Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

joi, 21 ianuarie 2010

Nochia vine pe piaţă cu un nou produs .

Gigantul finlandez de telefonie mobilă devine primul producător de telefon cu GPS .



Sistemul GPS va include hărţi pentru 74 de ţări

Nokia a anunţat astăzi că va face completă navigarea GPS disponibilă pentru toţi utilizatorii de telefoane curente de telefonie mobilă din lume, cu o nouă versiune a aplicării sale Ovi meteo.
Deşi serviciile de cartografiere sunt comune pe dispozitive mobile, cum ar fi iPhone, BlackBerry si telefoane inteligente Nokia , este prima dată când turn-by-turn de navigare de voce, în mod normal, o caracteristică dedicată pentru dispozitive GPS, a fost pus la dispoziţie gratuit de către orice receptor producător .
Susţine Nokia faptul că noua versiune a Ovi meteo va include toată masina esenţială şi caracteristici de navigare pentru pietoni pentru 74 de ţări în 46 de limbi, precum şi informaţii de trafic din peste 10 ţări, precum şi hărţi detaliate pentru peste 180 de tari. Utilizatorii vor plăti taxe de date pentru operatorului de transport al mobilelor pentru utilizarea GPS, dar Nokia în sine nu va percepe nici o taxe.
"Vrem să facem folosind telefonul tău mobil pentru navigare mai familiare ca folosind-o pentru a trimite un text sau a face o fotografie", Anssi Vanjoki, Executive Vice President al Nokia, a spus. "Noi credem că facem cele mai bune hărţi cu voce de ghidate de navigare disponibile gratuit va fi catalizator pentru a face acest lucru. Vă putem ajuta să obţineţi ghidare practic în orice oraş din lume, chiar daca esti pe jos sau în maşină "
Pentru moment, Nokia este singurul producator de dispozitiv pentru a oferi un astfel de serviciu. Alţii, cu toate acestea, vor urma cu siguranţă.
Aceasta, la rândul său, ridică întrebări cu privire la viitorul pe termen lung pentru stand-alone dispozitive GPS, cum ar fi cele fabricate de Tom Tom si Garmin.
"Pe termen scurt, acest lucru va face telefoanele Nokia mai atractive pentru consumatori," Thomas Husson de Forrester Research a spus . "Atât factorii de decizie de telefon şi factorii de decizie GPS va avea nevoie de a reacţiona. Un cuplu de auto-telefoane oferta convingătoare în soluţii masina deja, dar piaţa nu încă într-adevăr se suprapun."

Niciun comentariu: