Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

miercuri, 13 ianuarie 2010

Capitala haitiană Quake Fierce devastată de un cutremur .








Republica Dominicană Santo Domingo -

Un cutremur devastator a lovit Haiti, după-amiază de marţi, provocând prăbuşirea Palatului Naţional, a unor nivele de locuinţe din oraşel şi pacube însemnate în cartierele sărace . Cutremurul, cu v cea mai mare intensitate din regiune, din ltimii 200 de ani, a lovit ţara lăsând un dezastru. Sau produs incendii în apropierea capitalei Haitii curentul a fost întrerupt , deasemenea au căzut telefoanele . În haosul creat , nu a fost posibil pentru funcţionari, să determine cât de mulţi oameni au fost ucişi sau răniţi, dar au avertizat că pierderile ar putea fi substanţiale. Sediul central al misiunii Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost grav avariat, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că duc lipsă de personal .
Un spital s-a prăbuşit în Petionville, un cartier din Port-au-Prince, care este cartierul , la mai mulţi diplomaţi şioameni bogaţi din Haiti a declarat un reporter de la The Associated Press , Iar un oficial american de stat declară că au văzut casele care sau prabuşit intr-o viroaga. Tequila Minsky, un fotograf cu sediul în New York, care a fost în Port-au-Prince, a declarat că un perete de la partea din faţă a Oloffson Hotel ar fi căzut, ucigând un trecător. O serie de cladiri din apropiere au năruit, de vânătoare cu capcane de oameni, a spus ea, şi o clădire Unibank banca a fost grav deteriorate. Oamenii ţipau. Cutremurul , cu o magnitudine estimata la 7.0, a lovit chiar înainte de 5 pm aproximativ la 10 mile sud-vest de Port-au-Prince, United States Geological Survey said. Multe replici au urmat şi mai multe au fost de aşteptat, a spus David Wald, un seismolog Geological Survey.
"Principala problemă aici vor fi, probabil, strămurăturile," a spus el, "şi aceasta este o zonă care este deosebit de vulnerabilă în ceea ce priveşte practica de construcţie, precum şi cu o densitate mare a populaţiei. S-ar putea să existe un număr mare de victime. " "Există o pătură de praf în creştere de pe valea de sud de capitală, a declarat d-na Wetering . "Ne aşteptăm să auzim oameni care să solicită ajutor de la fiecare colt. Replici sunt în curs de desfăşurare şi de a face noi victime in rândul oamenilor . " Cutremurul sar fi putut simţi şi peste graniţă, în Republica Dominicană, pe partea de est a insulei Hispaniola. Construcţiile înalte ale clădirilor din capitala, Santo Domingo,au fost zguduite şi a trimis oamenii în stradă, temându-se că tremorul ar putea să se intensifice. Statele Unite şi alte ţări şi-au declarat un sprijin semnificativ umanitar în Haiti, prin finanţarea cu o mare sumă de bani . Misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite de menţinere a păcii, care a raportat recent avantaje majore în controlul criminalităţii. Ajutor internaţional a sprijinit, de asemenea, o serie de organizaţii având ca scop creşterea de sănătate a ţărilor cu nivel de educaţie scăzut.



Niciun comentariu: