Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

vineri, 9 martie 2012

BLOG/SITE WORDPRESS SAU BLOGGER ?


Foarte multă lume îşi face un site la întâmplare acolo unde de obicei ajunge în căutările lui pe internet şi ceace îi oferă la prima mână motorul de căutare Google în general ,sau Yahoo celor care folosesc aceste motoare de căutare .
care are aceaşi platformă cu Blogspot  urmează Wordpress : http://ro.wordpress.com/ 
care se vrea o platformă mai bună  are şi varianta 3.3.1 care poate fi instalată cu xampp şi apoi mutat la un alt domeniu şi host decât al lor personal .
Poţi să descarci direct varianta în limba Română şi să o instalezi pentru a nu te mai chinui cu traducerea site-ului dacă nu îţi place engleza şi te descurci mai greu cu aceasta .

Adresa de link este :http://ro.wordpress.org/şi de aici poţi descărca ultima variantă wordpress în limba Română , mai mult afli şi noutăţi despre wordpress şi multe informaţii utile .

Dacă la primul google este principalul motor de indexare şi primul pe care normal îl indexează este al lor la wordpress eu personal am avut experienţe urâte care nu pot fi uitate uşor . Dacă te hotărăşti să faci un blog la wordpress trebuie să ştii din start ce doreşti .Dacă doreşti ca pe blog să pui reclame să faci tot felul de năzbâtii trebuie să citeşti cu atenţie termeni de folosire deoarece te poţi trezi după o perioadă că ţi s-a închis blogul fără o avertizare prealabilă . A doua problemă pe care trebuie să o ei în calcul este că odată ce ai şters sau ţi-au şters blogul rămâi în baza lor de date pentru totdeauna cu poza ta şi adresa de e-mail introdusă dar şi cu I.P-ul calculatorului . Acest lucru cred că îl fac toate platformele mari care se găsesc în România chiar dacă ele au venit de afară . Aşa cum am spus părerile sunt împărţite funcţie de ce anume îţi doreşti de la un blog/site . Dacă vrei să postezi şi filmuleţe de pe calculatorul tău atunci optează pentru Blogger are funcţia introdusă gratuit la glog,faţa de wordpress care o are pe bani . Dacă doreşti să îl foloseşti numai pentru postări ambele sunt foarte bune au tot timpul plugins-uri care se adaugă din mers ,iar dacă doreşti să exporţi blogul atunci şi unul şi celălalt au aceste posibilităţi setate în partea de administrare . Trebuie să ei în calcul că mai sunt o grămadă de alte mici platforme în afară care oferă bloguri gratuit poţi să testezi şi partea aceasta mai puţin cunoscută din afară de graniţele României . Cât priveşte domeniu şi hostul paleta de oferte este de asemenea foarte mare şi variată ,lupta se dă acerb între toţi păcăleală este cât cuprinde ,la toţi termeni de utilizare sunt doar de partea lor ,nu ai nici o garanţie nici la cele Româneşti dar nici la cele străine aşa că sfatul meu sincer este să nu pui prea mult suflet în ce ace faci şi pe cât posibil postările importante dacă nu tot blogul să îl ţii în copie la tine pe calculator sau şi mai bine pe un hard external este cel mai în siguranţă .
O altă  bază de site este şi Joomla diferă de wordpress dar şi Blogger  se poate descărca de al site-ul oficial http://www.joomla.org/download.html are o varietate mare de setări ,dar aşa cum eram obişnuiţi să vedem articolele înşirate unul după altul pe pagina web la Joomla lucrurile sunt bine organizate şi  se pot schimba denumirile şi chiar ordinea lor aşa că numai după ce reuşeşti să îl stăpâneşti vei fi îndrăgostit de Joomla . Nu are un host propriu se instalează cu xampp şi se poate muta pe un host la un alt domeniu .