Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

vineri, 22 ianuarie 2010

O mamă închisă pentru inducere în eroare cu o boală inexistentă a copilului .

Lisa Hayden-Johnson, şi-a forţat băiat de a pretinde că i-a fost rău pentru a aduna beneficii din partea autorităţilor şi donaţii din partea publicului

Info : http://www.guardian.co.uk/uk/2010/jan/22/mother-jailed-boy-fake-illness



Dormitorul băiatul a fost presărat cu atât de multe echipamente medicale ca politia a descris-o ca fiind "ca o scena de la un accident". El a folosit un scaun cu rotile şi purta ochelari de întuneric din cauza unei presupuse intoleranţe la expunerea la soare; el a fost alimentat printr-un tub şi la şcoală purta o pălărie luminoşcentă în galben şi verde, astfel încât să poată fi găsit repede în caz de urgenţă.
Nu e de mirare că oameni de caritate s-au grăbit să încerce să ajute copilul illest "în ţară", donând bani pentru a face viaţa lui tolerabilă.
Dar a fost defapt , o înşelătorie visată de către mama băiatului, Lisa Hayden-Johnson. Timp de şase ani a pretins că fiul ei, care nu poate fi diacnosticat , din motive legale, fiind îngrozitor de bolnav aşa că putea pretinde prestaţii de la stat, donaţii - Hayden-Johnson a fost de astăzi, închisă pentru trei ani şi trei luni după admiterea sentinţei de cruzime asupra copiilor şi pervertirea cursului justiţiei.
Hayden-Johnson, de la Brixham, Devon, a susţinut că băiatul a avut diabet zaharat, o tulburare neurologică, care sa redus din mobilitate, paralizie cerebrala, fibroză chistică, o afecţiune metabolică, alergii alimentare şi o intoleranţă la lumina soarelui.
Hayden-Johnson, hărţuiţi profesioniştilor să accepte faptul că ea ştia ce era în neregulă cu băiatul şi chiar le-a spus şcoală să investească în îmbunătăţirea accesului pentru scaun cu rotile sale.
Tot timpul ea a încasat bani prin înşelătorie, pretinzând aproximativ £ 20,000 pe an, în beneficiul ei.
Hayden-Johnson, de asemenea,a fost curtată de publicitate, încurajând oameni să plătească pentru sarbatori. Ea a aparut pe GMTV şi sa întâlnit cu Tony Blair, şi Ducesa de Cornwall.
Vecinii au fost tot timpul convinşi că ste o înşălătorie , mai ales, copilul fiind uneori zărit că joaca fotbal si chiar mânca ingheţată, dar a fost dificil pentru ei să-şi exprime suspiciunile lor, deoarece lumea largă părea să accepte faptul că băiatul a fost atât de bolnav.
O investigaţie a fost lansată de poliţie după ce medicii au ajuns la concluzia că există foarte puţin sau nimic în neregulă cu băiatul.
În stăinătate înşelătoria este descoperită şi pedepsită , la noi este invers .

Niciun comentariu: