Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 26 ianuarie 2010

Un britanic este acuzat de vânzare de detectoare de bombe fals


Swursa : http://www.cnn.com/2010/WORLD/meast/01/23/fake.bomb.detector/index.html#cnnSTCText

Londra, Anglia (CNN) - Un barbat britanic care se presupune că a vândut detectoare de bombe false în Irak şi Afganistan a fost arestat sub suspiciunea de fraudă, a spus poliţia.
Guvernul britanic a impus, de asemenea, o interdicţie de export pe dispozitiv, cunoscut sub numele de ADE651, luni eficiente. Dispozitiv portabil este folosit de obicei, la punctele de control din Irak şi Afganistan pentru a detecta explozivi.
53-year-old suspectul neidentificat, care a fost arestat vineri, este acuzat de vânzare cu bună ştiinţă un produs care nu au de lucru, a spus poliţia.
Testele arată că ADE651, şi dispozitive similare, nu erau potrivite pentru detectarea bombă, un purtător de cuvânt al Departamentului britanic de afaceri, de inovare şi aptitudini a spus într-o declaraţie.
"Deoarece nu este tehnologie militară, el nu are nevoie de o licenţă de export, iar noi nu ar trebui în mod normal, pentru a monitoriza vânzarea şi utilizarea în străinătate. Cu toate acestea, este în mod clar de îngrijorare că acesta este utilizat ca echipament de detectare bombă", a spus purtătorul de cuvânt al .
Purtătorul de cuvânt a declarat că interdicţia de export aplică numai în Irak şi Afganistan, deoarece competenţele sale legale de a controla vânzarea produsului au fost "bazat pe riscul ca [dispozitiv] ar putea dăuna Marea Britanie şi alte forţe prietenoase ."

Niciun comentariu: