Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

joi, 24 decembrie 2009

Senatul US votează privind reforma asistenţei medicale




Senatori din SUA se pregătesc să voteze în versiunea finală a Senatului un proiect de lege istoric privind reforma în asistenţa medicală .



Legislaţia îşi propune să acopere 31 milioane de americani asiguraţi şi ar putea conduce la cea mai mare schimbare în domeniul asistenţei medicale din SUA din ultimele decenii.
Preşedintele Barack Obama a spus ca procesul a fost "greu", dar că proiectul de lege final a fost "în mare măsură demn de sprijin".
Dacă este aprobată, aceasta ar trebui în continuare să fie armonizată cu un proiect de lege mai expansiv care a trecut de Camera Reprezentantilor.
Republicanii din opoziţie spun că proiectul de lege al Senatului este scump, autoritar şi este o ameninţare la adresa libertăţilor civile.
Reforma în domeniul sănătăţii a fost politica-cheie pe piaţa internă a administraţiei domnului Obama .
Miercuri, proiectul de lege a trecut de ultimele trei voturi de procedură în Senat, cu democraţii care au colectat cele 60 de voturi necesare pentru a pune capăt tactici de tergiversare a Republicanilor.
Liderul democrat Senatorul Harry Reid a declarat ca dezbaterea asupra proiectului de lege a fost "un lung, drum greu".
"Nu este nevoie de mult pentru a da seama că nu sunt la fel de interesat în domeniul asistenţei medicale în care sunt în menţinerea controlului asupra Congresului Statelor Unite."

Au avut loc şi mitinguri la adessa proiectului mult controversat .


Niciun comentariu: