Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Pirateria a luat amploare

Corporatia Microsoft a anuntat ca in ultimii doi ani s-a dublat numarul calculatoarelor pe care ruleaza programe piratate, fapt ce reprezinta o amenintare la adresa securitatii datelor de pe aceste computere pentru ca o mare parte din programele piratate contin virusi informatici.

"Se dovedeste ca piratii software dispun de veritabile coduri informatice", sustine David Finn, directorul departamentului de lupta impotriva pirateriei de la Microsoft, citat de AFP.
"Ce-i poate impiedica pe piratii care modifica programe de calculator sa adauge cateva linii de cod in structura acestora, compromitand astfel securitatea calculatoarelor dumneavoastra, transformandu-va intr-o victima careia i-au fost sustrase datele personale?", mai adauga el.
In ceea ce-i priveste pe piratii informatici, "nu mai este vorba despre cineva din clasa medie care face o copie dupa un disc de instalare. Piratarea programelor de calculator a devenit mult mai sofisticata, existand infractori seriosi care se ocupa acum de aceasta activitate", a mai adaugatAsa este subsciu si eu la ceasta idee dar trebuie sa spun in acelasi timp ca preturile practicate de tarile din lumea a doua si a treia sunt extrem de mari in comparatie cu veniturile populatiei sarace , aici ar trebui impuse restrictii majore de catre Corporatia Microsoft daca vrea sa faca ceva in sensul bun .

Am sa dau un singur exemplu Un antivirus in America costa pana in 50 de dolari la un salar de 2000-3000 de dolari /salariat in timp ce in Romania acelasi produs costa 200-300ron la un salar mediu de 600-1200ron/salariat . Faceti comparatiile si vedeti daca nu -i indeamna la piraterie pe foarte multi statul insusi .

Niciun comentariu: