Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

miercuri, 21 martie 2012

VÂSCUL



Despre vâsc şi proprietăţile acestuia s-a scris şi se va mai scrie foarte mult.  Vâscul este o plantă care trăieşte pe tulpina copacilor şi care nu are rădăcini ca ori ce plantă . El se găseşte de obicei în anotimpul rece ,iarna şi este adus în casă de sărbători ca simbol al dragostei şi al bunăstării , vezi despre acesta aici à (http://ro.wikipedia.org/wiki/V%C3%A2sc_european Puţini sunt cei care cunosc efectele terapeutice ale vâscului ,dar şi mai puţini sunt cei care ştiu că nu de pe ori ce pom se poate consuma vâscul cu randamente optime. De exemplu dacă ai să mergi la farmaciile de specialitate şi ai să ceri vâsc de păr ( de pe pomul păr ) ai să constaţi cu stupoare că nici nu ştiu că există mai multe feluri de vâsc şi nici că poate să fie recoltat separat cel de pe măr, păr ,etc . Totul este la comun la noi în România datorită dorinţei primordiale de îmbogăţire rapidă nu de a căuta să deservească o anumită categorie de consumator . Bolile la care se utilizează vâscul sunt multiple , am să amintesc câteva ,Împotriva spasmelor cronice , a acceselor de isterie , stimularea metabolismului , ca mijloc hemostatic ,ca stimulent al funcţiuni cardiace şi circulatorii , hipertensiune arterială dar si hipotensiunea , congestie cerebrală ,senzaţie de ameţeală ,vîjâitul în urechi şi multe ale afecţiuni pe care le găseşti enumerate şi exemplificate în cartea Maria Treben

unde găseşti mult mai multe decât îţi închipui pentru sănătatea ta . Vâscul se poate consuma fie ca ceai , tinctură ,suc proaspăt , alifie . Modul de preparare îl găseşti în cartea Mariei Treben .„Sănătate din farmacia Domnului” :
 http://www.scribd.com/doc/23674714/Maria-Treben-Sanatate-Din-Farmacia-Domnului
unde găseşti mult mai multe decât îţi închipui pentru sănătatea ta . Vâscul se poate consuma fie ca ceai , tinctură ,suc proaspăt , alifie . Modul de preparare îl găseşti în cartea Mariei Treben .

Internetul abundă cu site-uri şi bloguri care pun la dispoziţie informaţii despre vâsc ,unele corecte altele copiate de pe diferite surse ,iar altele trunchiate sau mai puţin corecte . Legat de hipertensiune vâscul a marea proprietate de a regla atât tensiunea mare cât si mică la normal după o cură adecvată conform cu cartea Mariei Treben .