Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

luni, 4 ianuarie 2010

Guvernul face primele victime






Guvernul Boc a adoptat înaintea Crăciunului o ordonanţă de urgenţă "privind unele măsuri financiar-bugetare", care prefigurează categoriile sociale de sacrificiu pe altarul crizei şi al FMI. Primii pe lista "tăierilor" sunt pensionarii.


S-a găsit modalitatea de ieşire din criză , guvernul Boc IV nu numai ca nu măresc pensiile mici , le impozitează cu sume pentru asigurările sociale . Urnează ca de la anul să se aplice o impzitare unică .
Şi ca promisiunile electorale să fie şi mai deşarte guvernul a mai hotărât prin ordonanţa de urgenţă ca punctul de pensie egal cu cel puţin 45% din salariul mediu brut lunar pe economie, prevăzut în lege conform promisiunilor electorale din anul 2009, nu se va aplica pană în 2011.
În tot acest timp aleşii şi-au majorat bugetul de cheltuieli pentru 2010 cu până la 100/% la unele ministere . Pensionarii sunt primii afectaţi de legea Boc IV , urmând după ei bugetarii din învăţământ unde pe lângă reducerea numărului de personal se va aplica în continuare şi cele 4 zile libere pe lună .
Să tot trăieşti bine în românia .


Dacă guvernanţi noştri nu vor înţelege priorităţile poporului decât pe criterii politice vom avea o criză de durată pe termen nelimitat .

Niciun comentariu: