Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 6 mai 2012

CÂTEVA LUCRURI DE ŞTIUT ATUNCI CÂND FOLOSEŞTI UN HOTSPOT WI-FI SAU UN LAPTOP ÎNTR-UN LOC PUBLIC.






Ştim cu toţi că în vacanţe sau în vizită la prieteni trebuie să ne verificăm căsuţa de email ,contul bancar ,sau alte portofolii online .Mai ales atunci când ai la dispoziţie un laptop sau mai nou o tabletă şi ai şi acces Wi-Fi sau free .

Calculatoarele publice şi cele Wi-Fi sunt cele mai fierbinţi (periculoase ) puncte de configurare a conecta la internet şi a ţi se putea copia parola la email sau conturile bancare etc .

De aceea pentru a va menţine în siguranţă laptop-ul ,calculatorul ,dar mai ales datele importante (parolele ) atunci când folosiţi conexiuni Wireless Router , Wi-Fi gratuit am să îţi dau câteva sfaturi de care să ţii cont .

Atunci când foloseşti un calculator public :

• Ori ce ai face absolut niciodată ( EVER ) nu salva informaţiile de logare . Acest lucru nu înseamnă că vei evita casetele de logare ,dar vei avea mare grijă ca atunci când vei fi întrebat dacă să salveze parola să nu permiţi acest lucru niciodată ,ba mai mult să fii foarte atent la caseta care te întreabă „ Remember Me ” care nu trebuie să fie bifată niciodată .În felul acesta următorii eventuali utilizatori nu vor putea să îţi cunoască parola făcând click pe „ autentificare ” , mai mult la terminare nu uita să închizi pagina cu „sing aut ” după care poţi părăsi pagina respectivă pe care te-ai autentificat .

Nu introdu nici o dată informaţii personale de pe calculator . Evită mai ales numere de carduri de credit de cont , parole bancare şi alte lucruri care ar putea fi furate foarte usor de către eventuali heckeri sau furt de identitate .



Fă aceste tranzacţii doar de acasă sau de la un handheld pe o reţea de transport respectabilă . Nici criptarea nu te va ajuta dacă calculatorul respectiv are un keylogger pe el .


Serge istoricul de navigare web şi chiar reporneşte calculatorul dacă nu poţi face „sing –off”






• Fereşte-te de oameni curioşi care se uită la tine în timp ce tu tastezi parole sau alte date importante , nu este de bun simţ dar este pentru siguranţă ta şi a datelor tale .

• Calculatoare publice înseamnă cele din aeroporturi , cafenele , biblioteci sau chiar al unui prieten care te poate spiona pe tine .
Atunci când foloseşti un hotspot public Wi-Fi :
Se poate să spui că ştii deja cum să îţi protejezi o conexiune wireless dar nu şi despre hostpots publice WI-Fi

• Foloseşte un firewall ( sunt tone de firewall gratuite pe internet )Zone Alarm şi nu uita să fie activ atunci când te conectezi într-o reţea Wi-Fi .
·         Opreşte Wi-Fi-ul tău atunci când nu îl foloseşti . Nu te conecta la o reţea pe care nu o cunoşti Închide  de la butonul Off pentru siguranţa ta ca în imaginea de jos


• Criptează fişierele sensibile înainte de a le trimite ( sunt o grămadă de programe de criptat pe internet sau chiar la Office Word )



• Dacă trebuie să utilizezi un card de credit sau să introduci parole de pe un calculator care are o conexiune Wi-Fi , asigurăte că site-ul respectiv utilizează SSL . Acesta va avea o pictogramă lacăt în colţul din dreapta ,precum şi un browser HTTPS://