Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 25 martie 2012

ANGAJATORII AMERICANI CER PAROLA ANGAJAŢILOR LA CONTUL FACEBOOK



Doi senatori americani au cerut Procurorului General Eric să facă investigaţii în rândurile angajatorilor care se pare că solicită parola la contul Facebook în timpul interviurilor de angajare ,prin aceasta încălcând grav legile în vigoare .



Surprins de rapoartele primite din partea democratului Chuck Schumer din New York dar şi al raportului senatorului Richard Blumenthal din Connecticut , acesta a declarat că va face apel la Departamentul de Justiţie al SUA şi la Comisia de Egalitate pentru ocuparea forţei de muncă .
Cu toate aceste vineri , Facebook a avertizat angajatorii să nu ceară solicitanţilor de locuri de muncă parolele conturilor Facebook , ameninţând cu acţiune în justiţie pentru violarea confidenţialităţi .
Ziarele americane au luat atitudine faţa de abuzurile întreprinse de angajatori şi nu numai faţa de încălcarea intimităţi dar şi cele legate de informaţiile pesonale cum ar fi sexul , rasa ,religia ,vârsta ,toate aceste informaţii sunt protejate de dreptul munci federale în SUA . la noi oare cum stăm la acest capitol ?
Scandalul pare să aibă proporţii mari în SUA ţara care luptă pentru drepturile omului cel mai tare şi unde se pare că ia amploare tot mai mult abuzurile împotriva angajaţilor . Mai mule citiţi pe pagina de web : http://www.mercurynews.com/business/ci_20252755/senators-ask-feds-probe-requests-facebook-passwords
Sau :  http://news.yahoo.com/senators-ask-feds-probe-requests-passwords-111503552.html