Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

miercuri, 23 decembrie 2009

Microsoft va plăti 203 milioane pentru încălcarea de brevete

http://www.elpais.com/articulo/tecnologia/Microsoft/pagara/203/millones/euros/violacion/patentes/elpeputec/20091223elpeputec_13/Tes
Microsoft va trebui să modifice o procesorul de cuvinte Word. La Corte de Apelaciones de Estados Unidos ha confirmado el veredicto de un jurado, que le impuso una sanción de 290 millones de dólares (203 millones de euros) por infringir la patente de una pequeña empresa canadiense. Curtea de Apel a Statelor Unite a confirmat verdictul dat de un juriu , care a impus o amendă de $ 290 milioane (203 milioane de euro) pentru încălcarea brevetului unei firme canadiane mici .
El tribunal, además, mantiene la orden que impide a Microsoft vender versiones de su programa Word que contengan el software que generó la infracción. De asemenea , Curtea a apreciat că, pentru ca să prevină ca Microsoft să mai vindă versiuni ale programului său de cuvinte care conţine software-ul care a generat abatere.
El fallo del Tribunal de Apelaciones del Circuito Federal de Estados Unidos puede indicar el final de una larga controversia entre Microsoft y la empresa de Toronto i4i. Decizia Curţii de Apel pentru circuitul Federal poate semnal la sfârşit un litigiu lung, între Microsoft şi i4i companie din Toronto.
Microsoft ha confirmado que está tomando las medidas para remover esta prestación de sus aplicaciones Microsoft Word 2007 y Microsoft Office 2007. Microsoft a confirmat că se ia măsuri pentru a elimina această dispoziţie din Microsoft Word 2007 şi Microsoft Office 2007. "Mientras actuamos rápidamente para cumplir el mandato legal, también estamos considerando nuestras opciones legales", ha declaradoKevin Kutz, un portavoz de Microsoft. "Aşa că am acţionat rapid pentru a îndeplini mandatul legal , suntem în acord cu opţiunile legale", a declarat Kevin Kutz, un purtator de cuvant al Microsoft.

Kurtz a adăugat că alternativele pot include o comandă pentru un apel în continuare la completul de judecători de la Curtea de Apel, sau o cerere de revizuire la Curtea Supremă. "I4i está especialmente complacida con la decisión de la corte de mantener el caso, un paso importante en la protección de los derechos de propiedad de los pequeños inversores", ha dicho Michel Vulpe, fundador y co inventor de i4i, en un comunicado. "i4i este deosebit de mulţumit de decizia instanţei de a păstra cazul , un pas important in protejarea drepturilor de proprietate ale micilor investitori", a declarat Michel Vulpe, fondator şi inventator de CO al i4i, într-o declaraţie.
El 12 de agosto, un jurado de un tribunal federal del distrito de Texas falló a favor de i4i contra Microsoft, por infringir una patente relativa al uso del lenguaje de programación XML, una versión simple del estándar SGML, en las versiones 2003 y 2007 de Word. La 12 august, un juriu în instanţa de judecată a districtul federal din Texas a decis in favoarea i4i împotriva Microsoft, pentru încălcarea unui brevet referitoar la utilizarea de limbaj de programare XML, o versiune simplă a SGML standard în 2003 şi 2007 versiuni de cuvânt.
El jurado impuso a Microsoft una multa de más de 290 millones de dólares por daños y perjuicios y el tribunal atendió a la petición de i4i para impedir que la mayor empresa de software del mundo venda versiones de Word que contengan la patente tecnológica en disputa. Juriul a impus Microsoft o amendă de peste $ 290 milioane în daune şi instanţa a răspuns la solicitarea de a preveni i4i cea mai mare companie de software din lume, să nu mai vindă versiuni de Word care conţin tehnologie brevetată în litigiu. La petición fue aplazada debido a la apelación de Microsoft. Petiţia a fost amânată din cauza recursul Microsoft. Según la orden que se dio a conocer ayer, que mantiene la sanción, Microsoft no podrá vender las versiones de Word a partir del 11 de enero. În conformitate cu ordinea în care a fost emis ieri, care menţine sancţiuni, Microsoft nu va fi capabil să-şi vândă versiuni de Word de la 11 ianuarie.

Niciun comentariu: