Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 29 decembrie 2009

China execută un cetăţean britanic pentru traficul de droguri



(CNN) - Guvernul britanic a condamnat decizia Chinei de executare a unui cetăţean britanic privind taxele de traficul de droguri.
"Eu ... Sunt îngrozit şi dezamăgit de faptul că cererile noastre persistente la clemenţă în care nu au fost acordate," a spus primul-ministru Gordon Brown. "Sunt deosebit de îngrijorat de faptul că nici o evaluare de sănătate mintală nu a fost efectuată."
Akmal Shaikh a fost condamnat pentru ca a fost găsite 4 kg (8,8 kg) de heroină asupra sa la aeroportul Urumqi, în septembrie 2007. China spune ca el a avut parte de un proces echitabil în temeiul legislaţiei sale, iar el epuizat apelurile sale de săptămâna trecută.
Ministerul de Externe britanic a confirmat executarea de marţi, cu toate acestea, nu exista nici un comentariu imediat din China.
Înainte de efectuarea pedepsei cu moartea, China, a declarat ca a urmat procedurile legii.
"Acest caz a fost întotdeauna tratat în conformitate cu legea. În timpul procesului, pârâtului i- au fost garantate drepturile sale legale," Jiang Yu, purtator de cuvant al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, a declarat săptămâna trecută. "Toată lumea ştie că traficul internaţional de droguri este o crimă gravă."

Niciun comentariu: