Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

vineri, 18 mai 2012

BOLILE DE PIELE

    Din cea ace am constatat o foarte mare importanţă o are modul în care ştim să mâncăm şi mai ales ce anume mâncăm . Într-un roman care arăta viaţa din lagărele războiului al doilea mondial autorul spunea ”ca să supravieţuieşti trebuie să mesteci încet ori ce mâncare ,chiar şi apa ” . Cine nu înţelege sensul este pe cât se poate de simplu şi la îndemâna tuturor . Să zicem mai întâi că trebuie respectate cu stricteţe anumite reguli de bază .
1-Nici o dată nu te grăbi să mănânci indiferent ce se întâmplă , mestecă bine ori ce mâncare ,chiar şi apa , saliva pe care o produci în timpul masticaţiei are o foarte mare importanţă pentru organismul tău ,ea conţine peste 1000 de substanţe printre care şi anumite substanţe ce anihilează microbi .
2-Nu consuma alimentele pe care le cunoşti a fi pline de chimicale ,evită-le pe cât posibil .
Mai bine mai puţin şi sănătos decât mult şi de proastă calitate.
Acestea sunt în mare cauzele care duc la tot felul de eczeme ale pieli ,semne ale organismului că ceva nu este în regulă cu stomacul ,ficatul , fierea etc .
3-O altă cauză majoră ce duce la bolile de piele este stresul colaborat cu cel puţin una din cele enumerate mai sus .
O masă fugitivă pe un fond de stres ,nervi duce sigur în timp dacă nu imediat la apariţia pe organism a eczemelor care de cele mai multe ori produc mâncărimi supărătoare .
4- Odihna face parte integrală din buna funcţionare a organismului uman .
Fie omul cât de mic după masă doarme un pic
Şi nu în ultimul rând plimbările în aer liber şi o igienă cât mai bună a corpului .

Niciun comentariu: