Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

O navă de marfă britanică deturnată de piraţi somalezi




Sursa : Xinhua

LONDRA, 2 ianuarie (Xinhua Guo Rui), în conformitate cu rapoartele apărute în mass-media locală , o navă de marfă care naviga sub pavilionul britanic "Asia de Onoare" a fost aseară ţinta piraţilor în largul apelor Somaliei .
S-a raportat că nava facea un transport către Singapore cu o încărcătură pentru Arabia Saudită aparţinând la o agenţie de transport maritim din Londra. Atacul s-a produs la o distanţă de aproximativ 620 mile în largul coastelor Somaliei .Nava avea un total de 25 de membri ai echipajului la bord, echipajul era din Bulgaria, Ucraina, România şi India.
Piraţii vor încerca o negociere de răscumpărare
Uniunea Europeană Haber navale comandantul a spus, "onoare din Asia" a fost departe de a Uniunii Europene, atunci când nava a fost deturnat în apele Somaliei zona navale escortă. Purtătorul de cuvânt al Oficiului britanic de externe a declarat că, deşi pe navă nu era nici un cetăţean britanic ,Guvernul britanic va colabora cu operatorul de transport deţinut de companii pentru a menţine o legătură strânsă şi să ofere ajutor cât mai mult posibil.
Ministerul Afacerilor Externe Bulgar a confirmat, de asemenea,deturnarea navei de către piraţi .


Niciun comentariu: