediul la Washington, a declarat ca firma s-a infiltrat în urma recentelor proteste cibernetice pro-Wikileaks.

Anonim Răzbunarea anonimă a fost rapidă. Ei au deteriorat HBGary site-ul lui, au pătruns în sistemul de mesagerie, care face obiectul unui dumping de 60000 e-mailuri şi au cont fraudat contul Barr al lui Twitter pentru abuz tweet şi informaţii personale.

Termenul "pwned" - pronunţat poned - provine dintr-o greşeală de scriere în jocurile de noroc online şi înseamnă a fi dominat.

În ultimii patru ani Anonim a câştigat o reputaţie ca fiind una dintre cele mai vioaie spaţii de întâlniri haotice pentru online pozne-factorii de decizie. Recent, acesta a dobândit notorietate pentru atacurile pe site-uri guvernamentale si comerciale care criticau Wikileaks.

Daunele sale "denial-of-service", atacuri la companii cum ar fi PayPal, Mastercard si Visa au dus la recentele arestări din Europa şi Statele Unite. Firmele private de securitate sunt determinate pentru a descoperi site-urile ce gestionează aceste atacuri .

Barr a declarat ca firma s-a a reuşit să se infiltreze anonim prin intermediul camerelor de chat şi că organizaţia a fost condusă de un hardcore ce avea 30 de membri din care 10, "sunt la cel mai înalt grad de coordonare şi gestionare în majoritatea deciziilor". Anonim a fost întotdeauna ca un stil colectiv anarhic democratic fără nici o conducere.

Într-un mesaj lăsat pe site-ul HBGary lui, hackerii se combină fără milă pe urma urmăritorilor lor cu mesajul: ”"Crezi că ai adunat numele şi adresele complete ale noastre " mai mare-up-uri "de Anonim Nici Tu nu Crezi , Anonim are un fondator ?. diverşi co-fondatorii Fals.? "

Atacul a pătruns cu succes pe site-ul HBGary lui printr-un server de sprijin compromis.

HBGary fondator Greg Höglund a promis răzbunare. "Noi încercăm să protejăm Guvernul SUA de la hackeri. Ei nu ar fi putut alege o societate mai rău pentru a o ataca ", a spus el.

Niciun comentariu: